Datum od
Datum do

02.09.2009 | U15
Tokrat na zelenicah dvaindvajseterica
Kljub velikemu številu nogometašev, ki so pretekli vikend na slovenskih zelenicah dobili svoje priložnosti, so oči zopet usmerjene k tistim, ki igrajo zunaj meja dva milijonske države.
26.08.2009 | U15
Selekcija U14 zmagala na gostovanju pri Bistrici
Na današnjem srečanju so varovanci Simona Štrakla nekoliko lažje kot v prvem krogu proti Dravi prišli do novih treh točk. Tokrat so lomili nasprotnika celoten prvi polčas v katerem so imeli veliko več od igre, domačini so poskušali zmesti napade črno-belih s pogostimi prekinitvami, vendar to njihovega ritma ni prekinilo.
24.08.2009 | U15
Osmim nove točke
Šesti krog prvoligaškega nogometnega plesa in tretji za drugoligaše je zmago prinesel osmerici, medtem ko je devet mladih reprezentantov tokrat ostalo brez točk. V skupno 1135 minutah sta dva porumenela, dvojica pa je zamenjala svojo sredino, od tega je vratar reprezentance do 21 let že izkusil novo domovanje med vratnicama.
17.08.2009 | U15
Haris Vučkić zabil Chelseaju
Tokratni pregled mladih nogometašev, ki so v 1190 minutah na slovenskih zelenicah iskali pot do novih točk, začenjamo z nogometašem, ki je iz Domžal pogumno šel v svet. Haris Vučkić je za angleškega delodajalca dosegel dva zadetka in prispeval podajo, kar ga vsekakor dviga iz standardnega povprečja reprezentantov mlajših selekcij.
11.08.2009 | U15
Preko 1300 minut in dva zadetka
Tokrat so se prvoligaškim mladim reprezentantom, ki se kalijo na slovenskih tleh in so odigrali že štiri kroge nove sezone, pridružili drugoligaši. Štart v drugoligaški nogometni ples je več kot uspel, v 371 minutah so žogobrci dosegli zadetek, eden izmed njih pa je že v uvodnem obračunu porumenel.
04.08.2009 | U15
Prvi strelec lanske sezone znova natančen
Po treh krogih 1. SNL se je ogrel tudi lanskoletni prvi strelec lige, Etien Velikonja, ki je Domžalčanom zabil kar dva zadetka, sicer pa je tokrat priložnost dobilo manj mladih reprezentantov kot krog pred tem, a so tudi ti zapolnili svojo statistiko.
27.07.2009 | U15
Drugi del priprav reprezentance U15
Prejšnji teden se je na pripravah v Planici in Kranjski Gori mudila reprezentanca U15 iz vzhoda, v naslednjih petih dneh pa bodo svoje znanje kazali najboljši posamezniki z zahoda.
20.07.2009 | U15
Omladičev zadetek za začetek sezone
Deset mladih reprezentantov je štartalo na prvih obračunih slovenske nogometne elite in si v 861 minutah ob zadetku prislužilo tudi dva rumena kartona.
20.07.2009 | U15
Vzhodnjaki reprezentance U15 v Planico
Prvi širši izbor reprezentance U-15 se je v današnjih dopoldanskih urah odpravil na štiridnevne priprave v Planico in Kranjsko Goro. Na seznamu je 23 nogometašev, ki so letos igrali v prvi ligi U14 vzhod. Zahodnjaki bodo podobne priprave opravili konec meseca julija.
11.06.2009 | U15
Bravo z minimalno popotnico v Maribor
Prvaki zahoda pri starejših dečkih igralci Brava so na prvi finalni tekmi za naslov premagali Maribor z rezultatom 1:0. Tekmo je odločil Gregor Bajde.
07.06.2009 | U15
Odprt lov na prvo ligo
Po končanih prvenstvih prve lige U-14 se za starejše dečke začenjajo zaključni boji za vstop v najmočnejše tekmovanje, saj morajo zapolniti štiri prosta mesta.
02.06.2009 | U15
Veliki finale: Bravo – Maribor
Zadnji krog prvenstva starejših dečkov je na vzhodu kot prvaka razglasil nogometaše Maribora, ki so premagali Poli Dravo, medtem ko je Dravograd remiziral s celjskim Rudarjem in tako končal na drugem mestu.
01.06.2009 | U15
Peterica za zaključek sezone
Po tem, ko so bili zmagovalci prvenstvenega tekmovanja znani že nekaj krogov pred zadnjim sodniškim piskom, smo zadnji vikend v maju dobili še pokalnega prvaka. V Ljudskem vrtu se je veselila četverica, ki je ubranila lovoriko, obalni reprezentant pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.
25.05.2009 | U15
Zadnji ligaški obračuni
Pretekli vikend so se na zelenicah odvili zadnji nogometni obračuni te sezone. Nogometaši 1. SNL so odigrali svoj 36. krog, tu je na igrišče stopilo 17 reprezentantov. V 27. krogu 2. SNL smo na treh medsebojnih obračunih videli šest nogometašev mlade izbrane vrste.
22.05.2009 | U15
Iličiča nasledil Velikonja
Tokratni krog 1. SNL je prinesel nove junake. Iličičev »hat trick« je nasledila strelska razpoloženost Velikonje, zaradi kartonov pa sta počivala dva nogometaša. Pred zadnjo tekmo prvenstvene sezone je tako na igrišče stopilo 16 mladih reprezentantov, ki so si prislužili tri rumene kartone in dosegli prav toliko zadetkov.
21.05.2009 | U15
Celjane poslali domov s tremi goli v mreži
Po nekoliko slabšem prvem polčasu, ko si razen strela Slane z glavo v prečko izrazitih priložnosti tako eni kot drugi niso priigrali, so v drugem polčasu črno-beli prestavili v višjo prestavo.
18.05.2009 | U15
Bravo prvak, čakajoč na Maribor
Ljubljanski Bravo Publikum je dva kroga pred koncem prvenstva U-14 matematično postal prvak zahoda, tako da samo še čaka drugega finalista vzhoda, s katerim se bo pomeril za dokončni naslov prvaka v kategoriji starejših dečkov.
18.05.2009 | U15
Strelsko razpoloženi Iličič
Mladi reprezentanti, ki se kalijo v slovenskem nogometnem prostoru, so tudi pretekli vikend pridno polnili svojo statistiko. Med vsemi izstopa nogometaš trenutno sedmo uvrščenega Interblocka, ki je v 90. minutah kar trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Sicer pa je devetnajsterica skupaj zbrala 1177 igralnih minut, pet golov in si prislužila tri rumene kartone.
18.05.2009 | U15
Bilje spravile Kranj v brezupen položaj
Starejši dečki severnoprimorskega predstavnika Bilj so s teniškim izidom 6:1 premagali zadnjeuvrščeni Kranj, ki se tri kroge pred koncem lahko reši samo s čudežem. Gostje iz prestolnice Gorenjske so prišli do prve priložnosti v peti minuti igre. Gašper Jošt bi lahko hitro povedel svoje v vodstvo, vendar je preslabo zaključil globinsko podajo oziroma se je dobro izkazal Jasmin Kurtovič. Biljenci so predli mrežo in nato potisnili goste na svojo polovico ter s prve priložnosti zadeli. Žiga Jarc je na svojo polovici prejel žogo in se v samostojnem sprintu podal po desnem krilu ter centriral v sredino Matevžu Podgorniku, ki je z desnico le preusmeril pot žoge v prazno mrežo. Kranju se je poznalo, da so zelo dobri v napadu, premalo pa skrbijo za zadnjo linijo. Ko so namreč prišli na domačo polovico, so bili vselej nevarni. Bilje so preko Jarca zapravile lepo priložnost, vodstvo pa so povišali spet s strelcem prvega gola Podgornikom. Napadalec je po kotu Mihe Zajca stekel na prvo vratnico in z voleja še v drugo premagal Dejana Pralijo. Zasluženo vodstvo je trajalo slabih deset minut. Z lepi golom je po samostojnem slalomu med domačo obrambo vodstvo znižal Jan Juvan, ki je dokazal, da gre za izjemno tehnično nadarjenega napadalca. Zadetek ni kaj preveč vplival na potek igre, saj se je nadaljeval odprt boj, čeprav je proti koncu domačim začelo zmanjkovati moči. Tik pred sodniškim žvižgom bi lahko videli izenačenje, vendar je žoga s prostega strela z desne strani zadela le prečko. Po premoru se Biljenci niso zadovoljili z izidom. Kljub rdečemu kartonu Jana Bitežnika, ki je pordečel zaradi dveh rumenih kartonov, se odsotnost enega igralca ni poznala. Jarc je s strelom z levico izenačil tekmovanje v zadevanju okvirja vrat, v 45. minuti pa je bilo že 3:1. Podgornik je poslal predložek z desne, obramba je pozabila na Miho Zupana, ki je z dveh metrov v tretje ukanil Pralijo. Prilike so se na obeh straneh vrstile kot po tekočem traku. Matjaž Ciglič je po dolgih podajah dvakrat zgrešil dve res lepi priložnosti, na drugi strani pa bi lahko Juvan še enkrat zadel, a je diagonalni strel švignil mimo desne vratnice domačega okvirja vrat. V 61. minuti je Zupan z razdalje zaposlil Pralijo, nato pa je Jarc z desnico z volejem v 63. minuti še četrtič zabil žogo v gol. Končnih 6:1 je s svojim drugim golom postavil Jarc, Zupan pa je pred tem dosegel svoj drugi gol, ko sredina ni prekinila podaje v prazen prostor, vezist pa ni imel večjih težav še enkrat poslati žogo čez golovo črto. Kranj si tako viokega poraza zagotovo ni zaslužil, saj je na ofenzivni ravni pokazal res izvrstno individualno tehniko. Težave so imeli v nespretnosti zadnje linije. S sedmimi točkami so na zadnjem mestu, pred predzadnjo Izolo pa štiri tekme pred koncem (s srečanjem manj) imajo sedaj šest točk zaostanka, kar pomeni, da se lahko le s serijo zmag in porazov konkurentov obdržijo v prvi ligi.
14.05.2009 | U15
Izola z napolnjeno mrežo iz Bežigrada
V zaostali tekmi 26. kroga je na umetni travi Bežigrada potekalo srečanje med domačini in predzadnjo ekipo prvenstva, Izolo. Zmaji so brez vsakršnih težav zmagali 6:0.
1
2
3
...
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

DELI NA