02.11.2009 | U15
Zadela Mihelič in Bezjak

Tudi 16.krog Prve lige ter 11. v drugi ligi sta bila statistično uspešna s strani mladega dela slovenskih izbranih vrst. V 1135 minutah je šestnajsterica dvakrat natančno ciljala proti nasprotnikovim vratom ter v eni od obrambnih akcij porumenela.

V Spodnji Šiški so se na dvoboju Olimpije in Luke Koper veselili gostje, ki so v začetku drugega polčasa s strelom z glavo uspeli premagati Jana Oblaka, reprezentančnega vratarja do 20 let, na drugi strani pa je Aljaž Struna (U20) v obrambni vrsti dobro razbijal napade gostiteljev in s tem lajšal delo svojega čuvaja mreže.

Nafta je na Mestnem stadionu, kjer se je zadnjo oktobrsko soboto zbralo dobrih 800 gledalcev, remizirala z Domžalčani. Od slovenske izbrane vrste so zaigrali Dalibor Stojanović (U20), Nejc Vidmar v vratih (U21) in Jovan Vidovič (U21) v obrambni vrsti, ki pa je že po pol ure zapustil igrišče. Čeprav so sprva povedli nogometaši z ljubljanskega konca, so gostitelji izenačili in povedli. Ekipi sta se razšli po principu fair playa - brez zmagovalca.

Rudar, ki na ligaški razpredelnici zaseda drugo mesto, je na domačem igrišču kar z 0:3 izgubil proti predzadnji Dravi, ki je po petih krogih brez zmage tokrat iztržila poln izkupiček točk. 1500 gledalcev je na Stadionu Ob Jezeru vse tri zadetke videlo v drugem polčasu, od  podmladka slovenske izbrane vrste pa je nastopil le Nikola Tolimir (U21).

V Novi Gorici je tokrat padlo kar sedem zadetkov, trije v prvem delu igre in štirje v nadaljevanju. Ob kaznovanem Balažicu in poškodovanih ostalih mladih reprezentantih (Iličič, Berič, ...) sta na vsaki strani nastopila po en nogometaš, ki zastopa slovenske barve - Matija Škarabot, sicer obrambni reprezentant do 21 let na strani gostiteljev ter Luka Majcen (U21) v konici napada v dresu ljubljanskega prvoligaša. Le-ta je v začetku tekme nevarno nameril proti domačemu vratarju, ki pa je njegovo namero dobro “prebral” in ubranil njegov strel.

Boj četrto in peto uvrščenega ni prinesel zmagovalca, ponudil pa priložnost sedmim mladim reprezentantom. V dresu vijoličastih so nastopili klubski in reprezentančni soigralci do 21 let, Armin Bačinovič, Rene Mihelič ter Vito Plut, ki so tekmo tudi začeli ter Aleš Majer   kot rezervist, ki je v 11 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču, tudi porumenel. Kapetan reprezentance do 21 let je ob izvajanju enajstmetrovke soigralce popeljal do vodstva s 3:2.  V Ljudskem vrtu so zaigrali tudi trije Celjani - Boris Mijatovič (U21), Rajko Rep (U21), ki je nekajkrat žogo usmeril proti mariborskim vratom, a je vsakič znova ostalo le pri njegovi nameri ter Roman Bezjak, ki je svojo priložnost dobil kot rezervist in v 60. minuti v svojem drugem poizkusu izenačil na 2:2. Tudi Mijatovič se je skušal prebiti v statistiko, ko je nameril proti Pridigarju, a je že Školnik odbil njegov strel in preprečil izenačenje. Je pa na drugi strani Mihelič z desne natančno podal do Dodleka, ki je drugič na srečanju povišal prednost gostiteljev.

Medtem, ko je bil na prvoligaških zelenicah pester in reprezentančno uspešen konec tedna, pa je na drugoligaških prizoriščih nastopil le Martin Milec (U19), ki je v gosteh igral do polčasa, ter ob remiju prejel le točko.

Nogometaši se bodo srečali še prvi vikend v novembru, nato pa jih zaradi reprezentančne akcije čaka vnovičen počitek, zadnji pred koncem jesenskega dela tekmovanja.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2024 | U15
    Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
  • 29.04.2024 | U15
    Slovenija v finalu Turnirja narodov
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
  • 27.04.2024 | U15
    Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
  • 25.04.2024 | U15
    Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA