24.03.2024 | A
Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 17.30 in 19.45 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program.

Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najkasneje ob 19:45 uri) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

PARKIRANJE

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice.

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

- Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest,
- Nove Žale: 300 parkirnih mest.

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

- Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest,
- FDV: 436 parkirnih mest,
- Modri kvadrat: 396 parkirnih mest,
- WTC: 750 parkirnih mest,
- Dunajski kristali: 239 parkirnih mest.

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

OPOZORILO PRED VDOROM NA IGRIŠČE

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče. Vdor na igrišče se bo strogo sankcioniral tudi v primeru morebitnega slavja po koncu tekme.

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV

Na stadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

- nahrbtnikov in večjih torb,
- dežnikov (tudi zložljivih),
- vžigalnikov,
- fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Portugalsko minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

PREVZEM LETNIH VSTOPNIC

Prevzem letnih vstopnic bo mogoč pred tekmo med Slovenijo in Portugalsko na VIP vhodu dvorane Stožice, 26. marca 2024, od 17.30 do 20.00. Vsem navijačem priporočamo, da se v izogib gneči pravočasno odpravite na prevzemno mesto, kjer se bo potrebno identificirati z osebnim dokumentom.

INFO TOČKA

Informacijska točka se na stadionu Stožice nahaja na vhodu BC (glej shemo) in je namenjena obiskovalcem, ki potrebujejo pomoč ali dodatne informacije o obisku tekme. Prijazno osebje vam bo pomagalo z informacijami o vstopnicah, izgubljenih predmetih, pri orientaciji v okolici in znotraj stadiona ter ostalih aktivnostih povezanih s tekmo.

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE

V sklopu tekme med Slovenijo in Portugalsko bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

NAVIJAŠKA CONA

Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom pripravljalne tekme med Slovenijo in Portugalsko ogrejejo v navijaški coni, ki bo odprta od 17.30 do 19.45. Kot običajno bodo v navijaški coni na voljo dodatne aktivnosti za vse navijače.

Z radijskim oddajanjem v živo iz navijaške cone bo Val 202 vse obiskovalce ogrel na primerno temperaturo pred tekmo Slovenije z eno najboljših nogometnih reprezentanc na svetu. Obiskovalci se bodo lahko v navijaški coni poleg bogate ponudbe hrane in pijače v sponzorskih kotičkih pomerili v različnih nogometnih spretnostih in potegovali za bogate praktične nagrade.

Najmlajši obiskovalci in tisti mladi po srcu si bodo lahko pred tekmo ponovno brezplačno obarvali obraz v slovenske navijaške barve, da bodo lahko še bolj srčno podpirali naše igralce v pripravah na Evropsko prvenstvo 2024. Tokrat bo ponudba hrane in pijače bogatejša tudi znotraj stadiona, tako da bodo imeli navijači dodatno ponudbo na voljo tudi med samo tekmo.

URADNA TRGOVINA 11TS NZS

V uradni navijaški trgovini 11TS NZS bodo na voljo ekskluzivni navijaški artikli, vključno z najnovejšimi izdelki. To bo idealna priložnost za vse navijače, da se opremijo z vsem potrebnim za podporo naši reprezentanci. Trgovina bo izpostavljena tako v navijaški coni pred tribuno C, kot tudi znotraj stadiona na tribuni C.

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI

Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Portugalsko poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremite z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. V kolikor še nimate »obvezne navijaške opreme«, vam priporočamo obisk uradne trgovine 11TS v Ljubljani ali navijaške cone pred tekmo. Navijače ob tem naprošamo, da zasedete svoja mesta na tribuni najkasneje ob 20.30. Takrat bomo visoko v zrak dvignili navijaške šale in zastave ter skupaj pripravili nepozabno navijaško kuliso.

SVETLOBNI EFEKTI – OPOZORILO ZA EPILEPTIKE

Pred tekmo med Slovenijo in Portugalsko bo Nogometna zveza Slovenije uporabila utripajoče svetlobne efekte, ki jih omogočajo novi reflektorji na stadionu Stožice. Obiskovalcem, ki so občutljivi za epileptične napade, priporočamo, da so pozorni na opozorila na velikem zaslonu stadiona Stožice in se v tem času umaknejo v notranje prostore stadiona.

 

Tekst: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.
 • 13.06.2024 | A
  Stojanović bo nared za tekmo z Dansko, , Kurtić poudarja pomen dobrega vzdušja
  Iz Wuppertala sta se oglasila Petar Stojanović, ki bo v nedeljo nared za tekmo z Dansko, in veteran Jasmin Kurtić.
 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.

DELI NA