03.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telemach, 15. krog

MURA - ALUMINIJ

4. november 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure tudi na petem prvoligaškem gostovanju niso ugnali Radomelj, v zaključku dvoboja pa so še enkrat zapravili rezultatsko prednost. Soboški strateg Vladimir Vermezović kljub temu ni bil pretirano nezadovoljen z osvojeno točko, saj so črno-beli po spodbudnem prvem polčasu v nadaljevanju tekme trpeli v obrambi. Gostovanje ob Kamniški Bistrici je zdaj že pozabljeno, pred Prekmurci pa je nova domača preizkušnja. Ni odveč zapisati, da Mura na šestih tekmah v Fazaneriji še ni slavila zmage, v soboto pa se jim bo zoperstavil Aluminij. Poletni dvoboj v Kidričevem so z golom mladega Nika Kasala dobili Sobočani, kdo bo boljši v Fazaneriji?

Žiga Kous, kapetan in branilec NŠ Mura: "Vse skupaj moramo obrniti v našo korist. Boriti se je treba do konca in delati vse, da točke ostanejo pri nas. Upam, da se bo to obrnilo že v soboto. Verjamem, da Kidričani v Fazanerijo prihajajo samozavesti, trener Pevnik gre vselej na zmago. Mislim pa, da je čas, da tri točke ostanejo v Murski Soboti. Pomembni bodo pristop, borba in želja, če bomo pravi, sem prepričan, da bo zmaga ostala doma."

Kdo je vroč?

Dardan Shabanhaxhaj je v obračunu z Radomljami dosegel še šesti ligaški zadetek v letošnji sezoni. Nekdanji nogometaš graškega Sturma je imel v prvem polčasu tri izredne priložnosti, izkoristil je tretjo in tako na drugem mestu ligaške lestvice strelcev ujel Aljošo Matka. Se lahko v sobotnem popoldnevu približa najboljšemu strelcu lige Ruiju Pedru? Napadalec Olimpije je v letošnji sezoni v polno meril osemkrat.

Ali ste vedeli?

Mura je na šestih domačih tekmah te sezone osvojila dve točki. Črno-beli so izgubili z Domžalami, Radomljami, Olimpijo in Celjem, pod taktirko Vladimirja Vermezovića pa remizirali z Bravom in Koprom. Še lani je bila Mura s 30 domačimi točkami četrta najuspešnejša ekipa lige, letos je najskromnejša. Z 18 točkami na domačem igrišču so najuspešnejši Celjani, ki so jih v knežjem mestu premagali zgolj Kidričani.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminij se je v Stožicah dobro upiral državnim prvakom, Kidričani pa bi kaj lahko Ljubljano zapuščali tudi s tremi točkami. Po zadnjem sodniškem žvižvu so eno, a so tudi z remijem okrepili svojo samozavest, ki sta jo načela dva zaporedna poraza. Rdeči so prestolnici osvojili 11. točko sezone, s tem pa so ujeli Domžalčane in ostali za petami Radomelj in Mure. Sobočani, ki so avgusta v "šumi" slavili minimalno zmago, zasedbi Roberta Pevnika bežijo za štiri točke. Lahko Kidričani v Fazaneriji zmanjšajo razliko? Nogometaši Aluminija so na osmih gostovanjih v prekmurski prestolnici sicer slavili zgolj dvakrat, nazadnje pred tremi leti, ko sta za zmago gostov zadela Lucas Mario Horvat in Tilen Pečnik, ki še vedno nosi rdeči dres.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "V Stožicah smo pustili pozitiven vtis in smo si zaslužili več kot točko. Z istim ciljem gremo v Mursko Soboto. Vemo, kaj smo naredili narobe na prvi tekmi, zavedamo se, da Sobočani v jesenskem delu doma še niso zmagali, kar jih bo dodatno motiviralo in dalo dodatno agresijo. Vemo, da ima Mura publiko, ki jo ponose, vendar se na vse to dobro pripravljamo. Verjamem, da imamo kakovost, da se iz Murske Sobote vrnemo s pozitivnim rezultatom."

Kdo je vroč?

Sandro Jovanović je tudi v dvoboju z Olimpijo dokazal, da je v tem trenutku najbolj nevaren adut Aluminija. Še spomladi član velenjskega Rudarja je že v uvodu srečanja zatresel ljubljansko mrežo, a gol po ogledu VAR posnetka ni bil priznan, v nadaljevanju tekme pa mu je veselje preprečil še okvir domačih vrat. Jovanović tako ostaja pri treh zadetkih, na svojem računu pa ima ob tem tudi pet asistenc.

Ali ste vedeli?

Na tekmi v Ljubljani se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal tudi Jan Petek. Šele sedemnajstletni čuvaj mreže je v četrtem prvoligaškem nastopu še drugič svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, kar mu je prvič uspelo že na debitantski tekmi proti Mariboru. Predstavnik generacije 2005 je najmlajši vratar, ki je zaigral v letošnji sezoni Prve lige Telemach, medtem ko vloga najstarejšega vratarja pripada 36-letnemu Matjažu Rozmanu. Zdaj član Celja je prve članske izkušnje nabral prav v golu Aluminija, v 2. SNL pa je debitiral 14. avgusta 2005, dobre tri mesece in pol pred rojstvom Petka.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2023 | Prva liga Telemach
    Mura v obračunu z Aluminijem do prve domače zmage
    Nogometaši Mure so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA