01.09.2022 | NZS
Posvet s področja varnosti na Brdu pri Kranju

Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek, 29. avgusta, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo organizirala posvet na temo izzivov zagotavljanja varnosti na nogometnih tekmah. Udeležili so se je predstavniki vseh desetih prvoligašev, zadolženi za varnost na stadionih, kakor tudi predstavniki države, policije in varnostnih služb.

V prijetnem vzdušju sta navzoče pozdravila generalni sekretar NZS, Martin Koželj in Tomislav Omejec z Generalne policijske uprave, predstavniki klubov in ostali prisotni pa so se ponovno seznanili z vlogami različnih deležnikov pri zagotavljanju varnosti na nogometni tekmi. Tako je Alenka Komljanec z Direktorata za upravne notranje zadeve predstavila pomen javne obravnave na upravnih enotah za organizacijo tekme, Boris Rojs z GPU pa je spregovoril o vlogi policije pri zagotavljanju javnega reda na nogometni tekmi. Simon Slokan z Inšpektorata za šolstvo in šport je predstavil vlogo inšpektorata na športnih prireditvah in na športnih objektih, medtem ko je Matija Remec predstavil delo Inšpektorata za notranje zadeve pri nadzoru na športnih prireditvah. Drago Velički z Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja pa je zbranim osvetlil izzive, s katerimi se službe za varovanje soočajo pri zagotavljanju reda na nogometnih tekmah.

Pred samo okroglo mizo, na kateri so na vprašanja avditorija odgovarjali vsi govorci, je tekla beseda še o vlogi Nogometne zveze Slovenije pri zagotavljanju varnosti – vodja varnosti pri NZS, Marko Brelih, je spregovoril o disciplinskih ukrepih, financiranju in infrastrukturi nogometnih objektov kot varnostni element, Dane Jošt, vodja infrastrukture in Renata Podviz Čeferin, vodja tekmovalno-licenčnega sektorja pa sta predstavila ugotovitve dosedanjih licenčnih postopkov ter licenčne pogoje od sezone 2023/24 naprej.

Splošno ugotovitev ob koncu okrogle mize, ki predstavlja le prvega v nizu podobnih projektov na področju varnosti na nogometnih tekmah ob sodelovanjo NZS in GPU, je najbolje povzel generalni sekretar Martin Koželj: »Posvet je bil namenjen vsem deležnikom nogometu, ki delujejo s ciljem zagotavljanja varnosti na naših igriščih. V okviru NZS se letno odigra skoraj 15.000 klubskih nogometnih tekem, od tega je 180 tekem na najvišjem nivoju v okviru Prve lige Telemach. Posamezni dogodki sicer občasno skazijo podobo, vendar ne pozabimo, da je večina tekem organiziranih na nivoju, kjer je za varnost odlično poskrbljeno. Seveda pa to ne pomeni, da ne moremo ničesar narediti v primerih, ki so morda najbolj pereči.«

Video prispevek:

Tekst: NZS/MaK
Foto: NZS/m24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.
 • 02.03.2023 | NZS
  Podkast NZS: Radenko Mijatović o vlogi predsednika NZS
  Po selektorju članske reprezentance Matjažu Keku je kot drugi gost v podkastu Nogometne zveze Slovenije gostoval prvi mož NZS Radenko Mijatović. 
 • 23.02.2023 | NZS
  Po 31. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.
 • 10.02.2023 | NZS
  Seminar za zdravnike v znamenju športnih poškodb
  Prvi vikend v februarju se je na sedežu Nogometne zveze Slovenije zbralo več kot 30 nogometnih zdravnikov, ki delujejo v slovenskih reprezentancah ter klubih prve in druge nogometne lige.
 • 09.02.2023 | NZS
  Razpis za odprta delovna mesta v 11teamsports SI, trgovini s športnimi oblačili d.o.o.
  V novo odprti trgovini s športnimi oblačili 11teamsports SI d.o.o. se razpisujejo prosta delovna mesta na področju poslovodenja, prodaje, potiska opreme, logistike in podpore v pisarni.
 • 07.02.2023 | NZS
  Licenčni seminar za klube PLT
  V ponedeljek so se predstavniki klubov Prve lige Telemach na Brdu pri Kranju udeležili licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2023 | NZS
  Izveden delegatski seminar
  V soboto je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar, ki se je zaradi izbruha pandemije prvič po februarju 2020 izvedel v fizični obliki.
 • 01.02.2023 | NZS
  Poslovil se je Mahmut Kapidžić
  V 85. letu se je poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev.
 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.

DELI NA