EURO 2024

Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. 

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na Euro 2024 pomerila z Dansko, Srbijo in Anglijo. Slovenija bo prvo tekmo odigrala v Stuttgartu 16. junija ob 18.00 proti Danski, sledil bo obračun proti Srbiji, 20. junija ob 15.00 v Münchnu, zadnja tekma v skupinskem delu pa bo na sporedu 25. junija ob 21.00 v Kölnu proti Angliji. Prodaja vstopnic poteka preko spletnega portala Evropske nogometne zveze (Uefa). 

Nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme evropskega prvenstva, ne bo mogoč. Dolgoletni partner slovenske nogometne reprezentance, turistična agencija Kompas, pa bo za slovenske navijače pripravil različne aranžmaje (brez možnosti nakupa vstopnic), ki jih bomo na naši spletni strani objavili predvidoma 3.12.2023.

ČASOVNICA PRODAJE VSTOPNIC:

Prijava in 1. faza prodaje: 1.12.-12.12.2023:

Slovenski navijači bodo lahko med 1. in 12. decembrom oddali prošnjo za nakup vstopnic za tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu. V sklopu faze prijave za nakup, bo na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo skupinskega dela. V kolikor bo zanimanje za posamično tekmo večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb (zato ni pomembno kdaj v tem časovnem oknu oddate vlogo). Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih / načinu plačila vstopnic (Predvidoma v januarju 2024). Prijava je omogočena na spletni strani evropske nogometne zveze (Uefa).

Preprodaja: Marec

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes odprla uradno platformo za preprodajo vstopnic za tekme evropskega prvenstva 2024. Kupci vstopnic, ki se tekem Eura 2024 ne nameravajo udeležiti, lahko do 11. marca 2024 oddajo svoje vstopnice v prodajo, interesenti pa bodo lahko opravili nakup med 13. in 14. marcem 2024.

Faza preprodaje poteka po sistemu »Prvi pride, prvi kupi«, pri čemer bodo cene vstopnic enake, kot so bile v predhodnih fazah prodaje.  V fazi preprodaje bodo za nakup vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance na Euru 2024 prednostno obravnavani podporniki slovenske reprezentance. Prodaja vstopnic s prijavo na platformi ni zajamčena in bo dejansko izvedena šele, ko bo na drugi strani izkazan interes za nakup in opravljeno plačilo. V tem primeru bodo prodajalci na svoj račun prejeli nakazano celotno povračilo.

Podrobnosti:

 • Platforma je za prodajo vstopnic odprta do 11. marca 2024 do 11.00 (CET),
 • Platforma je za nakup vstopnic odprta od 13. marca 2024 od 11.00 (CET) do 14. marca 2024 do 11.00 (CET),
 • Ob uspešni prodaji vstopnic boste na vaš elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo. Sredstva bodo nakazana na vaš transakcijski račun, ki ste ga predložili ob prvotnem nakupu,
 • Prodaja vstopnic bo preko platforme za preprodajo potekala v različnih časovnih oknih. V primeru, da vaše vstopnice ne bodo prodane v prvotnem oknu, bodo ponujene za nakup v naslednjih časovnih oknih.
 • V kolikor v fazi preprodaje ne boste uspešni s prodajo vstopnic, bo nekaj dni pred posamičnimi tekmami sproščena faza prodaje v zadnjem hipu.

Do platforme za preprodajo vstopnic lahko dostopate na tej povezavi: https://www.uefa.com/euro2024/ticketing/

Nakup v zadnjem hipu: Maj – Junij

Vse vstopnice, ki ne bodo pošle v prvih dveh fazah prodaje, bodo ponovno sproščene za nakup v fazi prodaje v »zadnjem hipu«, ki pa bodo na voljo za nakup celotni nogometni javnosti in ne bodo več rezervirane izključno za slovenske navijače.


CENOVNE KATEGORIJE VSTOPNIC:

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo za nakup v štirih cenovnih kategorijah. Najcenejše vstopnice za tekme skupinskega dela prvenstva bodo v prodaji od 30€ naprej, vsak posameznik pa bo imel možnost nakupa največ 4 vstopnic.

Aplikacija za nakup vstopnic bo uporabnikom nudila tudi možnost nakupa sedežev za večje skupine ljudi preko možnosti »Seat with« (Sedi z). Kupec bo imel možnost posredovati številko naročila prijatelju in na ta način povezati sedišča. Možnost »Seat with« je vezana zgolj na nakup vstopnic znotraj iste cenovne kategorije. Organizator bo preko opcije »Seat with« skušal zadostiti željam kupcev, vendar to še ne pomeni, da bo v vseh primerih storitev tudi realizirana.


MOBILNA APLIKACIJA IN REGISTRACIJA:

 • Postopek prijave vstopnic bo omogočen preko uradne spletne strani Evropske nogometne zveze (Uefa), medtem ko boste vstopnice prejeli v uardno mobilno aplikacijo Uefe, ki si jo boste morali predhodno naložiti na vaš telefon
 • Vsak imetnik vstopnic bo moral opraviti postopek registracije in zagotoviti osebne podatke. Postopek registracije bo potekal preko elektronskega naslova.
 • Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo izključno v elektronski obliki, pri čemer bodo vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca.
 • Vsak kupec vstopnic bo preko elektronske pošte obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe.
 • Kupec vstopnice bo približno 5 dni pred posamično tekmo prejel vstopnice v mobilno aplikacijo.
 • Vstop na posamično tekmo bo omogočen zgolj ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR kode, ki bo v aplikaciji na voljo / aktivirana 3 ure pred tekmo.

PREDNOSTNA OBRAVNAVA ZA SLOVENSKE NAVIJAČE:

Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).

Slovenska nogometna reprezentanca bo na jutrišnjem žrebu dobila nasprotnike v skupinskem delu Eura 2024. Posledično bosta znana natančen razpored in prizorišča tekem slovenske nogometne reprezentance, kmalu za tem pa bo stekla tudi prva faza prijave in prodaje vstopnic preko spletnega portala Evropske nogometne zveze (Uefa). Nogometna zveza Slovenije vsem navijačem priporoča, da z registracijo na omenjenem portalu počakajo do ponedeljka, 4.12.2023, ko bodo v spletni portal Uefe dokončno umeščeni vsi razporedi, saj trenutek izražene namere za nakup znotraj opredeljenega časovnega okna ne prinaša hitrejše obravnave oziroma prednosti pri nakupu vstopnic. V kolikor bo interes presegel 10.000 vstopnic na posamično tekmo, bo o pravici do nakupa odločal žreb, ki ga bo opravila Uefa.

Zaradi velikega povpraševanja po vstopnicah je Nogometna zveza Slovenije poskrbela za zaščito slovenskih navijačev in je zagotovila prednostno obravnavo pri prijavi oziroma nakupu vstopnic. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID vašega osebnega dokumenta (Passport/ID number). Vsem slovenskim navijačem, ki ste že oddali prošnjo za nakup vstopnic brez vnosa EMŠO številke, priporočamo, da ustrezno spremenite svoje podatke na Uefinem portalu in v polje, kjer je predvidena ID številka vašega osebnega dokumenta (Passport/ID number), vnesete vašo EMŠO številko.


PODROBNE INFORMACIJE:

Podrobne informacije na vstopnicah so navedene na Uradni spletni strani Evropske nogometne zveze Uefa.


Tekst: NZS
Foto: Domen Jančič

DELI NA