04.11.2023 | Prva liga Telemach
Mura v obračunu z Aluminijem do prve domače zmage

Mura - Aluminij 1:0 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šabanagić, Mežnar, Pospeh.
* Strelec: 1:0 Tripi (53.).
* Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Cottrell (od 67. Jovićević), Jurišić, Tripi, Brkić (od 67. Kous), Trontelj, Maroša (od 90+3. Spasojević), Shabanhaxhaj.
* Aluminij: Petek, Kosi (od 59. Katuša), Šubarić, Zeljković, Pečnik, Martić, Jagić (od 85. Gorenak), Jovan, Jovanović (od 85. Bilji), Baskera (od 59. Matić), Susso.
* Rumeni kartoni: Trontelj, Tripi; Jovanović, Matić.
* Rdeči karton: /.

Soboška zasedba je po štirih točkovno skromnih krogih le vpisala zmago, obenem pa vpisala sploh prvo domačo zmago v sezoni. Aluminij, ki ni imel niti enega strela v okvir vrat, pa je doživel tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. Mura ostaja šesta, Aluminij pa predzadnji.

Uvod tekme ni ponudil prav veliko razburljivih dogodkov, po slabe pol ure so domači sicer prišli do priložnosti, a še takrat je bil Kobie Morris v prepovedanem položaju. Vse do konca polčasa gledalci niso videli strela v okvir vrat, tudi Ben Cottrell je bil nenatančen ob izteku prvih 45 minut.

Sobočani so povedli v 53. minuti. Po kotu z desne strani je Amadej Maroša z glavo podaljšal žogo proti Filippu Tripiju, ta pa je iz bližine brez težav zadel za 1:0.

Gosti pa še naprej niso bili nevarni, šele v 73. minuti je spodoben strel z roba kazenskega prostora uspel Sandru Jovanoviću, a je bil tudi on premalo natančen.

Mura je bila znova aktivna v napadu v 81. minuti, ko je od daleč sprožil Matic Maruško, vendar Jan Petek ni imel težkega dela. Malce zatem je Aluminij prišel do kota po nevarnem strelu Jakova Katuše, vendar ga ni izkoristil, Artem Bilji pa je nov Aluminijev napad zapravil v 89. minuti s previsokim strelom z 20 metrov.

Že v sodnikovem dodatku je Bamba Susso preslabo streljal z glavo, Tin Matić pa je tik pred koncem celo zadel, a je bil globoko v prepovedanem položaju.

Mura bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Olimpiji, Aluminij pa bo v petek gostil Bravo.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    Aluminij se je v Stožicah dobro upiral državnim prvakom, nogometaši Mure pa so v zaključku dvoboja z Radomljami še enkrat zapravili prednost. Kdo bo boljši v Fazaneriji?

DELI NA