Datum od
Datum do

02.06.2016 | Šolska športna tekmovanja
SOS na finalu pokala
Nogomet je strast in veselje tudi med ljudmi posebnih potreb. Specialci, kot se radi poimenujejo sami, so se tudi letos predstavili ob polčasu pokalnega finala v Kopru in prisotne niso razočarali.
31.05.2016 | Šolska športna tekmovanja
V Ljubljani pripravljeni na praznik ženskega nogometa
Dogodek je namenjen vsem predstavnicam ženskega spola, ne glede na starost ter nogometno predznanje - tako tistim, ki jim je nogometna žoga vsakdanja popotnica kot tudi tistim, ki bi se z njo želele srečati pa se do sedaj zaradi različnih razlogov niso imele možnosti.
18.05.2016 | Šolska športna tekmovanja
Zaključna prireditev v šolskem nogometu za učenke
Organizacija finalnega državnega tekmovanja v nogometu za učenke je bila s strani zavoda za šport Planica in NZS zaupana OŠ Šmartno. Tekmovanje je potekalo v petek, 13. 5. 2016, v športni dvorani Pungrt.
12.05.2016 | Šolska športna tekmovanja
Učenci zaključili šolsko tekmovanje v Mariboru
Tokratno finalno prireditev so izpeljali zavzeti delavci OŠ Janka Glazerja iz Ruš. V dramatični končnici so po kazenskih udarcih izgubili naslov prvaka proti zmagovalni ekipi 2. Osnovna šola Slovenska Bistrica, ki je tako osvojila naziv prvaka v kategoriji učenci. Čestitke za prikazano pa gredo tudi tretjeuvrščeni šoli OŠ Brezovica in četrti OŠ Ivana Roba iz Šempetra pri Novi Gorici.
12.05.2016 | Šolska športna tekmovanja
Najboljše dijakinje Gimnazije Šiška
V torek, 10.5.2016 se v Novem mestu v Športni dvorani Leona Štuklja odvijalo finalno tekmovanje v šolskem nogometu za dijakinje.
20.04.2016 | Šolska športna tekmovanja
Matjaž Jaklič: »Grassroots konferenca nam je dala potrditev, da smo na pravi poti.«
Nogometna zveza Slovenije je pretekli teden gostila 11. Uefa Grassroots konferenco, ki predstavlja triletni evropski vrhunec na področju Nogometa za vse. O tem, kaj se je dogajalo na Brdu pri Kranju, smo se pogovarjali z vodjo tehničnega oddelka na Nogometni zvezi Slovenije, Matjažem Jakličem.
19.04.2016 | Šolska športna tekmovanja
V Radomljah za zgled vsem
Radomeljčani pa so znani tudi po turnirju za mlada ekipa, ki ga organizirajo že od leta 2011. O pokalu UKI je spregovoril predsednik kluba Uroš Jurančič.
13.04.2016 | Šolska športna tekmovanja
"Nogomet za vse" tudi v NNC Brdo
Udeleženci delavnice “Nogomet za vse” so po teoretičnem delu predavanj, včeraj prvič preizkusili tudi tudi travnate površine Nacionalnega nogometnega centra Brdo, kjer so si ogledali tudi praktični del delavnice.
10.04.2016 | Šolska športna tekmovanja
NPC: Zmagoslavje Maribora
Na Brdu pri Kranju je ta konec tedna potekal zaključni turnir Nike Premier Cup, kjer nastopajo nogometaši do 15-leta starosti. Med osmerico sodelujočih klubov so bili najboljši nogometaši Maribora, ki so po enajstmetrovkah z 8:7 premagali Aluminij ter se tako Kidričanom oddolžili za poraz v velikem finalu pretekle sezone.
09.04.2016 | Šolska športna tekmovanja
NPC: Zaključni turnir na Brdu pri Kranju
V soboto in nedeljo bodo na Brdu pri Kranju potekali zaključni boji v tekmovanju Nike Premier Cup, kjer nastopajo nogometaši do 15-leta starosti. V boju za lovoriko je ostalo še osem ekip, med katerimi je tudi branilec naslova – Aluminij iz Kidričevega.
22.01.2016 | Šolska športna tekmovanja
Zimski festival nogometa za vse v Puconcih uspel
V telovadnici OŠ Puconci je pod okriljem MNZ Murska Sobota potekal Zimski festival nogometa za vse. Organizatorji so festival izpeljali v obliki treh turnirjev, ki so bili odlično obiskani.
