Pokal Slovenije: Pirova zmaga Domžal, v polfinalu Olimpija

Tretji polfinalisti Pokala Slovenije so nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so bili v seštevku dveh tekem boljši od Domžal. Domžalčani so sicer na povratnem obračunu premagali rivale iz slovenske prestolnice z zadetkom Zenija Husmanija, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje. Zadnjega polfinalista bo dal obračun med Šenčurjem in Mariborom.

Dva zadetka prednosti Olimpije s prve tekme iz Stožic sta zadostovala za napredovanje Ljubljančanov v polfinale pokalnega tekmovanja, saj so Domžalčani na povratnem obračunu vknjižili zgolj častno, minimalno zmago nad zeleno-belimi. V taktičnem prvem polčasu so imeli lažjo pobudo varovanci Milorada Kosanovića, vendar si nobena od ekip ni uspela pripraviti lepših priložnosti za zadetek.

Domžalčani so v drugem delu zaigrali precej bolj zavzeto in že takoj po odmoru resno zapretili. Spretni Joshua Parker je z leve strani podal v kazenski prostor do Slobodana Vuka, ki je iz neposredne bližine zatresel vratnico, odbitek pa je Anže Jelar poslal čez gol. V 50. minuti pa se je mreža Elvisa Đafića zatresla. V bliskovitem protinapada Domžalčanov je ključno vlogo odigral Parker, ki je po preigravanju zaposlil Jelarja. Slednji je lepo namestil žogo Zeniju Husmaniju, ki je z natančnim diagonalnim strelom poskrbel za zasluženo vodstvo gostiteljev.

Olimpija se je po zaostanku osredotočila na vestno izpolnjevanje obrambnih nalog, kar je občasno prekinila s poskusom protinapada. Domžalčani so v iskanju drugega zadetka pritisnili proti ljubljanskim vratom, a ostali brez pravih rešitev. Najlepšo priložnost za priključek je zapravil mladi Alen Ožbolt, ki je v 86. minuti iz ugodnega položaja nastreljal gostujočega kapetana. Olimpija se je tako razveselila napredovanja v polfinale, Domžalčani pa bodo priložnost za novo evropsko sezono iskali skozi prvenstvo, ki že v soboto prinaša novo soočenje obeh nasprotnikov.

V polfinalu Pokala Slovenije so se že uvrstili nogometaši Rudarja, Gorice in Olimpije, zadji polfinalist pa bo znan po obračunu med Šenčurjem in Mariborom.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Domžale – Olimpija 1:0 (0:0)

Prva tekma: Olimpija-Domžale 2:0, naprej Olimpija z 2:1.

Gledalcev: 600
Sodnik: Dejan Balažič
Strelci: Husmani 50.
Rumeni kartoni: Jelar, Korun ; Omladič, Eteme
Rdeči kartoni: /

Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Požeg Vancaš, Vuk S. (od 82. Ožbolt), Jelar, Parker, Majer, Janža, Korun, Husmani
Olimpija: Džafić, Eteme (od 77. Delamea Mlinar), Jović, Šporar (od 89. Djermanović), Anđelković, Vukčević, Ivelja (od 66. Božič), Omladič, Apatič, Mitrović, Radosavljević 

Celje – Rudar Velenje 1:3 (0:0)

Prva tekma: Rudar-Celje 4:0, naprej Rudar s 7:1

Gledalcev: 250
Sodnik: Darko Čeferin
Strelci: Zajc 56. ; Podlogar 71., Rotman 75., Radujko 89.,
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Centrih, Gobec (od 63. Vidmajer), Kolman, Jugović, Zajc (od 75. Jovanović), Verbič, Bajde, Žurej
Rudar Velenje: Rozman, Jeseničnik, Bubalović, Knezović (od 54. Dedić), Jahić (od 61. Kašnik), Stjepanović, Rošer, Firer (od 80.), Rotman, Bratanovič, Podlogar

Gorica – Aluminij 3:1 (3:1)

Prva tekma: Aluminij-Gorica 0:1, naprej Gorica s 4:1

Gledalcev: 250
Sodnik: Asmir Sagrković
Strelci: Ndiaye 8., Lapadula 28., 45. ; Jovanović 20.
Rumeni kartoni: Drevenšek
Rdeči kartoni: /

Gorica: Simčič, Širok, Enow (od 46. Celcer), Berardocco, Kavčič, Jogan, Lapadula (od 70. Živec), Vetrih, Danilievičius, Ndiaye (od 56. Addae), Bazzoffia
Aluminij: Lipovac, Lonzarić, Panikvar (od 79. Vrbanec), Jovanović, Bingo, Petek, Medved, Drevenšek (od 70. Kovačevič), Topolovec (od 64. Rešek), Horvat, Osmanaj

Šenčur - Maribor*

Prva tekma: 13.11.2013

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V prodaji vstopnice za finalni pokalni dan
    V petek, 24. maja, bo na vrsti sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mura None, v moškem finalu pa ekipi Rogaške in Gorice. Vstopnice so že v prodaji.
  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.

DELI NA