Nogometna zveza Slovenija je konec leta 2021 organizirala vabljeni razpis za pripravo predlogov nove grafične podobe dresa slovenske reprezentance v naslednjem štiriletnem ciklu. K sodelovanju na razpisu je bilo povabljenih 8 nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 različnih predlogov (en predlog vključuje grafično podobo za domač in gostujoč dres).

V želji podobo slovenske nogometne reprezentance še bolj približati navijačem, imate tako navijači tokrat prvič priložnost sodelovati pri izboru novega dresa preko spodnjega obrazca za glasovanje. Izbirate lahko med petimi oblikovalskimi predlogi, ki so zadovoljili vsem zahtevam iz razpisa.

Pri glasovanju vas bomo, zaradi zagotavljanja legitimnosti izbora, prosili, da vpišete nekaj osebnih podatkov ( e-mail naslov, ime in priimek), v zameno za vaš glas pa bomo enemu izmed srečnežev, ki bodo glasovali za zmagovalni dres, podarili prvi primerek dresa, ko bo le-ta prvič predstavljen junija 2022.

V razpisu smo od oblikovalcev zahtevali, da izpolnijo naslednje zahteve:

»Osnovna barva domačega dresa je bela, gostujočega pa modra. Osnovni motiv oz. rdeča nit dresov je stilizirana upodobitev Triglava na sprednji strani dresa. Domači in gostujoči dres imata lahko enak osnovni dizajn (z drugačnimi barvami) ali pa čisto drugačen.

Dizajn dresa mora slediti UEFA Equipment Regulations 2021-24. Izbrana rešitev se bo po izboru po potrebi naknadno prilagajala Uefinem pravilniku ter zmožnostim proizvajalca.

Pri tem mora predlog vsebovati naslednje:

  • idejna rešitev/dizajn domačega in gostujočega dresa,
  • fotomontažni prikaz rešitve domačega in gostujočega dresa na igralcu med tekmo,
  • predlog/prikaz pisne identifikacije igralca na dresu,
  • predlog/prikaz številke igralca na športni opremi (dres in hlačke),
  • predlog/prikaz morebitne dodatne obeležitve tekem posebnega pomena na sprednji strani dresa (imena ekip ali zastavice, datum in kraj tekme),
  • vsi prikazi morajo vsebovati emblem slovenskih nogometnih reprezentanc,
  • kratek opis idejne rešitve.«

Končnega zmagovalca bomo določili z glasovi na spletni strani NZS (30%),
glasovi reprezentantov, reprezentantk in selektorjev (40%) ter razpisne komisije Nogometne zveze Slovenije (30%).

Glasovanje preko spodnjega obrazca bo na voljo do 7. februarja 2022.

DOMA
V GOSTEH
POVEČAVA MOTIVA
Preberi opis dresa
IZBERI DRES 1
IZBRANI DRES 1
DOMA
V GOSTEH
POVEČAVA MOTIVA
Preberi opis dresa
IZBERI DRES 2
IZBRANI DRES 2
DOMA
V GOSTEH
POVEČAVA MOTIVA
Preberi opis dresa
IZBERI DRES 3
IZBRANI DRES 3
DOMA
V GOSTEH
POVEČAVA MOTIVA
Preberi opis dresa
IZBERI DRES 4
IZBRANI DRES 4
DOMA
V GOSTEH
POVEČAVA MOTIVA
Preberi opis dresa
IZBERI DRES 5
IZBRANI DRES 5
Nogometna zveza Slovenije bo informacije, ki jih podate na tem obrazcu, uporabila za obveščanje o vseh svojih novostih ter marketinških in drugih aktivnostih. Prosimo označite, s katerimi nameni obdelave osebnih podatkov soglašate:


Vedno lahko spremenite svojo odločitev s klikom na polje »Odjava« v nogi našega elektronskega sporočila ali preko poslanega elektronska sporočila na urednistvo@nzs.si. Vaše informacije bomo obravnavali skrbno. Več informacij o naši politiki glede varovanja osebnih podatkov dobite na spletni strani www.nzs.si. S klikom na spodnje polje »Potrdi« se strinjate, da lahko Nogometna zveza Slovenije zbira in obdeluje vaše podatke v skladu z navedenimi pogoji.


Glasovanje za nov dres je zaključeno. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje. Rezultati bodo objavljeni v naslednjih dneh