27.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Tudi dekleta v Lendavi imajo rade nogomet
»To je bila prava sprostitev, preizkusile pa smo svojo hitrost in natančnost. Prijetno je bilo. Sama igram nogomet. Moja okolica je rabila čas, da je to sprejela. Sprva me pa niso jemali resno,« pa se je nogometašica Zala Meršnik spomnila, kako je bilo, ko se j svojim bližnjim pojasnila, da ima rada nogomet.
26.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Osmerica napredovala v Nike Premier Cupu
Tokratne obračune so si v Kidričevem pozorno ogledali Borut Jarc, Milan Miklavič, Tomi Kostric, Dejan Jelnikar in Goran Sentič. V Kopru sta tekme spremljala Igor Benedejčič in Tomi Kostric, v Domžalah Agron Šalja, Dušan Kosič in Danijel Pavlin, v Celje sta odšla Borut Jarc in Milan Miklavič.
22.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
V soboto in nedeljo Nike Premier Cup
Tekme v Nike Premier Cupu si bodo pozorno ogledali tudi selektorji mlajših reprezentanc in drugi pomembni gostje. V Kidričevo prihajajo Borut Jarc, Milan Miklavič, Tomi Kostric, Dejan Jelnikar in Goran Sentič. V Kopru bosta mlade upe opazovala Igor Benedejčič in Tomi Kostric. Agron Šalja, Dušan Kosič in Danijel Pavlin bodo spremljali turnir v Domžalah, v Celje pa bosta prišla Borut Jarc in Milan Miklavič.
22.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FOTO: Naslovi v Maribor, Črno in na Ptuj
Igralci in igralke so pokazali zavidljiv nivo nogometa, v igri pa so se zabavali in uživali. Ob koncu so vse ekipe dobile medalje in pokale, fair play naslov pa je šel Mežiški dolini. Pri podeljevanju pokal in priznanj je pomagal tudi Stanislav Pinter, ambasador fair playa v Sloveniji.
20.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
Nad nogometom navdušena tudi dekleta na Gorenjskem
»Nogomet mi pomeni vse, igram ga od otroštva. Navdušena sem, rad pa bi nekoč z reprezentanco zaigrala na evropskem ali pa svetovnem prvenstvu. Festivalni dan v Kranju je bil dobro organiziran,« je povedala 15-letna Manca Jamnik, ki obiskuje športni oddelek Gimnazije Šiška.
12.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
FARE tedni - z nogometom proti diskriminaciji
Ob podpori Nogometne zveze Slovenije, Spolint Inštituta, Društva DIH ter Out in Slovenija so bile 11. oktobra 2015 na tekmi 7. kroga slovenske ženske nogometne lige v Športnem parku Radomlje na tekmi med ekipama ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Velesovo izvedene dodatne aktivnosti s katerimi so športnice opozorile na problem diskriminacije in nestrpnosti v športu in ob njem.
12.10.2015 | Šolska športna tekmovanja
Nogometno srečanje Slovencev v svetu
NZS in Izseljensko društvo SVS sta organizirali nogometni turnir Slovenskih zamejcev in izseljencev. Turnirja v Ljubljani se je udeležilo šest ekip, ki so ob igranju nogometa uživali tudi v druženju in ogledu nogometne tekme med Slovenijo in Litvo.
28.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
Slovenija dostojno na svetovnem prvenstvu brezdomcev
Sodelovalo je 48 reprezentanc. Sprva so bile razdeljen v osem skupin po 6. Po tri najboljše so se uvrstile v zgornjo polovico (24), po tri najslabše uvrščene pa so se borile za mesta od 25. do 48.
19.09.2015 | Šolska športna tekmovanja
UEFA Grassroots week - Dan Nogometa za vse 2015
Na Trgu Republike je bilo veselo kot že dolgo ne. Različne skupine nogometašev in nogometašic vseh starosti so s svojo prisotnostjo popestrili promocijo nogometne igre, ki je najbolj množična in popularna športna zvrst v Sloveniji. V to se je lahko prepričal vsak, ki se je sprehodil mimo igrišča z umetno travo na Trgu Republike.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
19
20
21

DELI NA