Datum od
Datum do

09.06.2010 | A
Poškodba čilenskega sodnika
Čilenski nogometni sodnik Pablo Pozo Quinteros in njegova pomočnika bodo morali zaradi poškodbe Quinterosa izpustiti SP v Južnoafriški republiki, so sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
08.06.2010 | A
Slovenci trenirali pred navijači
Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Hyde Park High Schoolu opravila odprt trening za javnost. Vadbo Kekovih junakov je spremljalo 500 navijačev iz vadbenega centra Hyde Park High School ter Slovencev, ki so že prišli v Johannesburg ali pa tu živijo.
08.06.2010 | A
Nogometni spomini - Branko Oblak
Veliki mož slovenskega nogometa, ki je pustil v slovenskem nogometnem prostoru neizbrisan pečat, danes z veseljem pogleda dobro nogometno tekmo, še vedno pa se mu kolca po 'zlatih' jugoslovanskih časih.
07.06.2010 | A
Opravili prvi trening v Johannesburgu
Slovenska reprezentanca je po nočnem letu zjutraj prispela v Johannesburg, kjer bo v času Svetovnega prvenstva bivala v četrti Hyde Park v predelu Sandton. Kekovi varovanci so v trening centru opravili prvi trening.
06.06.2010 | A
Afriki naproti
Slovenska nogometna reprezentanca je po pripravah na Južnem Tirolskem in dvema prijateljskima obračunoma v nedeljo malce pred 18. uro preko Frankfurta odpotovala svetovnemu prvenstvu naproti.
05.06.2010 | A
Proti Alžircem bo sodil Čilenec
Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je danes sporočila imena sodnikov za prvih 16 tekem bližnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Na uvodni tekmi med JAR in Mehiko bo glavni sodnik Uzbekistanec, na dvoboju med Slovenijo in Alžirijo 13. junija pa bodo pravico delili čilski sodniki.
05.06.2010 | A
Samozavestno v Afriko
Zadnje dejanje pred tako pričakovanim SP je postreglo z dvobojem 25. in 78. reprezentance sveta. Kekovi varovanci so znova dokazali, da zasluženo potujejo na jug afriške celine in generalko opravili z odliko (3:1). Blestel je Novakovič, ki je oba prosta strela spremenil v zadetek.
04.06.2010 | A
Zmaga za slovo od Slovenije
Ljudski vrt so še zadnjič pred odhodom na mundial zasedli slovenski reprezentanti, ki so se na generalki pred nedeljskim odhodom na južno poloblo merili z reprezentanco Nove Zelandije. Zadnji test pred pričetkom prvenstva je z izjemo Dediča (namesto njega je v igri Ljubijankič) začela udarna enajsterica.
04.06.2010 | A
Zaskrbljeni Capello
Čeprav se bo slovenska izbrana vrsta z Angleži spopadla šele 23. junija, pa ima angleški selektor te dni precej skrbi. Ob tem, ko med vratnicama še vedno ni Davida Jamesa in se na zelenice počasi vrača Gareth Barry, se je na treningu poškodoval še kapetan Rio Ferdinand.
04.06.2010 | A
Majhna, pa vendar nevarna
Gre za zelo majhno državo, ugotavljajo pri enem uglednejših časopisov, ki izhaja onstran Luže. Gre za sloviti New York Times, kjer je nogometna pot, ki jo je prehodila Kekova izbrana vrsta, požela zanimanje tudi na drugem koncu sveta.
04.06.2010 | A
Nova Zelandija zadnji test
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Mariboru odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Tekmec izbrancev selektorja Matjaža Keka bo Nova Zelandija, prav tako udeleženka munidala, ki se bo začel 11. junija.
03.06.2010 | A
Hyde Park High School pričakuje slovensko delegacijo
Baza slovenske reprezentance v Južni Afriki, srednješolski kompleks Hyde Park High School, že nestrpno pričakuje prihod delegacije.
02.06.2010 | A
Konzularna pisarna v slovenskem trening centru
V času trajanja SP v nogometu v Južnoafriški republiki, bo delovala tudi začasna konzularna pisarna v poslopju Hyde School Hyde Parka, kjer bo tudi trening center slovenske reprezentance.
02.06.2010 | A
Prava popotnica pred odhodom
Vročica pred samim svetovnim prvenstvom že krepko narašča, nov vrhunec v Sloveniji pa bo dosegla že v petek, ko se bodo Kekovi junaki pomerili z Novo Zelandijo. Ljudski vrt bo ponovno dobro popolnjen, saj je do danes do 12. ure pošlo že 7.500 vstopnic.
01.06.2010 | A
Znana slovenska triindvajseterica
Selektor Kek je po kosilu igralcem v Brunicu sporočil svoj izbor triindvajseterice, ki bo slovenske barve zastopala v Južnoafriški republiki. Fantje, katerim bo srce v JAR utripalo za slovenski grb, se pred odhodom na jug v petek pomerijo z Novo Zelandijo.
01.06.2010 | A
'All whites' zadnji test pred SP
Slovenska reprezentanca se v sredo s priprav v Italiji vrača v svojo slovensko bazo na Ptuju, kjer se bo dan dlje kot prvotno načrtovano pripravljala na generalko za mundial s prav tako udeleženko SP – Novo Zelandijo.
31.05.2010 | A
Tim Matavž: Napadalec mora imet 'nos za gol'
Novogoričan se je v slovenski prvi ligi preizkusil že s 16 leti, nato pa Primorski zrak zamenjal za nizozemskega, od koder je prišel poziv za mladega napadalca. Kot pravi danes, je bila to zanj pomembna prelomnica, na še eno takšno pa čaka te dni, ko se z ostalo petindvajseterico pripravlja na pot v Afriko, kjer bi, kljub izvrstnim predstavam v Groningenu, lahko dodal še reprezentančni nastop. Do danes morda nekoliko zapostavljeni napadalec za slovensko izbrano vrsto namreč še ni nastopil.
30.05.2010 | A
Doping kontrola v slovenskem taboru
Po včerajšnji tekmi proti FC Südtirolu, ki so jo izbranci selektorja Keka dobili s 3:0, je bil današnji dan namenjen regeneraciji.
29.05.2010 | A
Ljubijankič zlomil Tirolce
Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi za svetovno prvenstvo Južnoafriški republiki v Reischchu premagala ekipo Südtirol s 3:0 (0:0). Slovenci bodo zadnjo tekmo pred odhodom v JAR igrali v petek v Mariboru proti Novi Zelandiji.
28.05.2010 | A
Sudtirol bo dal prve odgovore
Iz reprezentančnega tabora v Brunicu ponovno prihajajo le dobre vesti. Medtem ko fantje dopoldan niso trenirali in bodo danes opravili le popoldanski test, bo tekma s Sudtirolom selektorju Keku že dala prvo sliko o reprezentanci.
1
2
3
...
91
92
93
94
95
96
97
98
...
104
105
106

DELI NA