Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti

Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov, ki so po golu Gašperja Černeta sicer dobili prvi polčas.

POLFINALE POKALA PIVOVARNA UNION

GORICA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 6:4* (1:1, 1:1 1:0)

* po enajstmetrovkah
Športni park Nova Gorica, sodniki: Matoša, Kasapović, Gabrovec.
Strelca: 0:1 Černe (43.), 1:1 Kadrić (59.).
Gorica: Jurca, Marinič (od 86. Vendramin), Inwen, Ćosić, Hodžić, Brkić (od 86. Almeida), Baruca, Marjanac, Hrka, Jalinous (od 103. Lesjak), Kadrić (od 103. Krstić).
Beltinci: Zver, Zorman (od 119. Katuša), Črnko (od 77. Vodeb), Kaučič, Štrakl (od 90. Rantaša), Sočič, Težački, Jug, Nerguti, Pihler, Černe (od 54. Kralj).
Rumena kartona: Jug, Vodeb.
Rdeči karton: /.

Sredin večer je zaznamovala prva polfinalna tekma Pokala Pivovarna Union. V mestu vrtnic so se za preboj na zadnjo stopničko udarili nogometaši Gorice in Beltincev. Čeprav je bila posest na strani zasedbe v rumenih dresih, so bili v prvem polčasu precej nevarnejši domačini. Resneje so beltinška vrata ogrozili v 21. minuti, ko je Dragan Brkić žogo poslal v objem gostujočega vratarja, Domen Zver pa je hrvaškemu napadalcu veselje preprečil tudi nekaj trenutkov zatem. Pred odmorom se je v lepi priložnosti znašel Haris Kadrić, a je nastreljal odličnega Zvera. Primorci so bili za neučinkovitost kaznovani v 42. minuti. Luka Pihler je z natančno podajo našel Gašperja Černeta, ki je ušel domači obrambi in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Gorica je v drugi del tekme krenila še odločneje kot v prvega, za kar je bila nagrajena po slabi uri igre. Po poskusu Jalinousa je bil še enkrat na mestu Zver, iz kota, ki je sledil, pa so sinje modri prišli do izenačenja. Ob premalo odločnih Prekmurcih se je do žoge prikopal Kadrić in jo pospravil v mrežo. Četrt ure pred koncem rednega dela je bil za las premalo natančen Marjanac, vmes so nekaj polpriložnosti nanizali tudi Beltinci, a ne eni ne drugi tehtnice niso uspeli prevesiti na svojo stran.

V podaljšku je do izraza prišla utrujenost. S prostih strelov sta previsoko merila Pihler na eni in Baruca na drugi strani, vmes je z glavo zapretil Kralj, a je prenerodno zadel žogo. Najlepšo priložnost smo prav gotovo videli v izdihljajih prvega dela podaljška: na levi strani prekmurskega kazenskega prostora je preigraval Marjanac, do strela pa je nato prišel Almeida. Brazilec je silovito sprožil, od velikega veselja ga je ločilo nekaj centimetrov.

O potniku v pokalni finale so tako odločili streli z bele točke, ki so jih bolje izvajali Goričani. Jan Bruno Kralj je v tretji seriji streljal visoko prek vrat, beltinško usodo pa je zapečatil Luka Marjanac. Kdo bo Primorcem nasproti stal maja, bo jasno jutri zvečer, ko se bosta pomerili ekipi Mure in Rogaške.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA