Datum od
Datum do

07.05.2013 | 1. SML
SML/SKL: Šest krogov pred koncem še vse odprto
Slovenske nogometne lige gredo h koncu, z njimi pa tudi mladinski in kadetski pogon. Do konca sezone je samo še šest krogov, tako v eni kot v drugi starostni kategoriji pa boj za zmagovalca še ni odločen. V mlajši konkurenci s 57 točkami vodijo Domžalčani, pri mladincih s 55 točkami Maribor.
02.05.2013 | 1. SML
SML/SKL: Krog začenjata Maribor in Bravo Publikum
24. krog mladinske in kadetske lige se začenja že v sredo, konec tedna bodo odigrani še štirje dvoboji, dva nekoliko kasneje (11. in 22.5.). Goričani in Korpčani so se že pomerili - tako pri kadetih kot tudi pri mladincih zmagovalca ni bilo (1:1).
29.04.2013 | 1. SML
V mladinski konkurenci Gorica prehitela Maribor
Osem krogov pred koncem je tako v mladinski kot tudi kadetski konkurenci še vse odprto. V mlajši selekciji vodilnim Domžalčanom za vrat dihajo Koprčani, v starejši selekciji pa so Severni Primorci s tekmo več za točko prehiteli Mariborčane. A boja za končno zmago še ni konec. Naslednji konec tedna je na sporedu že novi krog.
27.04.2013 | 1. SML
SML/SKL: 23. krog otvorila Rudar Velenje in Krka
Nov krog v mladinski in kadetski kategoriji prinaša osem novih dvobojev, osem priložnosti za zmago in prav toliko za poln izkupiček točk. Prvi so si ga priborili Velenjčani v mlajši in Krkaši v starejši kategoriji.
23.04.2013 | 1. SML
Koprčani in Domžalčani ohranili vodilni položaj
Če je v kadetski konkurenci prišlo do nekaterih sprememb na lestvici, je ta ostala tudi po 22. krogu v mladinski kategoriji nespremenjena. Ta konec tedna je padlo 51 golov, v Kranju skupaj kar deset.
20.04.2013 | 1. SML
Se lahko karte na vrhu premešajo?
Čaka nas 22. krog mladinskega in kadetskega tekmovanja. V prvi selekciji vodilnemu Kopru za vrat dihajo Novogoričani, v drugi pa imajo Domžalčani dve točki prednosti pred kanarčki. Bo tako ostalo tudi novih osmih obračunih? Dvoboje si lahko ogledate od 13.30 ure danes, do 17. jutri.
15.04.2013 | 1. SML
Kanarčki vodilni v mlajših selekcijah tekmovanj
Konec tedna je bil odigran 21. krog v mladinski in kadetski konkurenci. Če pri prvih do sprememb na lestvici ni prišlo, so rezultati sobotnih in nedeljskih terminov pri kadetih nekoliko premešali trenutno stanje. Seštevek obeh selekcij govori v prid Koprčanom, ki so sedem točk pred prvimi zasledovalci iz Domžal.
10.06.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: ND Mura05
Do konca 1. slovenske mladinske in kadetske lige sta sicer še dva kroga, mi pa za letošnjo sezono zaključujemo s predstavitvami mladinskih pogonov. Kot zadnja je na vrsti Mura 05.
08.04.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Maribor
Tokrat smo se s predstavitvijo mladinskih in kadetskih pogonov ustavili pri drugouvrščeni ekipi kadetske in petouvrščeni ekipi mladinske lige, NK Maribor. O delu z mladimi pod Kalvarijo smo govorili s trenerjem kadetov in vodjo mladinske šole Markom Lešnikom ter trenerjem mladincev Zvonkom Breberjem.
02.04.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Hit Gorica
Tokrat predstavljamo kadetski in mladinski pogon iz Nove Gorice. Trenutno vodilni ekipi na mladinski razpredelnici kaže zelo dobro, medtem ko povsem pri dnu svoje lestvice. V klubu poudarjajo dobro delo in načrte za prihodnost, o mladinskem pogonu in mladinski ekipi pa smo se pogovarjali z vodjo mladinske šole Brankom Klanjščkom in mladinskim trenerjem Iztokok Kavčičem.
12.03.2012 | 1. SML
Pregled SML/SKL: Dva zadetka Dodleka, zadela tudi Hotič in Barišič
Med vikendom sta se nadaljevali tudi prva mladinska in kadetska liga. Med mladinci so z najvišjo zmago tokrat navdušili četrtouvrščeni Koprčani, ki so se s 6:1 doma znesli nad Muro. Presenečenje kroga med mladinci so pripravili nogometaši iz Kidričevega, ki so v gosteh premagali Rudar Velenje. Med kadeti so najbolj izstopali Mariborčani, ki so v gosteh s 5:1 ugnali Celje. Med strelce sta se vpisala tudi reprezentanta do 17 let, dvakrat je zadel Sven Dodlek, enkrat pa Dino Hotič.
11.03.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Krka
Pomladanski del kadetske in mladinske lige se je pričel prejšnji vikend, s kamero pa smo tokrat obiskali Novo Mesto. V dolenjski prestolnici ne skrivajo zadovoljstva, da jim je uspel preboj med najboljše klube, ne skrivajo pa ambicij za prihodnost. Te so v veliki meri povezane tudi s člansko ekipo, ki bi se nekoč z domačimi fanti želela vrniti v najvišji rang tekmovanja. Letos pa je cilj mladinske in kadetske ekipe povezan predvsem z obstankom v ligi.
04.03.2012 | 1. SML
SML/SKL: Mladinci Maribora z najvišjo, kadetki Kopra prvič brez
Prvi vikend v marcu se je poleg nadaljevanja 1. SNL in 2. SNL nadaljevalo tudi državno prvenstvo v nogometu za mladince in kadete. V 18. krogu so bili med mladinci najbolj suvereni nogometaši Maribora, medtem ko so med kadeti prve točke oddali Koprčani, ki so prvič letos klonili - premagala jih je Krka.
16.01.2012 | 1. SML
Pregled 1. SML: Po polovici na vrhu Goričani
Ligaško tekmovanje v 1. slovenski mladinski ligi bi lahko na nek način primerjali z univerzitetnim izobraževanjem v življenju. V tem tekmovanju so se učili in kalili praktično vsi današnji A reprezentanti z izjemo tistih, ki so pred mladinskim stažem že prestopili v tujino. Izmed igralcev, vpoklicanih za prijateljsko tekmo proti ZDA, tekmovanja v 1. slovenski mladinski ligi niso okusili le Vid Belec, Boštjan Cesar, Rene Krhin in Dejan Lazarevič, vendar so vsi pred odhodom v tujino nastopali v tekmovanjih na državnem nivoju pri mlajših kategorijah – kadetih in starejših dečkih.
11.12.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: FC Koper
Za konec jesenskega dela mladinskega in kadetskega prvenstva smo se ustavili pri prvakih v kadetski selekciji na Primorskem. Preverili smo v kakšnih pogojih trenirajo v Kopru in kaj je ključ do tega, da ima klub toliko reprezentantov. Prred mikrofon smo povabili Nedžada Okčiča in Oliverja Bogatinova.
04.12.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Krško
Konec novembra smo obiskali tudi mladinsko nogometno šolo NK Krško. Mladinci in kadeti so novinci v prvoligaški konkurenci, Posavci se letos borijo za obstanek in nabirajo izkušnje, vodstvo kluba pa ima visoka pričakovanja predvsem od prihajajočih generacij.
28.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Aluminij
Tokrat predstavljamo nogometno šolo Aluminija iz Kidričevega. Klub z dolgoletno tradicijo je znan po dobrem delu z mladimi igralci, skozi leta pa so ustvarili kopico igralcev, ki so pustili svoj pečat v slovenskem nogometnem prostoru.
20.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Bravo
Nadaljujemo s predstavitvijo klubov, ki letos tekmujejo v 1. SML in 1. SKL. Tokrat smo obiskali ljubljanski NK Bravo, enega najmlajših klubov v Sloveniji, ki nastopajo v najvišji slovenski kadetski in mladinski ligi.
06.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Rudar Velenje
Tokrat smo v Velenju obiskali mladince in kadete velenjskega prvoligaša, ki se na skupni lestvici SML/SKL trenutno nahajajo na devetem mestu. Nogometno šolo vodi Franci Oblak, ki je obenem tudi trener mladinske ekipe, poleg njega pa smo pred mikrofon povabili tudi trenerja kadetov Igorja Fenka.
23.10.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: CM Celje
Tokrat predstavljamo nogometno šolo CM Celja, ki s svojimi ekipami domuje na Olimpu in Skalni kleti. Govorili smo z vodjo mladinske šole Simonom Rožmanom, ki je obenem tudi trener kadetov, in trenerjem mladinske ekipe, Simonom Vidovičem. Oba sta s pogoji za delo v Celju zadovoljna, kljub temu da je prostora za napredek še dovolj.
1
2
3
4

DELI NA