10.10.2013 | U21
U21: Priložnost bodo iskali na Danskem

Mlada reprezentanca pod poveljem Tomaža Kavčiča bo v petek ob 18. uri v Aalborgu na Danskem iskala nove kvalifikacijske točke. Trenutno v skupini 2 zaseda predzadnje mesto, a kot miri prvi strelec reprezentance Haris Vučkič, še nič ni izgubljenega.

Mesec dni po zadnjem reprezentančnem zboru je tekmec Slovenije znova Danska. V Ajdovščini Sloveniji ni kazalo slabo. Po začetnem zaostanku je sledil hiter odgovor, nato prednost, v 65. minuti pa znova izenačen rezultat, ki je prinesel delitev točk. "Veliko pozitivnih stvari lahko potegnemo iz te tekme. Dosegli smo prvo kvalifikacijsko točko, imeli smo priložnost za zmago, a nam je žal zmanjkalo koncentracije v ključnih trenutkih dvoboja. Gol smo dobili povsem po nepotrebnem, kar nas je stalo zmage. Sedaj so vse misli usmerjene na gostovanje. Smo samozavestni, pred novo domačo tekmo v Novi Gorici si želimo pozitivnega izida."

Dosedanji potek kvalifikacij ni ravno spodbuden. Če že v Rusiji reprezentantom ni uspelo priti do točke, je boleč predvsem poraz z Estonci. "Koncentracija v obrambi nas je stala zmage z Rusijo, tekma z Estonci je bila "kiks". Tam bi morali začeti zmagovati. Želja je bila prisotna, tako na treningih, kot na tekmi, a smo žal v njej tudi pregoreli. Sedaj bo potrebno iskati zmage doma. Tam moramo biti favoriti, v gosteh pa iskati svoje priložnosti." Prva bo na sporedu že čez nekaj dni. "Na Danskem bo težko. So kvaliteten nasprotnik," razmišlja Vučkič, ki je zatresel mrežo na Khimki Areni ter žogo v nasprotnikovo mrežo pospravil v Ajdovščini. "Raje bi videl, da nisem med strelci, pa ekipa zmaguje. To bi nam prineslo potrebno samozavest za nadaljnje dvoboje. Pritiska zaradi doseganja zadetkov ni. Ob meni je še nekaj soigralcev, ki so spodobni zadeti - Andraž Šporar, Matej Pučko, … Imamo napadalno ekipo, ki je z vsake pozicije nevarna za gol." To bodo Kavčičevi varovanci skušali dokazati na svojem drugem gostovanju. "Pomembno je, da se dobro branimo, zadetki bodo že prišli sami od sebe."

Izbrana vrsta je drevi že pogledala posnetek tekme iz Ajdovščine, kjer je selektor opozoril na napake, ki jih bodo do odhoda skušali odpraviti. "Pomembno je, da se postavimo bližje nasprotniku, pokazati moramo več borbenosti v odločilnih dvobojih in iti odločno v boj. Paziti bo potrebno na druge žoge, dobro izbijati žoge in prevzeti odgovornost. Slednja je ključna. Ne smemo se skrivati, ampak biti prisotni povsod na igrišču." Vučkič in soigralci, ki so doslej trenirali že trikrat, se zavedajo, da jih le malenkosti ločijo od slavja. Komaj čakajo dvoboj, ki bo nova priložnost, da dokažejo, da so kvalitetna selekcija, ki skriva v sebi več kot le točko po treh dvobojih. "Za nami so šele tri tekme, ne zaostajamo toliko. Druge ekipe so slavile proti Andori, kar ni realen pokazatelj moči. Pomembne tekme nas čakajo v zaključku kvalifikacij."

Doslej so reprezentanti že petkrat pomerili moči z Danci. Negativen niz so z osvojeno točko prekinili šele septembra. Čas je, da natančni streli v nasprotnikova vrata prinesejo tudi zmago.

Tekst: AP
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 14.11.2019 | U21
  V Estorilu brez zadetkov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.
 • 13.11.2019 | U21
  Jutri s Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije jutri čaka naslednja v seriji pripravljalnih tekem na domače evropsko prvenstvo. Četa selektorja Primoža Glihe se bo v Estorilu, ob 18.30 po slovenskem času, pomerila s Portugalci.
 • 06.11.2019 | U21
  Gliha izbral za Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo, čaka zadnja akcija v letošnjem letu. Četa selektorja Primoža Glihe bo 14. novembra gostovala na Portugalskem, štiri dni kasneje pa bo na Bonifiki odigrala še prijateljsko srečanje s Koprom.
 • 06.11.2019 | U21
  Znan razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let 2021
  Evropska nogometna zveza UEFA je predstavila razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem 2021, otvoritvena tekma pa bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije na stadionu Ljudski vrt.
 • 15.10.2019 | U21
  Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva
  Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.
 • 14.10.2019 | U21
  Danes z Madžari
  Mlado reprezentanco Slovenije čaka še druga oktobrska pripravljalna preizkušnja. Slovenci se bodo v Celju pomerili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021.
 • 11.10.2019 | U21
  Po zaostanku do remija
  Reprezentanca do 21 let je v Mariboru odigrala novo prijateljsko srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo. Mladi Slovenci so gostili Anglijo, ki je v končnico vstopila z dvema goloma prednosti, otoško prednost pa sta izničila Dejan Petrovič in Janez Pišek.
 • 08.10.2019 | U21
  V petek proti Angliji
  Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.
 • 01.10.2019 | U21
  Gliha izbral za tekmi z Anglijo in Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo oktobra odigrala dve močni prijateljski tekmi. Izbranci Primoža Glihe bodo 11. oktobra ob 18.00 v Ljudskem vrtu gostili Anglijo, 15. oktobra pa bo v Celju ob 18.00 na sporedu še obračun med Slovenijo in Madžarsko.
 • 08.09.2019 | U21
  Ljudski vrt videl remi Slovencev in Francozov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021 odigrano tudi na slovenskih tleh, odigrala novo prijateljsko srečanje. Varovanci Primoža Glihe so v Ljudskem vrtu gostili Francoze ter z goloma Dejana Petrovića in Jana Mlakarja prišli do remija.

DELI NA