16.11.2022 | U21
V Podgorici s Črnogorci

Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki.

Obračun s Črno goro bo za novo generacijo reprezentance do 21 let druga preizkušnja po septembrskem obračunu z Bosno in Hercegovino. Slovenci so obračun v Kranju izgubili z 2:3, ob debiju v mladi izbrani vrsti pa se je pod oba zadetka podpisal Tio Cipot. Mladi vezist Mure se je pred dnevi po poškodbi gležnja vrnil na nogometne zelenice, bo pa dvoboj s Črnogorci izpustil Gal Lubej Fink. Ljubljančan, ki je bil po dobrih predstavah med vratnicama Brava prvič vpoklican v selekcijo do 21 let, je brez nastopa v Podgorici ostal zaradi povišane temperature.

Gal Lubej Fink ni edini novinec v reprezentančni zasedbi, saj je vabilo selektorja Milenka Aćimovića prvič prejel tudi branilec Mure Srđan Kuzmić. Tjaš Begić in Mitja Ilenić sta morala izpustiti septembrsko srečanje, zdaj pa sta znova del ekipe. Na krstne minute v dresu s slovenskim grbom lahko v Podgorici upa tudi Emir Saitoski, ki je pred dnevi prejel pravico nastopa za reprezentančne selekcije Slovenije.

"Opravili smo tri dobre treninge, v treh dneh smo opravili analizo naše tekme kot tudi reprezentance Črne gore. Osredotočili smo se na analizo naše igre, da skušamo odpraviti napake in delujemo bolje kot na septembrski tekmi. To je naš cilj, moj cilj pa je, da na teh dveh tekmah dobim čim več odgovorov, potem bomo do začetka kvalifikacij odigrali še štiri tekme. Veselimo se jutrišnje tekme, saj so fantje zelo profesionalni in delavni. Čaka nas zahtevna preizkušnja, Črna gora ima izredno individualno kakovost, potrebno jih bo dobro zapirati, jim vsiliti našo igro in skušati zmagati," pred novo preizkušnjo pravi selektor Milenko Aćimović, ki je reprezentante zbral za dve prijateljski tekmi. Slovenci se bodo v ponedeljek v soboški Fazaneriji pomerili še z Bolgari.

Četrtkov prijateljski dvoboj mladih reprezentanc Črne gore in Slovenije se bo v Podgorici pričel ob 15. uri, srečanje pa si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Šport TV 1. 

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

Martin Turk (Reggiana/ITA), Žan Luk Leban (Everton/ANG), Tjaš Begić (Vicenza/ITA), Tio Cipot (Mura), Srđan Kuzmić (Mura), Amir Feratovič (Estrela/POR), Martin Pečar (Austria Dunaj/AVT), Enrik Ostrc (Lommel/BEL), David Flakus Bosilj (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Mark Strajnar (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Nick Perc (Domžale), Emir Saitoski (Domžale), Mitja Ilenič (Domžale), Aljaž Antolin (Maribor), Žan Vipotnik (Maribor), Vid Koderman (Maribor), Adrian Zeljković (Tabor Sežana), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Marcel Ratnik (Olimpija) in Svit Sešlar (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v Turčiji s Slovaško in Azerbajdžanom
  V drugi polovici marca se bo prvič v letu 2023 zbrala reprezentanca Slovenije do 21 let. Mlada izbrana vrsta bo med 19. in 27. marcem aktivna v Turčiji. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov.
 • 02.02.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v skupini s Francijo, Avstrijo, BiH in Ciprom
  Reprezentance Francije, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Cipra bodo nasprotnice mlade izbrane vrste Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki bo potekalo na Slovaškem. 
 • 05.01.2023 | U21
  Intervju: Milenko Aćimović
  Milenko Aćimović se po zamenjavi generacij ozira proti naslednjemu kvalifikacijskemu ciklu. Kar je videl do zdaj, ga upravičeno navdaja z optimizmom.
 • 21.11.2022 | U21
  Brez zadetkov v Fazaneriji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 09.11.2022 | U21
  Aćimovič izbral za Črno goro in Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo novembra odigrala še zadnji dve prijateljski tekmi v koledarskem letu. Izbranci Milenka Aćimovića se bodo 17. novembra ob 15.00 v Podgorici pomerili s selekcijo Črne gore, 21. novembra ob 17.30 pa bodo v Murski Soboti gostili še reprezentanco Bolgarije.
 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.

DELI NA