10.10.2013 | U21
U21: Priložnost bodo iskali na Danskem

Mlada reprezentanca pod poveljem Tomaža Kavčiča bo v petek ob 18. uri v Aalborgu na Danskem iskala nove kvalifikacijske točke. Trenutno v skupini 2 zaseda predzadnje mesto, a kot miri prvi strelec reprezentance Haris Vučkič, še nič ni izgubljenega.

Mesec dni po zadnjem reprezentančnem zboru je tekmec Slovenije znova Danska. V Ajdovščini Sloveniji ni kazalo slabo. Po začetnem zaostanku je sledil hiter odgovor, nato prednost, v 65. minuti pa znova izenačen rezultat, ki je prinesel delitev točk. "Veliko pozitivnih stvari lahko potegnemo iz te tekme. Dosegli smo prvo kvalifikacijsko točko, imeli smo priložnost za zmago, a nam je žal zmanjkalo koncentracije v ključnih trenutkih dvoboja. Gol smo dobili povsem po nepotrebnem, kar nas je stalo zmage. Sedaj so vse misli usmerjene na gostovanje. Smo samozavestni, pred novo domačo tekmo v Novi Gorici si želimo pozitivnega izida."

Dosedanji potek kvalifikacij ni ravno spodbuden. Če že v Rusiji reprezentantom ni uspelo priti do točke, je boleč predvsem poraz z Estonci. "Koncentracija v obrambi nas je stala zmage z Rusijo, tekma z Estonci je bila "kiks". Tam bi morali začeti zmagovati. Želja je bila prisotna, tako na treningih, kot na tekmi, a smo žal v njej tudi pregoreli. Sedaj bo potrebno iskati zmage doma. Tam moramo biti favoriti, v gosteh pa iskati svoje priložnosti." Prva bo na sporedu že čez nekaj dni. "Na Danskem bo težko. So kvaliteten nasprotnik," razmišlja Vučkič, ki je zatresel mrežo na Khimki Areni ter žogo v nasprotnikovo mrežo pospravil v Ajdovščini. "Raje bi videl, da nisem med strelci, pa ekipa zmaguje. To bi nam prineslo potrebno samozavest za nadaljnje dvoboje. Pritiska zaradi doseganja zadetkov ni. Ob meni je še nekaj soigralcev, ki so spodobni zadeti - Andraž Šporar, Matej Pučko, … Imamo napadalno ekipo, ki je z vsake pozicije nevarna za gol." To bodo Kavčičevi varovanci skušali dokazati na svojem drugem gostovanju. "Pomembno je, da se dobro branimo, zadetki bodo že prišli sami od sebe."

Izbrana vrsta je drevi že pogledala posnetek tekme iz Ajdovščine, kjer je selektor opozoril na napake, ki jih bodo do odhoda skušali odpraviti. "Pomembno je, da se postavimo bližje nasprotniku, pokazati moramo več borbenosti v odločilnih dvobojih in iti odločno v boj. Paziti bo potrebno na druge žoge, dobro izbijati žoge in prevzeti odgovornost. Slednja je ključna. Ne smemo se skrivati, ampak biti prisotni povsod na igrišču." Vučkič in soigralci, ki so doslej trenirali že trikrat, se zavedajo, da jih le malenkosti ločijo od slavja. Komaj čakajo dvoboj, ki bo nova priložnost, da dokažejo, da so kvalitetna selekcija, ki skriva v sebi več kot le točko po treh dvobojih. "Za nami so šele tri tekme, ne zaostajamo toliko. Druge ekipe so slavile proti Andori, kar ni realen pokazatelj moči. Pomembne tekme nas čakajo v zaključku kvalifikacij."

Doslej so reprezentanti že petkrat pomerili moči z Danci. Negativen niz so z osvojeno točko prekinili šele septembra. Čas je, da natančni streli v nasprotnikova vrata prinesejo tudi zmago.

Tekst: AP
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 10.06.2019 | U21
  V Lendavi brez zmagovalca
  Slovenska reprezentanca do 21 let se je v Lendavi razšla z Gruzijo z rezultatom 1:1 (0:1).
 • 09.06.2019 | U21
  Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.
 • 07.06.2019 | U21
  Mladi Slovenci uspešni v Švici
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let, ki jo vodi Primož Gliha, je v prijateljski tekmi v mestu Aarau z izidom 2:1 premagala Švico. Za slovensko zmago pred okrog tri tisoč gledalci sta zadela Jan Mlakar in Žan Celar.
 • 06.06.2019 | U21
  Jutri s Švico
  Članska izbrana vrsta se bo jutri v Celovcu udarila z Avstrijo, nova preizkušnja pa čaka tudi reprezentanco do 21 let. Aarau bo ob 19. uri gostil spopad mladih Švicarjev in Slovencev, ki bodo prijateljski obračun izkoristili kot pripravo na domače evropsko prvenstvo.
 • 04.06.2019 | U21
  Švica bo pravi pokazatelj
  Slovenska reprezentanca do 21 let se intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Švico in Gruzijo. Slovenski selektor Primož Gliha v primerjavi s prvotnim seznamom ne bo računal na poškodovanega Žana Kolmaniča in Roka Vodiška, ki ureja klubski status
 • 27.05.2019 | U21
  Gliha izbral za Švico in Gruzijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 10. junija odigrala mednarodni prijateljski tekmi proti reprezentancama Švice in Gruzije.
 • 22.03.2019 | U21
  U21: Poraz v Gruziji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Goriju izgubila z Gruzijo z 0:3 (0:1).
 • 21.03.2019 | U21
  Tekmovati od prve minute
  Reprezentanca do 21 let bo jutri odigrala prvo srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija skupaj z Madžarsko gostila leta 2021. Prvi nasprotniki mladih Slovencev bodo vrstniki iz Gruzije.
 • 13.03.2019 | U21
  Gliha izbral za Gruzijo, znani prvi tekmeci
  Slovenska reprezentanca do 21 let začenja s pripravami na evropsko prvenstvo U21 2021, ki ga bo gostila Slovenija. Našim fantom tokrat ne bo treba v kvalifikacije, saj ima gostitelj mesto na prvenstvu zagotovljeno, tako da se bodo do prvenstva vrstile številne prijateljske tekme.
 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.

DELI NA