Gianluca: Nič ne bi imel proti, če bi me Matjaž Kek vzel na SP

S finalno tekmo Hervis pokala Slovenije, ki se bo med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu odvila v soboto, bo dobila epilog tudi akcija »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!«, v kateri bosta Gianluca Holderjan in Jože Korošec doživela prav posebno izkušnjo in postala 12. igralec mariborske in domžalske ekipe.

Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je preko uradnega spletnega mesta Hervis pokala Slovenije (www.hervispokalslovenije.si) prijavilo preko 500 kandidatov, ki so si vsaj za en dan želeli postati del ekipe, ki bo nastopila na sobotni finalni tekmi Hervis pokala Slovenije (Maribor, ob 20. uri).

Izkušnja bo za 12. igralca mariborskega in domžalskega moštva res nekaj posebnega, saj bosta dobesedno s prve roke lahko občutila, kako potekajo zadnje priprave na tekmo, kakšno je pred tako pomembno tekmo vzdušje v moštvu ter kako je spremljati srečanje s klopi za rezervne igralce. Da bo doživetje še bolj pristno, bosta poskrbela ambasadorja – mariborski ambasador je Matjaž Kek, domžalski Dejan Djuranovič –, ki bosta 12. igralcem na štiri oči pobliže predstavila marsikatere podrobnosti pred tako pomembno tekmo kot je finale pokala.

Med številnimi prijavami je sreča doletela še ne 17-letnega Gianluco Holderjana, ki bo v soboto mariborski 12. igralec, in 41-letnega Jožeta Korošca, 12. igralca Domžal. Gianluca, dijak II. gimnazije Maribora, se je prve tekme NK Maribora v spremstvu očeta udeležil, ko so Mariborčani po razburljivi zmagi na Celjani osvojili sedmo prvenstveno zvezdico. »Malo sem pobrskal in datum te tekme je bil 28. maj 2003,« se spominja Gianluca, ki se je kot velik navijač NK Maribora in obiskovalec skorajda vsake tekme seveda razveselil, da bo pobliže spoznal dogajanje v vijoličastem taboru na dan finalne tekme. »Prav zanimivo bo od blizu, z njihovega stališča spremljati tekmo. Seveda, najbolj pa si želim, da bomo na koncu skupaj dvignili pokal,« pravi v pričakovanju napete tekme in odličnega vzdušja na tribunah.

Edinstvene izkušnje se veseli tudi Jože Korošec, ki tekme Domžal redno spremlja in obiskuje, sicer pa je nekoč tudi sam igral nogomet kot pionir in kasneje mladinec pri enem od sosednjih klubov. Takrat še pri NK Induplati, ki danes ne obstaja več. »Zanimivo bo videti, kako potekajo ure pred tako pomembno tekmo – kako se ekipa pripravlja ekipa, kakšna je taktika, skratka, kaj ekipa počne na odločilen dan,« je dejal Jože, ki, podobno kot Gianluca, pričakujem težko, za oko verjetno ne preveč lepo tekmo. Po njegovem mnenju bo odločala predvsem taktika in borbenost, morda trenutek navdiha katerega od igralcev.

Tako Gianluca kot Jože sta prav tako vesela, da ju bosta spremljala tudi ambasadorja – Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. »Gospoda Keka zelo spoštujem. V preteklosti je veliko naredil za Maribor in seveda za Slovenijo. Upam, da se bova lepo ujela in pogovorila. Če mu bom všeč, ne bi imel nič proti, če bi me vzel s seboj na SP,« v šali pravi Gianluca. O domžalskem ambasadorju je več kot dobro seznanjen tudi Jože. »Dejana se spominjam še iz časov ko je igral za Maribor in kasneje za Domžale, kjer je bil tudi kapetan in kjer je zaključil profesionalno kariero. Bil je zelo dober igralec in pravi vodja na igrišču

Gianluca in Jože tako živita v pričakovanju sobotne tekme. Kot se za prava navijača spodobi, oba napovedujeta zmago svojega moštva. »Domžale bodo prvič osvojile Hervis pokal Slovenije,« je prepričan Jože, medtem ko Gianluca, ki počasi razmišlja o študiju novinarstva ali športne fizioterapije, verjame v zmago vijoličastih. »Mislim, da bodo Mariborčani tekmo obrnili v svoj prid v podaljšku.«

Tekst: SV-RSA

SORODNE NOVICE

 • 14.03.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Znani pari polfinala ženskega in četrtfinala moškega pokala Pivovarna Union
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju izžrebala pare četrtfinala pokala Pivovarna Union. Branilec naslova Koper se bo v gosteh meril z drugoligašem Aluminijem.
 • 08.03.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Znani vsi četrtfinalisti, štirje prihajajo iz 2. SNL
  Po Primorju, Celju, Kopru, Rogaški, Mariboru, Aluminiju in Olimpiji so se zmage v osmini finala Pokala Pivovarna Union razveselili še v taboru Bistrice. Štajerski drugoligaš je premagal Bravo, kar pomeni, da bodo v četrtfinalu igrali kar štirje drugoligaši.
 • 06.03.2023 | Pokal Pivovarna Union
  V lov po četrtfinale
  V lovu na pokalno lovoriko je ostalo še 16 klubov, med torkom in četrtkom pa si bo osmerica zmagovalcev zagotovila mesto v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union.
 • 13.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal Pivovarna Union in Nogometna zveze Slovenije med finalisti »Edie Awards«
  Nogometna zveza Slovenije se je v zaključku lanske klubske sezone odločila za pogumno potezo ter organizirala prvo trajnostno nogometno tekmo v Sloveniji. Čast je pripadla zaključku pokalnega tekmovanja, finalnima tekmama Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci. Uspešen projekt NZS so prepoznali tudi organizatorji svetovno znanih nagrad »Edie Awards«, ki jih podeljujejo na področju trajnosti.
 • 08.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal: »Koprive«, »divjoki« in enajstmetrovke
  Zakaj in kako je letošnji format Pokala Pivovarne Union postal tako uspešna zgodba.
 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.

DELI NA