07.02.2009 | NZS
24. seja IO NZS: Zavrl se poslavlja od sodelavcev

Predsednik Rudi Zavrl, ki po dvajsetih letih zaključuje predsedovanje najuspešnejši panožni organizaciji v Sloveniji, se je na 24. seji IO NZS poslovil od dolgoletnih sodelavcev.

Dnevni red:
1.  Realizacija  sklepov  23. seje IO NZS (15. 01. 2009)
2.  Sklepi za tekmovanja v ligah v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah
3.  Soglasje k listam sodnikov za leto 2009
4.  Poročilo o delu NZS za leto 2008
5.  Poročilo o realizaciji finančnega načrta NZS za leto 2008
6.  Priznanja NZS za leto 2008
7.  Izredne omilitve disciplinskih ukrepov
8.  Vprašanja in pobude

IO je dal soglasje k listam sodnikov za leto 2009. Tako so se na A listo uvrstili sodniki Dobrun Žiga, Šorli Armando in Gornjak Iztok, vsi trije na osnovi analize delovanja v programu 'Mentorji in talenti'.

Med sodnicami pa so se na listo A uvrstile Subotič Tanja, Malavašič Helena in Klarič Sabina.

Generalni sekretar je podal poročilo o delovanju NZS za leto 2008, ki ga je IO obravnaval in sprejel.

Prav tako je bilo s strani Daneta Jošta podano poročilo o realizaciji finančnega načrta NZS za leto 2008. IO je sprejel računovodske izkaze in jih daje v obravnavo skupščini. Komisija za priznanja je potrdila prejemnike priznanj za leto 2008:
Plaketa NZS – posamezniki
Janez Polajnar (MNZG Kranj), Janko Kodarin (MNZ Koper), Pavel Šabjan (MNZ Lendava), Stanko Matičič (MNZ Maribor), Hinko Petrič (MNZ Maribor), Stanko Glažar (MNZ Ptuj), Fredi Kmetec (MNZ Ptuj), Rudi Bračič (ZNTS) in Miloš Šoškič (ZNTS).

Plaketo NZS za 50.obletnico delovanja prejme NK Bistrica, plaketo NZS z vencem za 75.letnico delovanja pa NK Drava Ptuj in NK Sava Kranj.

Zavrnjen je bil predlog za izredno omilitev disciplinske kazni v primeru Aleksandra Dojčinoviča. 

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2020 | NZS
  Nogometna zveza med prejemniki Častne listine OKS-ZŠZ
  Predsednik NZS, Radenko Mijatović, je v imenu Nogometne zveze Slovenije sprejel najvišje priznanje olimpijskega komiteja Slovenije, Častno listino, ki ga je slovenska krovna športna organizacija ob 100-letnici olimpizma na slovenskem podelila štirinajstim panožnim zvezam.
 • 20.11.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: Raziskava pokazala interes nogometašev za podjetništvo
  Julija je v sklopu evropskega projekta SPORT-ENT (Šport in podjetništvo) potekala mednarodna raziskava med 395 nogometaši, ki je igralcem zastavila številna vprašanja o njihovem odnosu do njihove druge karierne poti.
 • 06.11.2020 | NZS
  Tekmovanje v 1. SFL se nadaljuje, 2. SNL in ostala tekmovanja prekinjena do 2021
  Vlada RS je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembe omejitvam za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Z današnjim dnem je namreč na seznamu izjem pri poklicnem in vrhunskem športu tudi futsal, po sestanku s klubi 2. SNL pa se v letošnjem letu dokončno prekinja prvenstvo v 2. SNL, NZS pa je enako odločitev sprejela tudi za ostala nižjeligaška tekmovanja pod svojim okriljem.
 • 27.10.2020 | NZS
  Predsednik NZS bo IO predlagal razrešitev Glihe
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let.
 • 26.10.2020 | NZS
  Radenko Mijatović še štiri leta predsednik NZS
  Radenko Mijatović bo tudi v naslednjih štirih letih predsednik Nogometne zveze Slovenije. Edini predsedniški kandidat je na današnji volilni skupščini, ki je potekala virtualno, dobil 27 glasov, kolikor jih je tudi glasovalo.
 • 25.10.2020 | NZS
  V ponedeljek volitve za predsednika NZS
  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.
 • 23.10.2020 | NZS
  Prekinjeni prvenstvi v 2. SNL in 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL. Obe tekmovanju sta tako do nadaljnjega prekinjeni. 
 • 21.10.2020 | NZS
  Nadaljevanje tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije
  Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.
 • 16.10.2020 | NZS
  Volitve 2020: Volilna komisija NZS objavila seznam kandidatur
  Volilna komisija NZS je na svoji 2. seji obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednike Nogometne zveze Slovenije. Za mesto predsednika NZS se poteguje en kandidat, medtem ko za štiri podpredsedniška mesta kandidira pet kandidatov.
 • 16.10.2020 | NZS
  Komisija za pritožbe Aluminiju vrnila dve točki
  NK Aluminij je vložil pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka s tekme Maribor : Aluminij, ki bi se morala odigrati 23. 8. 2020 izrečena kazen odvzema 2 (dveh) točk in denarna kazen v višini 1.500 EUR. NK Aluminij se je zoper sklep pritožil v delu, ki se nanaša na izrek kazni odvzema 2 (dveh) točk.

DELI NA