Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

DOMŽALE - KRŠKO

8. december 2018, ob 16.05

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 839 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop
- prost vstop v zameno za dva prehranska izdelka

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se brez pomoči Tilna Klemenčiča in Gabra Dobrovoljca, ki sta tekmo zaradi prepovedi igranja spremljala na tribuni, dobro upirali vodilni ekipi prvenstva. Čvrst odpor na koncu ni bil dovolj za točke, ki so jih domov odnesli Štajerci, kljub temu pa je bil Simon Rožman zadovoljen z videnim. Domžalski strateg bo lahko v soboto računal tudi na osrednja branilca, za igro pa je pripravljen tudi Slobodan Vuk. Na seznamu poškodovanih se nahaja le še Žan Žužek, ki je že pred časom sklenil jesenski del prvenstva, soigralcem pa se bo znova pridružil 9. januarja, ko bodo rumeni pričeli priprave na nadaljevanje sezone. Priprave zagotovo še niso v mislih Domžalčanov, ki jih pred zimskim premorom čaka še dvoboj s Krškim. Ravbarji so Posavcem to sezono že zadali dva poraza, lahko v soboto slavijo še tretjič?

Matija Rom, branilec Domžal: »Ni treba posebej poudarjati, da je cilj zmaga. Pred nami je dolg zimski premor, na katerega želimo oditi s tremi točkami. Ne le zaradi boljšega občutka, ampak predvsem zaradi napetega boja za tretje mesto, za katerega se v tej sezoni poteguje kar pet moštev. Na koncu bo štela vsaka točka, v spomladanskem delu pa se tako obeta izredno zanimivih sedemnajst tekem.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman se je po dvoboju z Mariborom dotaknil tudi predstave Adama Gnezde Čerina. Najstnik je v letošnji sezoni eden od osrednjih akterjev domžalske ekipe, kar potrjuje tudi statistika. Idrijčan je ob Tonćiju Mujanu edini nogometaš Domžal, ki v letošnji sezoni še ni izpustil tekme, z za odtenek bogatejšo minutažo pa se lahko pohvali zgolj Dario Melnjak. Gnezda Čerin se je na tekmi z Mariborom razveselil petega gola sezone, na 18 tekmah je vknjižil še dve asistenci. Kako uspešen bo v soboto?

Ali ste vedeli?

Zadnja tekma v jesenskem delu bo v Domžalah dobrodelno obarvana, saj se je domžalski klub znova pridružili akciji Anina zvezdica, v okviru katere zbirajo prehranske izdelke z daljšim rokom uporabe. V kolikor boste v soboto prinesli dva tovrstna izdelka na zbirno mesto pri blagajni stadiona, vam bodo podarili vstopnico za tekmo. V Domžalah so bili praznično obarvani že minuli dnevi, saj so sredi tedna obdarili otroke nogometašev, zaposlenih in drugih članov rumene družine

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Se bodo Krčani v zadnji jesenski preizkušnji izognili dnu lestvice? Posavci so se z goriškim skalpom znebili desetega mesta, ki zdaj pripada nogometašem Triglava, Krško pa ga je z izjemo 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije držalo vse od 11. tekme prvenstva. Varovanci začasnega stratega Radovana Karanovića so po treh zaporednih porazih prekinili točkovni post in s potrpežljivo predstavo na kolena spravili Gorico. Srečanje je v končnici tekme odločil Dalibor Volaš, Krčani pa so se razveselili tretje zmage v letošnjem prvenstvu. Zeleni bo na zadnji tekmi pred zimskim tekmovalnim premorom izzvali Domžalčane, ki so v prvi polovici sezone dobili oba obračuna, v soboto pa bodo napadli že šesti skalp Krškega v nizu. Krško je sicer dobilo zgolj dve od skupno 14 tekem z Domžalami, bodo v soboto slavili še tretjo?

Kdo je vroč?

Dalibor Volaš je v dvoboju z Gorico dosegel izjemno pomemben zadetek, ki je zagotovo vplival tudi na samozavest krških nogometašev. Krčani so lahko s svojimi privrženci proslavili 30. zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije, Ankarančan pa je zabil 89. zadetek v državnem prvenstvu. Robustni nogometaš se je v dresu Krškega razveselil tretjega zadetka, pred tem pa je prvoligaške zadetke zabijal tudi v dresu Kopra, Maribora, Nafte in Celja. Največ jih je, razumljivo, dosegel kot član Maribora.

Ali ste vedeli?

Volaš je vse od gola v mreži Triglava sam na desetem mestu večne lestvice strelcev Prve lige Telekom Slovenije, z 89. prvoligaškim zadetkom pa le še za gol zaostaja za Tončijem Žlogarjem in Ismetom Ekmečičem. Napadalec, ki so ga pred zadnjo vrnitvijo v Maribor snubili tudi Domžalčani, je za Marcosom Tavaresom drugi najuspešnejši strelec lige s še vedno aktivno kariero. Med še aktivnimi nogometaši sta Volašu najbližje Dare Vršič in Rok Kronaveter, prvi je dosegel 74 zadetkov, drugi je pri 69 golih.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Domžal so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (0:0).

DELI NA