11.06.2024 | A
Reprezentanti opravili zadnji trening pred potjo v Nemčijo

Naša izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Nemčijo. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.

»Priprave so bile dobre. Imeli smo težke treninge in dve pripravljalni tekmi. Dobro smo se pripravili na Euro. Danes gremo v Nemčijo in vsi že nestrpno pričakujemo, da se začne. Super je, da smo bili toliko časa skupaj. Dobili smo novo energijo, po krajšem premoru smo se spet povezali. Tu smo naredili dobro delo, zdaj pa vsi komaj čakamo, da malo spremenimo okolje in da se navadimo na nemški zrak. Potem pa s polno paro naprej,« se novih izzivov veseli Tomi Horvat.

Za čas evropskega prvenstva bo slovenska izbrana vrsta nacionalni center na Brdu zamenjala za Wuppertal. To nemško mesto se lahko po številu prebivalcev kosa z Ljubljano, od Kölna, kjer se bo Slovenija udarila z Anglijo, pa je oddaljeno le 50 kilometrov. »Imamo dovolj izkušeno ekipo, da treme zaenkrat še ni čutiti, razen morda tiste pozitivne. Nas pa zanima, kako bo bilo vse skupaj videti. Kakšen bo hotel, igrišča za trening in vse ostalo, kar pride,« je pričakovanja v zvezi s slovensko bazo povzel Erik Janža.

Že v petek bosta prvenstvo otvorili gostiteljica Nemčija ter Škotska.

»V petek se bo začelo. Ko bomo spremljali prvo tekmo, bomo začutili, da gre zares. Mislim, da nas bo strokovni štab, ki ima izkušnje s prejšnjih tekmovanj, ustrezno nagovoril in usmeril v pravo smer, stran od živčnosti.«

Dva dni zatem Slovence čaka prva preizkušnja, ki pa bi lahko odločala o marsičem. Nasproti nam bodo stali stari znanci iz kvalifikacijske skupine.

»Ves čas se pripravljamo na Dansko. Za sabo imamo dve pripravljalni tekmi in vemo, kje moramo biti boljši. Kar nekaj stvari, ki niso bile takšne, kot morajo biti, bomo popravili, katere točno, pa naj ostane v slačilnici. Prva tekma na Euru je zelo pomembna. Nisem je imel še priložnosti igrati, a kot navijač, kot nekdo, ki spremlja vsa velika tekmovanja, mislim, da je prva tekma zelo pomembna. Po eni strani si lahko odpreš vrata za naprej, po drugi strani pa si lahko močno zmanjšaš možnosti. Tega se vsi zavedamo, vendar pred tekmo ne smemo delati panike. Odigrati moramo po najboljših močeh.«

Kaj pa bo tokrat vendarle drugače?

»Drugače bo to, da je to turnir, kjer so samo tri tekme v skupini. Odločajo o tem, kdo izpade in kdo gre naprej. Ni popravnih izpitov. Bo pa tekma na nevtralnem igrišču. Danci ne bodo imeli prednosti domačega terena, kjer so zelo neugodni. Moramo biti optimistični, saj smo se proti njim v Stožicah pokazali v dobri luči. Če naredimo še korak naprej, mislim, da imamo možnosti,« je sklenil Janža.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.
 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.

DELI NA