19.11.2014 | A
Zadovoljstvo z grenkim priokusom

Reprezentanca Slovenije se je v močno spremenjeni zasedbi predstavila v Stožicah v sila obetavni luči proti eni najboljših svetovnih selekcij. Naši fantje so bili zadovoljni s prikazano igro proti Kolumbiji, čeprav bi si želeli boljšega rezultata.

»Peče nas predvsem prejeti zadetek,« je takoj po tekmi odkrito priznal Jan Oblak, ki je na golovi črti zamenjal Samirja Handanoviča. »Delčki sekunde nezbranosti in prejeli smo gol. Žal je tako, na napakah se učimo. Verjamem, da se nam naslednjič kaj podobnega ne bo primerilo. Mislim, da smo dobro stali na igrišču, se dobro zoperstavili favoriziranim Kolumbijcem in dokazali svoje kvalitete.«

Vratar Atletica Madrida v Stožicah ni imel veliko dela, saj je slovenska obramba delovala zelo suvereno. Kakšni so bili selektorjevi napotki pred tekmo? »Selektor je zahteval od nas, da pustimo vse na terenu. Želel je, da odigramo brez strahu in pokažemo največ, kar smo v danem trenutku sposobni.«

Natanko to je storil Petar Stojanovič, z 19 leti, 1 mesecem in 11 dnevi, najmlajši nogometaš, ki je doslej oblekel dres članske reprezentance Slovenije. »Občutki so fenomenalni. Super debi proti zelo dobri ekipi. Zelo sem hvaležen za vpoklic in ponujeno priložnost. Trudil se bom še naprej in se skušal zahvaliti za zaupanje z dobrimi igrami,« je v umirjenem tonu dejal nogometaš Maribora in izdal selektorjev nagovor: »Selektor mi je pred tekmo rekel, naj odigram mirno, naj pokažem kar znam in naj si ne delam pritiska

Stojanoviču je v letu dni uspel neverjeten napredek. Drugoligaške zelenice so kmalu zamenjala prvoligaška igrišča, sledili so obračuni v elitni Ligi prvakov, češnja na torti pa je prišla v obliki vpoklica v člansko reprezentanco. »Odločil sem se, da bom služil kruh z nogometom. Najprej sem se moral sprijazniti z menjavo igralnega položaja, potem pa je sledilo trdo delo. To je moj recept. S prihodnostjo se ne obremenjujem. Ta je v rokah mojega agenta, me pa veseli, da se lepo piše o meni.«

Domači tisk je običajno naklonjen tudi Dejanu Lazareviču, ki si vedno vzame čas za pogovor s sedmo silo. »Mislim, da smo zares dobro igrali. Držali smo žogo v nogah od prve minute, nasprotnika pa se nismo ustrašili. Vedeli smo, da je Kolumbija tretja reprezentanca sveta, ki ima vrhunske posameznike. Poizkušali smo igrati in nasprotniku tudi zabiti zadetek,« je predstavil svoj pogled na tekmo nogometaš Chieva in razkril svoje videnje še na ključni dogodek prijateljskega obračuna.

»Menim, da smo zadetek prejeli predvsem zaradi tega, ker se je sodnik pogovarjal z nogometaši. Med njegovim razlaganjem so Kolumbijci izvedli prosti strel, izpeljali akcijo in zadeli. Škoda, ker si tega gola zagotovo nismo zaslužili. Ne glede na to, moram reči, da nas tudi zaostanek ni zmedel. Šli smo do konca, odigrali super tekmo. Bili smo nevarni v obeh polčasih, ampak to je nogomet. Iz tekme je potrebno potegniti pozitivne stvari.«

Lazarevič, dobitnik dresa z Rodriguezovo desetko, seveda ni pozabil niti na več kot 15.000-glavo množico, ki je slovenske nogometaše bodrila od prve do zadnje minute. »Vzdušje je bilo super, gledalci so navijali od samega začetka tekme in nas spodbujali do zadnje minute. To nam zares veliko pomeni. Ko slišiš svoje navijače, kako te vzpodbujajo ob vsaki akcij, ti precej pomaga. V taki atmosferi je precej lažje igrati, saj že med samo akcijo na igrišču čutiš podporo ob strani. Res je bilo lepo videti, da so vsi navijali za nas. Pokazali smo dobro igro in mislim, da so lahko tudi navijači zadovoljni.«

Tekst: MKo
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA