Datum od
Datum do

01.09.2022 | Ženska A
Resno in zavzeto od prve sekunde
Še dan loči našo žensko člansko reprezentanco do tekme proti Kazahstanu, s katerim se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile jutri, ob 18. uri v Kranju. To bo deveta tekma naših članic v kvalifikacijski skupini, kjer lovijo končno 2. mesto in preboj v dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo.
31.08.2022 | Ženska A
Selektorja zanimata konkretnost in hotenje
V petek, 2.9., se bo naša ženska članska reprezentanca pomerila s Kazahstanom, to bo predzadnja tekma rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
29.08.2022 | Ženska A
Svetovna prvakinja podprla naše nogometašice
Selektor Borut Jarc je z ekipo opravil prvi trening, kjer pa je imela reprezentanca tudi poseben obisk. Trening naših članic si je ogledala 24-letna smučarska skakalka Ema Klinec, tudi aktualna svetovna prvakinja s srednje skakalnice.
29.08.2022 | Ženska A
Najprej Kazahstan, potem Wales
Slovenija je v dosedanjih osmih tekmah v kvalifikacijski skupini I zbrala 14 točk, kar je v tem trenutku dovolj za 3. mesto. Za drugouvrščenim Walesom zaostaja za dve točki. Prvo mesto, zasedla ga je Francija (v osmih tekmah prav toliko zmag), vodi neposredno na svetovno prvenstvo, drugouvrščene reprezentance pa se bodo merile v dodatnih kvalifikacijah.
19.08.2022 | Ženska A
Znan seznam za zaključek kvalifikacij za svetovno prvenstvo
O svoji usodi naša reprezentanca, Slovenija odkrito cilja na 2. mesto in dodatne kvalifikacije, odloča sama. Pred njo sta še dve tekmi. Zasedba selektorja Boruta Jarca se bo pomerila še s Kazahstanom (2.9.) in Walesom (6.9.).
31.07.2022 | Ženska A
Lana Golob okrepila Basel
Na tujem svojo kariero nadaljuje tudi reprezentančna branilka 22-letna Lana Golob. Po sezoni v Italiji jo je to pot športna pot vodila v Švico, kjer je postala članica ekipe Basel. Lana je v minuli sezoni igrala za Napoli, tja pa je prišla po končanem študiju v ZDA.
31.07.2022 | Ženska A
Iz Radomelj v Italijo
Na tuje odhaja še ena slovenska reprezentantka. 24-letna Zala Kuštrin je postala članica italijanskega kluba ACF Brescia Calcio Femminile, ki bo igral v 2. italijanski ligi.
29.07.2022 | Ženska A
V mesecu dni bo spet igrala
Članska reprezentantka Adrijana Mori se je po posoji, ko je prišla iz Nemčije v ljubljansko Olimpijo, vrnila v zvezno nemško ligo. Kariero nadaljuje v ekipi Turbine Potsdam, kamor je prvič prišla leta 2019. V teh dneh okreva po poškodbi meniskusa.
28.07.2022 | Ženska A
Kristina Erman se vrača na Nizozemsko
"Klub ima velike cilje, ampak se zavedamo, da gremo v prvo sezono v prvi ligi. Ekipo so dobro okrepili s kvalitetnimi igralkami. S tem je klub pokazal, da ima res velike ambicije. V nogometu se enostavno mora vse poklopiti, da izpelješ dobro sezono," je ob selitvi v novo sredino povedala naša članska reprezentantka.
27.07.2022 | Ženska A
Nina Kajzba še naprej v dresu Rome
„Podaljšanje pogodbe mi daje dodatno motivacijo za vsakodnevno napredovanje in nekakšno potrdilo dobremu dosedanjemu delu. Zaradi težke poškodbe kolena in nato še operaciji slepiča sem bila primorana izpustiti praktično celotno sezono. Okrevanje je končano, poletne priprave sem začela s prvo ekipo pred tremi tedni,“ pove Nina, tudi nekdanja igralka Pomurja.
