09.06.2024 | A
Odmevi po tekmi z Bolgarijo

Naša izbrana vrsta je v vročem sobotnem popoldnevu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred potjo v Nemčijo. Tokrat so Kekovim izbrancem nasproti stali Bolgari, ki so se izkazali za trd oreh: reprezentanca se je od Stožic poslovila z remijem. »Po eni strani je v redu, da se nadaljuje serija neporaženosti, po drugi strani pa nisem zadovoljen, da nismo zmagali,« je po srečanju vtise strnil selektor Matjaž Kek. Tehtnice v korist Slovenije niso prevesile niti rotacije v drugem polčasu. »V igro sem poslal šest svežih igralcev, igralcev, ki bi morali z večjo dinamiko in angažiranostjo narediti razliko. Tega nisem dobil. Vem, da je termin neugoden, tu je še vročina, treningi in vse ostalo, a sem vseeno pričakoval več. Z nekaterimi stvarmi pa sem bil zadovoljen.«

Dogajanje pred tekmo je zaznamoval predvsem končni seznam nogometašev, ki bodo v torek odpotovali v Wuppertal. Doma so ostali Matevž Vidovšek, Žan Zaletel, Miha Zajc in Luka Zahović, vendar pa ni, kot poudarja Kek, nič vklesano v kamen. »Skrbi me, ker nekateri igralci tudi drugo tekmo zapored niso bili nared za igranje. Lahko počakam še dva, tri dni. Če ne bo polnega treninga na pričakovanem nivoju, bomo morali menjati. Narediti je treba vse, da bo kader kompleten. Tudi fantom, ki sem jih pustil doma, sem povedal, da je zadeva odprta vse do dneva pred tekmo z Dansko.«

»Absolutno je težko igrati v teh razmerah, kakršne nas bodo čakale tudi v Münchnu. Fizika mora biti na pravi ravni, če ni, ima Slovenija težave. Na Euru si ne moremo privoščiti, da nasprotniku že v drugi minuti podarimo zadetek. Po drugi strani pa Slovenija v Stožicah ostaja neporažena. Iz tega srečanja moramo povleči pozitivne stvari. Tako samozavestni, kot smo bili doslej, gremo tudi v Nemčijo,« je po koncu zatrdil Timi Max Elšnik, pogledal pa je tudi proti uvodni tekmi, ki Slovenijo čaka v nedeljo: »Z Dansko imamo še neporavnane račune. V Köbenhavnu ni bilo najlepše, a bomo tokrat igrali na nevtralnem terenu. Mislim, da jim lahko vrnemo za tisti poraz.«

»Na koncu nismo zmagali, a je pozitivno to, da smo se po zaostanku hitro vrnili. Pred nami so zahtevne tekme, na katere se bomo morali pripraviti ne le fizično, temveč tudi mentalno,« poudarja kapetan Jan Oblak. Slovenski čuvaj mreže je v soboto spet dobro opravil svoje delo, čeprav ga je uvodoma z bele točke prelisičil Kiril Despodov.

Izid je nekaj minut pozneje poravnal Andraž Šporar, ki se je dobro odzval po podaji iz kota. Strelec edinega zadetka za Slovenijo ni bil zadovoljen z razpletom, v Nemčiji pa napoveduje drugačno, še boljšo podobo: »Če nismo pravi, ne moremo premagati niti Bolgarije. A ni čas za paniko, Euro je druga zgodba. Ko bodo udarile emocije, adrenalin, bo Slovenija videti povsem drugače. Še vedno smo v dobrem psihološkem momentu, že dolgo nismo izgubili.«

Ne glede na vse pa bo nedeljsko tekmo v lepem spominu obdržal Nino Žugelj. V drugem polčasu je 24-letni krilni napadalec namreč prišel do prvih minut v dresu z državnim grbom. »Občutki so lepi. Vsak mlad nogometaš si želi zaigrati za slovensko reprezentanco. Rad bi se zahvalil selektorju, ki mi je danes to omogočil. Po drugi strani pa je še veliko prostora za napredek. Treba je iz dneva v dan trenirati, se dokazovati na igrišču.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.
 • 15.06.2024 | A
  Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
 • 15.06.2024 | A
  Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
  Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.

DELI NA