Gianluca: Nič ne bi imel proti, če bi me Matjaž Kek vzel na SP

S finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, ki se bo med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu odvila v soboto, bo dobila epilog tudi akcija »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!«, v kateri bosta Gianluca Holderjan in Jože Korošec doživela prav posebno izkušnjo in postala 12. igralec mariborske in domžalske ekipe.

Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je preko uradnega spletnega mesta Hervis pokala Slovenije (www.hervispokalslovenije.si) prijavilo preko 500 kandidatov, ki so si vsaj za en dan želeli postati del ekipe, ki bo nastopila na sobotni finalni tekmi Hervis pokala Slovenije (Maribor, ob 20. uri).

Izkušnja bo za 12. igralca mariborskega in domžalskega moštva res nekaj posebnega, saj bosta dobesedno s prve roke lahko občutila, kako potekajo zadnje priprave na tekmo, kakšno je pred tako pomembno tekmo vzdušje v moštvu ter kako je spremljati srečanje s klopi za rezervne igralce. Da bo doživetje še bolj pristno, bosta poskrbela ambasadorja – mariborski ambasador je Matjaž Kek, domžalski Dejan Djuranovič –, ki bosta 12. igralcem na štiri oči pobliže predstavila marsikatere podrobnosti pred tako pomembno tekmo kot je finale pokala.

Med številnimi prijavami je sreča doletela še ne 17-letnega Gianluco Holderjana, ki bo v soboto mariborski 12. igralec, in 41-letnega Jožeta Korošca, 12. igralca Domžal. Gianluca, dijak II. gimnazije Maribora, se je prve tekme NK Maribora v spremstvu očeta udeležil, ko so Mariborčani po razburljivi zmagi na Celjani osvojili sedmo prvenstveno zvezdico. »Malo sem pobrskal in datum te tekme je bil 28. maj 2003,« se spominja Gianluca, ki se je kot velik navijač NK Maribora in obiskovalec skorajda vsake tekme seveda razveselil, da bo pobliže spoznal dogajanje v vijoličastem taboru na dan finalne tekme. »Prav zanimivo bo od blizu, z njihovega stališča spremljati tekmo. Seveda, najbolj pa si želim, da bomo na koncu skupaj dvignili pokal,« pravi v pričakovanju napete tekme in odličnega vzdušja na tribunah.

Edinstvene izkušnje se veseli tudi Jože Korošec, ki tekme Domžal redno spremlja in obiskuje, sicer pa je nekoč tudi sam igral nogomet kot pionir in kasneje mladinec pri enem od sosednjih klubov. Takrat še pri NK Induplati, ki danes ne obstaja več. »Zanimivo bo videti, kako potekajo ure pred tako pomembno tekmo – kako se ekipa pripravlja ekipa, kakšna je taktika, skratka, kaj ekipa počne na odločilen dan,« je dejal Jože, ki, podobno kot Gianluca, pričakujem težko, za oko verjetno ne preveč lepo tekmo. Po njegovem mnenju bo odločala predvsem taktika in borbenost, morda trenutek navdiha katerega od igralcev.

Tako Gianluca kot Jože sta prav tako vesela, da ju bosta spremljala tudi ambasadorja – Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. »Gospoda Keka zelo spoštujem. V preteklosti je veliko naredil za Maribor in seveda za Slovenijo. Upam, da se bova lepo ujela in pogovorila. Če mu bom všeč, ne bi imel nič proti, če bi me vzel s seboj na SP,« v šali pravi Gianluca. O domžalskem ambasadorju je več kot dobro seznanjen tudi Jože. »Dejana se spominjam še iz časov ko je igral za Maribor in kasneje za Domžale, kjer je bil tudi kapetan in kjer je zaključil profesionalno kariero. Bil je zelo dober igralec in pravi vodja na igrišču

Gianluca in Jože tako živita v pričakovanju sobotne tekme. Kot se za prava navijača spodobi, oba napovedujeta zmago svojega moštva. »Domžale bodo prvič osvojile Hervis pokal Slovenije,« je prepričan Jože, medtem ko Gianluca, ki počasi razmišlja o študiju novinarstva ali športne fizioterapije, verjame v zmago vijoličastih. »Mislim, da bodo Mariborčani tekmo obrnili v svoj prid v podaljšku.«

Tekst: SV-RSA

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.
 • 19.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pred pokalno tekmo: Koper - Celje
  Prvega finalista Pokala Pivovarna Union bo dal dvoboj v prestolnici, v četrtkovem večeru pa se bosta za drugo finalno vstopnico udarili ekipi Kopra in Celja. Primorci so v igri za dvojno krono, Štajerci bodo imeli motiv več, saj bo majski finale odigran v knežjem mestu.

DELI NA