Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu

Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.

Pokal Pivovarna Union - četrtfinale

ILIRIJA 1911 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK 1:2* (0:0)

Strelci: Lukežič (102'); Kaučič (100'), Kralj (115').
* po podaljšku

Redni del srečanja ni ponudil zadetkov, čeprav so Ljubljančani v prvem polčasu zapretili preko Franca Bustosa in Dina Gutića, pri Beltinčanih pa sta bila nevarna Luka Pihler in Maksimiljan Zorman.

V uvodu drugega polčasa so kot prvi zapretili gostje, po podaji Luke Pihlerja je poskušal Gašper Černe, a se je izkazal Nejc Dermastija. Na drugi strani se je obetavna priložnost ponudila Ranaldu Biggsu, ki pa je streljal preko vrat. 

Nogometaši so bili natančnejši v polurnem podaljšku. V 101. minuti so povedli Prekmurci. Ljubljančani niso uspeli izbiti žoge, z vrha kazenskega prostora pa je sprožil in zadel Alan Kaučič. Ilirija je izenačila v naslednjem napadu, Bustos Glavas je podal v kazenski prostor, glavo pa je podstavil Filip Lukežič in premagal Domna Zvera.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 115. minuti, ko je po hitrem napadu in predložku Denisa Lebana zadel Jan Bruno Kralj.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2022 | 2. SNL
    Ilirija in Beltinci remizirala
    Ljubljana je gostila zaostalo tekmo 23. kroga 2. SNL med Ilirijo 1911 in Beltinci Klimo Tratnjek, ki jo je pred dnevi odnesel aprilski sneg. Tekmeca sta se razšla z delitvijo točk.
  • 08.09.2018 | 2. SNL
    Beltinci v pričakovanju Ilirije
    V nedeljo bodo odigrane še tri tekme šestega kroga 2. SNL, uvodno pa bodo gostili Beltinci. Domače moštvo bo ob 16. uri v beltinski »šumi« gostilo zasedbo Ilirije, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu.

DELI NA