Za konec z zmago tudi Domžale

Domžale - Krško 2:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Vinčić (Maribor), Gabrovec (Markovci) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Melnjak (72.), 2:0 Vetrih (80.), 2:1 Volaš (85.).
* Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom (od 46. Sikošek), Gnezda Čerin, Vetrih, Podlogar, Ibričić, Lazarević (od 78. Vuk), Nicholson (od 60. Mujan).
* Krško: Zalokar, Štefulj, Tomić, Zakrajšek, Volarič, Srečković (od 85. Sokler), Kordić, Da Silva, Ristovski (od 81. Wiredu), Volaš, Vukušić (od 86. Vekić).
* Rumeni kartoni: Rom, Vetrih; Volaš, Zakrajšek.
* Rdeči karton: /.

Tekmo, ki si jo je zaradi prijatelja v domžalski vrsti Senijada Ibričića v živo ogledal tudi napadalec Rome edin Džeko (zaradi poškodbe stegenske mišice ni potoval na gostovanje v Cagliari), so pričakovano dobili domači nogometaši in tako še tretjič v sezoni premagali goste iz Posavja. Domžalčani so se po sedmi zmagi točkovno izenačili s tretjeuvrščenim Aluminijem, Krčani pa po desetem porazu ostajajo pri dnu lestvice.

Prvi polčas v Domžalah ni ponudil zadetkov, kljub temu pa sta ekipi, predvsem domača, poskrbeli za nekaj dogajanja. Prvi je resneje zagrozil Adam Gnezda Čerin v 11. minuti, ko je zadel zunanji del mreže iz bližine z leve strani.

Tri minute pozneje sta Shamar Nicholson in Matej Podlogar pred vrati zgrešila podajo z leve strani, v 23. minuti je bil nenatančen Senijad Ibričić, pozneje pa še Dejan Lazarević in znova Podlogar.

Na drugi strani so bili Krčani še najnevarnejši v 22. minuti, ko so imeli na voljo indirekten prosti strel v kazenskem prostoru, domžalski obrambni zid pa je ustavil poskus Daliborja Volaša, in v 25. minuti, ko je Ante Kordić z roba kazenskega prostora žogo poslal malo čez gol.

V drugem polčasu je prvi nevarno zagrozil Marco Da Silva, ko je v 61. minuti s prostega strela z dobrih 20 metrov zadel prečko. Enajst minut pozneje pa so Domžalčani povedli, potem ko je z leve strani podal Ibričić, z glavo pa je zadel Dario Melnjak. Za Ibričića je bila to šesta podaja v sezoni, s čimer se je na tretjem mestu med podajalci izenačil z Murinim Luko Bobičancem.

V 80. minuti so Domžalčani podvojili prednost, najprej je z leve podal Ibričić do Amedeja Vetriha, ta je odigral dvojno podajo z Gnezdo Čerinom in iz prve nato zadel za 2:0. Krčani so malce zatem sicer zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prekrška.

Zato pa so znižali v 85. minuti, po podaji Da Silve s prostega strela je iz bližine zadel Dalibor Volaš, ki je tako dosegel četrti gol sezone in 90. v slovenski prvi ligi. Tik pred koncem je močno sprožil še Ibričić, Marko Zalokar pa je z nekaj težavami preprečil nov zadetek domačih.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani jesenski del sezone zaključujejo na domači zelenici, ob Kamniški Bistrici pa bodo gostili Krčane. Posavci se želijo izogniti zadnjemu mestu, Domžalčani pa želijo svoje pristaše razveseliti z novo zmago.

DELI NA