25.08.2022 | Trenerji
Sodobnejši pristopi pri usposabljanju trenerjev

Nogometna zveza Slovenije je nadgradila sodelovanje s poljskim podjetjem ProTrainUp, ki razvija programsko opremo s kateri trenerji lažje in bolj učinkovito pripravljajo, vodijo in izvajajo trenažne procese. S tem sodelovanjem NZS krepi usmeritev k modernejšim pristopom za usposabljanje slovenskih trenerjev.

NZS je že v preteklem letu na področju usposabljanja trenerjev pričela uvajati novosti, ki bodo slovenskim trenerjem pomagale pri izobraževanju in večji konkurenčnosti pri vodenju ekip. Ena teh novosti je spletna aplikacija za vodenje trenerskih izobraževanj, z nadgraditvo sodelovanja pa bodo imeli trenerji na usposabljanjih za naziv UEFA A, UEFA PRO in Trener vratarjev UEFA A tudi možnost uporabe vrhunskega programa za video analizo.

»Stremimo k razvoju na vseh področjih, trenersko izobraževanje pa je eno izmed pomembnejših. Z uporabo naprednih aplikacij želimo trenerjem zagotoviti moderna orodja za razvoj novih znanj in veščin, s katerimi se bodo kasneje lažje in bolj učinkovito soočali tudi pri trenažnem procesu in s tem zasledovali trende sodobnega razvoja nogometa. Začeli smo s programi za vodenje usposabljanj, sledile pa bodo nove rešitve, ki bodo v pomoč trenerjem pri treniranju in vzgoji mladih upov slovenskega nogometa, ki bodo v prihodnosti nosili tudi dres z državnim grbom,« je ob novem sodelovanju s Poljaki povedal generalni sekretar NZS, Martin Koželj.

Iztok Kavčič, ki je po upokojitvi Braneta Elsnerja prevzel usposabljanje trenerskih kadrov na NZS, je dodal: »Podjetje ProTrainUp se je v preteklem letu izkazalo kot zanesljiv in kakovosten partner. Poleg sistema za upravljanje trenerskih tečajev so razvili tudi vrhunsko orodje za video analize, ki trenerjem omogoča zelo kvalitetne analize igre. V sklopu usposabljanj bomo slušateljem omogočili dostop do teh orodij in jih učili kako pri analizah igre svojih ekip na različnih nivojih izkoristiti pomoč tehnologije.«

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2023 | Trenerji
  Izvedena redna letna Skupščina ZNTS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala redna letna skupščina ZNTS. Delegati posameznih društev so potrdili vsa podana poročila organov in komisij ZNTS ter zaključni račun za leto 2022, kakor tudi vsebinski in finančni plan dela za leto 2023.
 • 12.03.2023 | Trenerji
  Vrednotenje Regijskih centrov
  Obveščamo vse trenerje, da bomo v spomladanskem delu tekmovalne sezone 2022/23, pričeli z vrednotenjem prisotnosti obiskov treningov, ki se izvajajo v Regijskih centrih.
 • 14.02.2023 | Trenerji
  Sklicana redna letna Skupščina ZNTS
  Upravni odbor ZNTS je na podlagi drugega odstavka 22. člena v povezavi z 21. in 23. členom Statuta ZNTS na svoji 6. seji dne 13.1.2023 sprejel sklep o sklicu redne letne Skupščine ZNTS, ki bo 20.3.2022 ob 17.00 uri v prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo.
 • 17.01.2023 | Trenerji
  Izveden licenčni seminar UEFA A, PRO in UEFA PRO
  V Portorožu se je minuli konec tedna v organizaciji ZNTS odvil dvodnevni licenčni seminar trenerjev UEFA A, PRO in UEFA PRO z nazivom Teoretične osnove in metodika učenja sodobne nogometne igre. Seminarja se je udeležilo skoraj 500 trenerjev, ki so prisostvovali odličnim predstavitvam predavateljev in izvedbam praktičnih vsebin.
 • 08.12.2022 | Trenerji
  Licenčni seminar Uefa A, PRO in Uefa PRO 2023
  Zveza nogometnih trenerjev Slovenije objavlja razpis za prijavo na Licenčni seminar PRO, UEFA PRO in UEFA A, ki bo potekal 14.1. in 15.1. 2023, v prostorih Grand hotela Bernardin Portorož. Licenčni seminar prinaša v točkovalnem pomenu 50 točk, ki so potrebne za izdajo redne licence v tekmovalnem letu 2023/2024. Prijave na seminar so možne do vključno 20.12.2022, podrobne informacije in navodila so podane v priloženem razpisu.
 • 14.11.2022 | Trenerji
  Izpopolnjevalni seminar za trenerje ženskih ekip
  V soboto, 3. decembra 2022 bo v NNC Brdo, izpopolnjevalni seminar za trenerje in trenerke, ki delujejo v slovenskem ženskem nogometu. Za udeležbo na seminarju se morajo trenerji predhodno prijaviti v informacijskem sistemu Regista.
 • 29.09.2022 | Trenerji
  Spremenjena struktura trenerskih usposabljanj
  Oddelek za usposabljanje trenerjev NZS nadaljuje s prenovo programov na osnovi Uefine trenerske konvencije 2020. V letu 2023 se bodo v skladu z omenjeno konvencijo tudi uvedla nekatera nova usposabljanja in sicer specialna šolanja za mlade ter nogometna kondicijska priprava.
 • 12.09.2022 | Trenerji
  Spremembe pri organizaciji licenčnih in izpopolnjevalnih seminarjev
  V Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije smo se odločili za določene spremembe pri organizaciji licenčnih in izpopolnjevalnih seminarjev. Čim večjemu številu trenerjev želimo omogočiti, da na seminarjih spremljajo vsebine, ki ustrezajo starostni stopnji njihovih moštev.
 • 29.08.2022 | Trenerji
  Razpis obveznih vsebin za programe usposabljanja
  Fakulteta za šport razpisuje sklop predavanj obveznih vsebin, ki predstavljajo obvezni del vseh programov usposabljanja 1. stopnje sprejetih po Zakonu o športu.

DELI NA