19.07.2022 | Ženska A
Kaja Eržen okrepila Fiorentino
V minuli sezoni je bila Kaja Eržen članica Napolija, pred tem Rome in Tavagnacca. V Italiji Kaja igra od leta 2017. Pred tem je bila članica Pomurja in Olimpija ter Velesovega, preizkusila se je tudi v Avstriji, zaigrala je za Carinthians in LUV Graz.
09.07.2022 | Ženska A
Selektor Jarc na EP v Anglijo
V Angliji se je začelo 13. evropsko prvenstvo članic, kjer se najboljših 16 reprezentanc meri za naslov prvakinj. Tri tekme bo še posebej pozorno spremljal tudi Borut Jarc, selektor ženske članske reprezentance.
27.06.2022 | Ženska A
Maksimalno izkoristile priprave
Selektor Borut Jarc je bil zadovoljen z videnim in opravljenim. V naši izbrani vrsti pa pogledujejo v september, ko sta pred našo reprezentanco ključni tekmi v kvalifikacijah za prihajajoče svetovno prvenstvo.
22.06.2022 | Ženska A
Članice do novega mejnika na Fifini lestvici
„To je lep in spoštljiv podatek, ki je tesno povezan z zavestnim delom igralk, njihovo pripadnostjo reprezentanci, delovno vnemo, pozitivno energijo in zmagovalno miselnostjo. Zato je tudi ta reprezentanca tako visoko. Ob podpori in delu strokovnega štaba, ki je to ekipo s tistega 62. mesta dvignil na že 45. mesto,“ je ob tem povedal selektor Jarc, ki je z reprezentanco na pripravah v Čatežu ob Savi.
20.06.2022 | Ženska A
Priprave z mislijo na ključni septembrski tekmi
„Pred nami je nov zbor, to bodo mini priprave. Termin je malce neroden, a je povezan z evropskim prvenstvom, ki bo med 6. in 31. julijem v Angliji. Naše igralke so na zasluženih počitnicah, odkoder bodo prišle na zbor. Temu bomo prilagodili metodiko dela,“ je pred zborom povedal selektor Borut Jarc.
10.06.2022 | Ženska A
Pred vrhuncem kvalifikacij še priprave članic
Septembra se bo reprezentanca selektorja Boruta Jarca pomerila še s Kazahstanom in Walesom. Pred septembrsko akcijo se bo izbrana vrsta zbrala 20. junija, reprezentantke bodo trenirale v Čatežu. Selektor Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
23.05.2022 | Ženska A
Nov naslov za Matejo Zver
V Švici se je začel polfinale državnega prvenstva. Žal pa brez Nine Predanič, ki si je minuli teden poškodovala koleno, v prihodnjih dneh jo čaka operacija. Na tem mestu ji želimo hitro in uspešno okrevanje.
19.05.2022 | Ženska A
Lara Prašnikar v 100. tekmi do kvalifikacij za LP
Končali sta se državni prvenstvi v Nemčiji in Italiji. V Španiji predčasen konec sezone za Saro Ketiš, Lara Ivanuša pa je na Madžarskem dosegla svoj 13. letošnji gol.
02.05.2022 | Ženska A
Mateja Zver do 14. zmage, 12. gol Lare Ivanuša
V Švici so minuli vikend odigrali finale pokala. Žal se ni izteklo po naših željah. Nina Predanič (v igro je vstopila v 78. minuti) in soigralke so izgubile finale proti Zürichu (4:1). Prvenstvo se v Švici nadaljuje v soboto (7.5.), ko so na vrsti prve četrtfinalne tekme državnega prvenstva, ki se bo sklenilo s tekmami na izločanje.
26.04.2022 | Ženska A
Sara Agrež bo okrepila evropskega velikana
Sara Agrež je že sklenila novo triletno pogodbo z Wolfsburgom, vodilno ekipo nemške lige, sicer pa klubom bogate in slavne preteklosti. Nova ekipa Sare Agrež je šestkrat osvojila nemški državni naslov, osemkrat se je veselila pokalne lovorike, v letih 2013 in 2014 pa je bila tudi zmagovalka lige prvakinj.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
37
38
39

DELI NA