28.11.2017 | NNC Brdo
Teniško-nogometni spektakel; v NNC Brdo je igral 5. najboljši teniški igralec sveta

Na nogometnem igrišču Nacionalnega nogometnega centra Brdo se je v soboto 25.11. odvila teniško obarvana nogometna tekma z dobrodelno noto. V Slovenijo je prišel trenutno 5. najboljši igralec na svetovni teniški lestvici ATP, Dominic Thiem, ki se je na nogometnem igrišču pridružil našim najboljšim teniškim igralcem Gregi Žemlji, Aljažu Bedenetu in ostalim.

Dominic Thiem, trenutno 5. igralec na svetovni teniški lestvici ATP, je po svoji zmagi na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice ATP Finals v Londonu na lečo kamere napisal datum 25.11.2017 in zraven zapisal 1TFC vs. Fantazisti, kar je sprožilo kar nekaj ugibanj. Na ta dan se je na igriščih NNC Brdo kot kapetan in ustanovitelj nogometnega kluba 1. TFC, kjer igrajo tudi ostali avstrijski teniški igralci in trenerji, pomeril proti klubu FC Fantazisti, kjer prav tako poleg naši najboljših igralcev Grege Žemlja, Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča, Blaža Role in ostalih, igrajo tudi nekdanji igralci in teniški trenerji.

Gostitelj in organizator dogodka je bila Nogometna zveza Slovenije, ki je poskrbela, da je bilo vse na najvišjem nivoju. »Dogodek je uspel v vseh pogledih, predvsem me veseli da smo uspešno zbrali sredstva za dobrodelnost, na koncu pa si upam reči, da si bo vsak igralec ta dan vtisnil v nepozaben spomin,« je potrdil kapetan slovenskega teniškega nogometnega kluba, Grega Žemlja, ki še vedno drži tudi najboljšo slovensko uvrstitev na lestvici ATP (43. Mesto). V imenu celotne ekipe se je tudi zahvalil vsem, ki so omogočili dogodek: »V imenu FC Fantazisti bi se radi zahvalili Nogometni zvezi Slovenije, ki je prepoznala zanimivost dogodka in ga bila pripravljeni gostiti, nato pa nam z vsemi ostalimi, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, poskrbeli so za vsak detajl in pripravili vrhunske pogoje, kot jo imajo le največje nogometne ekipe. Največja zahvala pa gre predvsem vsem gledalcem! Ne glede na slabo vreme vas je bilo res veliko in z glasnim navijanjem ste nam pripravili vzdušje, ki ga noben »fantazist« ne bo pozabil do konca življenja!«

Podobnega mnenja je bil tudi Dominic Thiem, ki je z največjih teniških turnirjev vajen odličnih pogojev in udobja. »Rad bi se zahvalil organizatorjem. Res neverjetno kakšno tekmo ste nam organizirali. Igralci smo se počutili kot pravi profesionalni nogometaši, kar je mogoče tudi pripomoglo k naši zmagi. Tudi mi bomo poskušali organizirati nekaj podobnega naslednje leto v aprilu,« in s tem že napovedal nadaljevanje zgodbe, ki vsekakor dobiva zanimive potenciale za prihodnja tovrstna srečanja.

Kljub slabšemu vremenu, se je na Brdu zbralo blizu 300 gledalcev, ki so s svojo prisotnostjo podprli idejo in s tem navdušili teniške igralce: »Dogodek je uspel v vseh pogledih ne glede na naš poraz. Kljub dežju in mrazu se je zbralo zelo lepo število gledalcev, ki so pripravili pravo nogometno vzdušje in nam tudi pomagali zbrati kar nekaj denarja v dobrodelne namene. Hvala Nogometni zvezi Slovenije, ki je za nas poskrbela kot za najboljše nogometaše na svetu,« je potrdil trenutno najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, ki ni skrival ponosa nad dejstvom, da je Nacionalni nogometni center Brdo gostil najboljše teniške igralce. »Za nas je to izjemna priložnost, da v duhu povezovanja športov gostimo vrhunske teniške igralce, ki se merijo v naši najljubši igri – nogometu. Želim si, da bi tovrstni dogodki postali tradicionalni,« je dejal prvi mož krovne slovenske nogometne organizacije.

Tekst: NZS
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2022 | NNC Brdo
    Ukrajina se bo pripravljala na Brdu pri Kranju
    Nacionalni nogometni center Brdo in hotel Elegans Brdo bosta gostila nogometno reprezentanco Ukrajine, ki se bo zaradi vojne v domovini pri nas pripravljala na tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju. 
  • 09.07.2019 | NNC Brdo
    NNC Brdo gostilo izseljence
    Nacionalni nogometni center Brdo je pretekli vikend gostil turnir izseljencev Dobrodošli doma 2019, 6. svetovno prvenstvo Slovencev po svetu. Na njem so nastopile ekipe Slovencev iz Argentine, Avstrije, Nemčije in Srbije.
  • 27.02.2019 | NNC Brdo
    Seminar na temo vzdrževanja igrišč z naravno travo
    Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Združenje športnih centrov Slovenije (ZŠCS) sta danes v prostorih športnega kompleksa NNC Brdo organizirala že tradicionalno vsakoletno strokovno izobraževanje na temo vzdrževanja igrišč z naravno travo. Na njem so strokovnjaki predstavili redna dela, rešitve in nekatere novosti za zahtevno področje vzdrževanja naravne trave.
  • 13.03.2018 | NNC Brdo
    V NNC Brdo uspešno izveden seminar o igriščih z umetno travo
    Združenje športnih centrov Slovenije (ZŠCS) in Nogometna zveza Slovenije (NZS) sta danes v prostorih športnega kompleksa NNC Brdo organizirala strokovno usposabljanje na temo Igrišča z umetno travo, ki se je udeležilo 54 upravljavcev športne infrastrukture iz cele Slovenije.
  • 11.07.2017 | NNC Brdo
    V NNC Brdo do novih izkušenj
    Nacionalni nogometni center Brdo je v minulem tednu gostil delavnico za tehnične direktorje nogometnih zvez, ki jo je v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije organizirala Mednarodna nogometna zveza (FIFA).
  • 03.07.2017 | NNC Brdo
    Tehnični direktorji v NNC Brdo
    V naslednjem tednu dni Mednarodna nogometna zveza (FIFA) v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenija na Brdu pri Kranju organizira delavnico za tehnične direktorje nogometnih zvez. Do petka se bodo predstavniki trinajstih nogometnih zvez in Slovenije spregovorili o nekaterih pomembnih temah v nogometnem razvoju.
  • 09.05.2017 | NNC Brdo
    V NNC Brdo predstavitev strojev in opreme za vzdrževanje igrišč
    Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju z Javnim gospodarskim zavodom Brdo in partnerjem Green consulting d.o.o. gostila priznano angleško podjetje, ki je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavilo stroje in opremo Campey turf care systems.
  • 19.04.2017 | NNC Brdo
    Nacionalni nogometni center Brdo bo gostil nogometaše brez pogodb
    Nogometna zveza Slovenije bo v dogovoru s Sindikatom profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) sredi junija v Nacionalnem nogometnem centru Brdo gostila ekipo SPINS. Ta bo v domu slovenskega nogometa opravila priprave za turnir FIFPro, ki bo v začetku julija na Hrvaškem.
  • 07.03.2017 | NNC Brdo
    Uporabniki VDC Kranj na obisku v NNC Brdo
    Nacionalni nogometni center Brdo so danes obiskali uporabniki Varstveno delovnega centra Kranj, enote Šenčur, ki so se lahko od blizu seznanili s sodobnimi kapacitetami novega doma slovenskega nogometa.

DELI NA