15.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 8. krog

KOPER - CELJE

17. september 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Pestro bo tudi v zadnjem dejanju osmega kroga Prve lige Telemach. Koper bo na Bonifiki gostil vodilno Celje, ki je z zmago na štajerskem derbiju potrdilo visokoleteče ambicije. Vodilnemu moštvu prvenstva sledijo Koprčani, ki so po sezoni brez evropske vozovnice odločeni, da se letos vrnejo na mednarodni oder. Primorci so se opekli zgolj z Muro, dobili pa so štiri od petih odigranih tekem. Ta podatek potrjuje, da tudi razigrane Celjane v nedeljskem večeru ne čaka nič kaj enostavna naloga. Tudi zgodovinsko so Koprčani uspešnejši na medsebojnih tekmah, saj so dobili 36 od skupno 88 prvoligaških spopadov, res pa je, da v minuli sezoni niti enega. Ob remiju so se kar trikrat veselili Celjani, a velja opomniti, da je koprska ekipa močno spremenjena napram zadnji sezoni.

Kdo je vroč?

Koprski prvoligaš je to poletje ostal brez Andreja Kotnika, a je Zoran Zeljković luknjo zapolnil z notranjo rezervo. Maks Barišić je po težavah s poškodbami, ki so mu vzele praktično celotno lansko sezono, znova postal prva koprska violina. Na petih ligaških preizkušnjah se je dvakrat že vpisal med strelce, na tekmi z Bravom je k zmagi pristavil asistenco. Je lahko nekdanji up Milana koprski adut za skalp vročih Celjanov?

Ali ste vedeli?

Po skoraj 13 letih igranja v Italiji se je vrnil domov. Enej Jelenič je med reprezentančnim premorom podpisal dveletni dogovor s Koprom in se vrnil na Bonifiko, ki jo je v začetku leta 2011 zamenjal za Genovo. Ob Genoi je na Apeninskem polotoku branil še barve Livorna, Carpija in Padove, za katero je igral v dveh obdobjih, poleti pa jo je zapustil po izteku pogodbe. Nogometaš, ki je kariero pričel v Dekanih, je v Serie B zbral 160 nastopov, Prvo ligo Telemach pa je zapustil po 12 tekmah in dveh doseženih zadetkih.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so po Olimpiji premagali še Maribor in z novo zmago potrdili, da bodo v letošnjem prvenstvu merili na sam vrh lestvice. Prav tam se nahajajo trenutno, na šestih odigranih tekmah pa so brez zmage ostali zgolj v uvodnem krogu, ko so v Kidričevem iztržili remi. Sledil je niz petih zaporednih slavij, najprej na tekmi z Muro, nato pa še z Rogaško, Domžalami, Olimpijoi in nazadnje Mariborom. Zasedbi Alberta Riere je dosežek uspel tudi ob evropskih obveznostih, kar zgolj potrjuje izjemno širino celjskega kadra. Španec na klopi grofov si lahko mirne vesti privošči nekaj rotacij, s kakovostnimi zamenjavami pa ima dovolj rešitev, da igro svojega moštva v drugem polčasu še dvigne. Bodo Celjani po podobnem receptu posegli tudi na Bonifiki?

Kdo je vroč?

Žan Karničnik med reprezentančnim premorom ni imel časa za polnjenje baterij, saj je bil znova del slovenske izbrane vrste. Radeljčan je sodeloval pri obeh zmagah Slovencev, še posebej uspešen pa je bil na tekmi s San Marinom. Bočni branilec je v prvem polčasu podal za zadetka Žana Vipotnika in Jana Mlakarja, odlično predstavo v dresu z državnim grbom pa je zapečatil še s strelskim prvencem. Ne čudi, da je bil glede na oceno vključen v idealno enajsterico šestega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Ali ste vedeli?

Tudi v knežjem mestu so v tem tednu novo moč poiskali na trgu brezposelnih nogometašev. Grofom se je pridružil romunski vezist Marco Dulca in s Celjani podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26. Štiriindvajsetletnik, ki se je kot sin nogometaša rodil v Južni Koreji, je nazadnje igral za Chindio, bivši nogometaš Steaue in Viitorula pa se je že kot najstnik preizkusil tudi v tujini. Sredi leta 2015 se je pridružil mladinski ekipi Swanseaja. Kako uspešen bo v dresu Celja?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2023 | Prva liga Telemach
    Koprčani ob koncu do točke proti Celju
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA