PLTS: Olimpiji vse bolj udobno na vrhu

10. krog Prve lige Telekom Slovenije se je razpletel po željah ljubljanske Olimpije, ki je z zmago v Novi Gorici povečala prednost pred zasledovalci. Goričani ostajajo na drugem mestu, a le z dvema točkama prednosti pred Domžalami, ki so ugnale Luko Koper. Četrtouvrščeni Maribor, ki je tokrat izgubil v Zavrču, zaostaja za vodilno pozicijo že za deset točk.

Celje – Krško 0:0

Gledalcev: 650
Sodnik: Dejan Balažič
Strelci: /
Rumeni kartoni: Miškić, Spremo; Drnovšek.
Rdeč karton: /.

Celje: Mujčinović, Kous, Vrhovec, Krajcer, Firer (od 64. Spremo), Miškić, Ahmedi, Osman (od 53. De Sousa), Đurković, Soria, Vidmajer.
Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Poljanec, Sikošek, Urbanč, Drnovšek, Perković, Čeh (od 70. Bučar), Jakolić, Petranić (od 51. Jurečič, od 91. Slivšek).

Krka – Rudar Velenje

Gledalcev: 300
Sodnik: Matej Jug
Strelci: /
Rumeni kartoni: Gliha, Kastrevec, Vučkić, Welbeck; Trifković, M. Babić.
Rdeči karton: /.

Krka: Mitrović, Vučkić, Ejup, Marotti, Bogdan, Mojstrovič, Fuček, Gliha (od 64. Perić), Welbeck, Kastrevec (od 74. Novinić), Dangubić (od 78. Marjanović).
Rudar: Radan, Ihbeisheh, Žitko, Kašnik, Kocič, S. Babić, Bolha, Trifkovič (od 74. Tolimir), M. Babić (od 87. Grbić), Krcić, Prašnikar (od 75. Grgić).

Gorica – Olimpija 0:3 (0:1)

Gledalcev: 1.800
Sodnik: Nejc Kajtazovič
Strelci: Kronaveter 45./11-m., 88., Kapun 79.
Rumena kartona: Jogan; Bajrić.
Rdeči karton: /.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Širok, Burgić (od 72. Nunić), Arčon, Kolenc (od 83. Martinović), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Johnson.
Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc (od 68. Da Silva), Kronaveter, Matić, Šporar, Fink, Bajrić, Mitrović, Henty (od 87. Mariotto), Mimoun (od 62. Kapun).

Zavrč – Maribor 2:1 (1:0)

Gledalcev: 1.800
Sodnik: Rade Obrenovič
Strelci: Šuler 37./ag, Kabha 86./ag; Bohar 76.
Rumeni kartoni: Datković, Bajza; Mendy, Stojanović.
Rdeči karton: /.

Zavrč: Bajza, Petrović, Rogač, Datković, Antić, Kokorović (od 84. Polić), Pihler, Tahiraj (od 90. Glavica), Batrović, Matjašič, Zorko (od 65. Cvek).
Maribor: Handanović, Stojanović, Mertelj, Šuler, Viler, Dervišević (od 70. Vršič), Kabha, Sallalich (od 58. Bohar), Ibraimi, Mendy (od 84. Bajde), Tavares.

Domžale – Luka Koper 1:0 (1:0)

Gledalcev: 900
Sodnik: Slavko Vinčič
Strelci: Črnic 43.
Rumeni kartoni: Skubic, Horić, Vetrih, Morel.
Rdeči karton: /.

Domžale: Vidmar, Trajkovski, Horić, Dobrovoljc, Skubic, Vetrih, Zec, Črnic, Juninho (od 81. Horvat), Morel (od 60. Šišić), Vuk (ob 65. Podlogar).
Luka Koper: Simčič, Del Toro, Hadžić, Šme, Memolla, Štulac, Tomić (od 73. Posavac), Rahmanović, Pavič, Štromajec (od 68. Škerjanc), Ivančić.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V prodaji vstopnice za finalni pokalni dan
    V petek, 24. maja, bo na vrsti sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mura None, v moškem finalu pa ekipi Rogaške in Gorice. Vstopnice so že v prodaji.
  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.

DELI NA