17.09.2023 | Prva liga Telemach
Koprčani ob koncu do točke proti Celju

Koper - Celje 1:1 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelca: 0:1 Kvesić (16.), 1:1 Osuji (90.).
* Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović, Tepšić (od 46. Orazov), Vešner Tičić (od 73. Jelenič), Omladič (od 82. Groznica), Ruedl (od 46. Osuji), Barišić, Nkada (od 58. Ankrah).
* Celje: Rozman, Milić (od 62. Vuklišević), Nemanič, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Bobičanec, Svetlin (od 24. Lamy), Kvesić (od 79. Kouter), Prucev (od 79. Edmilson), Matko.
* Rumena kartona: Omladič; Milić.
* Rdeči karton: /.

Koper je na Bonifiki gostil vodilno Celje. Čeprav je slednje vodilo večji del tekme, pa so Primorci z borbeno predstavo predvsem v drugem polčasu prišli do zaslužene točke. Obe ekipi sicer ostajata na vrhu lestvice, Celje je vodilno s 17, Koper pa sledi s 16 točkami, čeprav še niso uradno potrjene tri točke z neodigrane tekme z Rogaško.

Po uvodnih minutah so Celjani prevzeli pobudo in imeli v 14. minuti prvo resnejšo priložnost po močnem strelu Luke Bobičanca, Jan Koprivec pa je dobro posredoval.

So pa izbranci Alberta Riere, ki še naprej pogrešajo Denis Popovića, povedli v 16. minuti, ko je po podaji Žana Karničnika malce z desne strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Mario Kvesić.

Koprčani, ki imajo v svojih vrstah tudi nekaj težav s poškodbami, so prvič resneje zagrozili v 25. minuti, ko je poskusil z nizkim strelom Maks Barišić, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, Mark Pabai pa je v 29. minuti z roba kazenskega prostora meril dober meter mimo vrat.

Do konca polčasa so igralci na obeh straneh sicer še prišli do treh, štirih strelov, ki pa so bili premalo natančni za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa so bili spet živahnejši Celjani, še najbolj nevaren pa je bil poskus Jegorja Pruceva v 56. minuti, ko je meril točno v Koprivca.

Bede Osuji je bil pri Kopru nevaren v 67. minuti, ko je za malo zgrešil cilj z leve strani, Koprčani so še naprej pritiskali, Ramazan Orazov pa je v 72. minuti tudi zadel, a iz prepovedanega položaja.

V 83. minuti je imel Barišić novo lepo priložnost za Koper, ko je prišel do strela s slabih desetih metrov, vendar se je izkazal celjski vratar Rozman.

Koprska vztrajnost se je obrestovala v 90. minuti, ko je po podaji z desne strani pred golom spretno reagiral Osuji in izid izenačil na 1:1. Gabriel Groznica je malce zatem skorajda poskrbel za preobrat, a le za malo zgrešil celjska vrata.

Koper bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Mariboru, Celje pa bo dan prej gostilo Radomlje.

Tekst: STA
Foto:www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Pestro bo tudi v zaključnem dvoboju osmega kroga Prve lige Telemach. Koper bo na Bonifiki gostil vodilno Celje. Kdo bo boljši v slovenski Istri?

DELI NA