Datum od
Datum do

18.05.2013 | 1. SML
SML/SKL: Celjani do zmage, nadaljevanje danes
Štiri kroge pred koncem v mladinski in kadetski ligi še nič ni odločeno. Celjani so v obeh selekcijah s sinočnjo zmago proti Dekanom napredovali, kako pa se bodo razpletli ostali dvoboji?
07.05.2013 | 1. SML
SML/SKL: Šest krogov pred koncem še vse odprto
Slovenske nogometne lige gredo h koncu, z njimi pa tudi mladinski in kadetski pogon. Do konca sezone je samo še šest krogov, tako v eni kot v drugi starostni kategoriji pa boj za zmagovalca še ni odločen. V mlajši konkurenci s 57 točkami vodijo Domžalčani, pri mladincih s 55 točkami Maribor.
02.05.2013 | 1. SML
SML/SKL: Krog začenjata Maribor in Bravo Publikum
24. krog mladinske in kadetske lige se začenja že v sredo, konec tedna bodo odigrani še štirje dvoboji, dva nekoliko kasneje (11. in 22.5.). Goričani in Korpčani so se že pomerili - tako pri kadetih kot tudi pri mladincih zmagovalca ni bilo (1:1).
29.04.2013 | 1. SML
V mladinski konkurenci Gorica prehitela Maribor
Osem krogov pred koncem je tako v mladinski kot tudi kadetski konkurenci še vse odprto. V mlajši selekciji vodilnim Domžalčanom za vrat dihajo Koprčani, v starejši selekciji pa so Severni Primorci s tekmo več za točko prehiteli Mariborčane. A boja za končno zmago še ni konec. Naslednji konec tedna je na sporedu že novi krog.
27.04.2013 | 1. SML
SML/SKL: 23. krog otvorila Rudar Velenje in Krka
Nov krog v mladinski in kadetski kategoriji prinaša osem novih dvobojev, osem priložnosti za zmago in prav toliko za poln izkupiček točk. Prvi so si ga priborili Velenjčani v mlajši in Krkaši v starejši kategoriji.
23.04.2013 | 1. SML
Koprčani in Domžalčani ohranili vodilni položaj
Če je v kadetski konkurenci prišlo do nekaterih sprememb na lestvici, je ta ostala tudi po 22. krogu v mladinski kategoriji nespremenjena. Ta konec tedna je padlo 51 golov, v Kranju skupaj kar deset.
20.04.2013 | 1. SML
Se lahko karte na vrhu premešajo?
Čaka nas 22. krog mladinskega in kadetskega tekmovanja. V prvi selekciji vodilnemu Kopru za vrat dihajo Novogoričani, v drugi pa imajo Domžalčani dve točki prednosti pred kanarčki. Bo tako ostalo tudi novih osmih obračunih? Dvoboje si lahko ogledate od 13.30 ure danes, do 17. jutri.
15.04.2013 | 1. SML
Kanarčki vodilni v mlajših selekcijah tekmovanj
Konec tedna je bil odigran 21. krog v mladinski in kadetski konkurenci. Če pri prvih do sprememb na lestvici ni prišlo, so rezultati sobotnih in nedeljskih terminov pri kadetih nekoliko premešali trenutno stanje. Seštevek obeh selekcij govori v prid Koprčanom, ki so sedem točk pred prvimi zasledovalci iz Domžal.
10.06.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: ND Mura05
Do konca 1. slovenske mladinske in kadetske lige sta sicer še dva kroga, mi pa za letošnjo sezono zaključujemo s predstavitvami mladinskih pogonov. Kot zadnja je na vrsti Mura 05.
08.04.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Maribor
Tokrat smo se s predstavitvijo mladinskih in kadetskih pogonov ustavili pri drugouvrščeni ekipi kadetske in petouvrščeni ekipi mladinske lige, NK Maribor. O delu z mladimi pod Kalvarijo smo govorili s trenerjem kadetov in vodjo mladinske šole Markom Lešnikom ter trenerjem mladincev Zvonkom Breberjem.
02.04.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Hit Gorica
Tokrat predstavljamo kadetski in mladinski pogon iz Nove Gorice. Trenutno vodilni ekipi na mladinski razpredelnici kaže zelo dobro, medtem ko povsem pri dnu svoje lestvice. V klubu poudarjajo dobro delo in načrte za prihodnost, o mladinskem pogonu in mladinski ekipi pa smo se pogovarjali z vodjo mladinske šole Brankom Klanjščkom in mladinskim trenerjem Iztokok Kavčičem.
12.03.2012 | 1. SML
Pregled SML/SKL: Dva zadetka Dodleka, zadela tudi Hotič in Barišič
Med vikendom sta se nadaljevali tudi prva mladinska in kadetska liga. Med mladinci so z najvišjo zmago tokrat navdušili četrtouvrščeni Koprčani, ki so se s 6:1 doma znesli nad Muro. Presenečenje kroga med mladinci so pripravili nogometaši iz Kidričevega, ki so v gosteh premagali Rudar Velenje. Med kadeti so najbolj izstopali Mariborčani, ki so v gosteh s 5:1 ugnali Celje. Med strelce sta se vpisala tudi reprezentanta do 17 let, dvakrat je zadel Sven Dodlek, enkrat pa Dino Hotič.
11.03.2012 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Krka
Pomladanski del kadetske in mladinske lige se je pričel prejšnji vikend, s kamero pa smo tokrat obiskali Novo Mesto. V dolenjski prestolnici ne skrivajo zadovoljstva, da jim je uspel preboj med najboljše klube, ne skrivajo pa ambicij za prihodnost. Te so v veliki meri povezane tudi s člansko ekipo, ki bi se nekoč z domačimi fanti želela vrniti v najvišji rang tekmovanja. Letos pa je cilj mladinske in kadetske ekipe povezan predvsem z obstankom v ligi.
04.03.2012 | 1. SML
SML/SKL: Mladinci Maribora z najvišjo, kadetki Kopra prvič brez
Prvi vikend v marcu se je poleg nadaljevanja 1. SNL in 2. SNL nadaljevalo tudi državno prvenstvo v nogometu za mladince in kadete. V 18. krogu so bili med mladinci najbolj suvereni nogometaši Maribora, medtem ko so med kadeti prve točke oddali Koprčani, ki so prvič letos klonili - premagala jih je Krka.
16.01.2012 | 1. SML
Pregled 1. SML: Po polovici na vrhu Goričani
Ligaško tekmovanje v 1. slovenski mladinski ligi bi lahko na nek način primerjali z univerzitetnim izobraževanjem v življenju. V tem tekmovanju so se učili in kalili praktično vsi današnji A reprezentanti z izjemo tistih, ki so pred mladinskim stažem že prestopili v tujino. Izmed igralcev, vpoklicanih za prijateljsko tekmo proti ZDA, tekmovanja v 1. slovenski mladinski ligi niso okusili le Vid Belec, Boštjan Cesar, Rene Krhin in Dejan Lazarevič, vendar so vsi pred odhodom v tujino nastopali v tekmovanjih na državnem nivoju pri mlajših kategorijah – kadetih in starejših dečkih.
11.12.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: FC Koper
Za konec jesenskega dela mladinskega in kadetskega prvenstva smo se ustavili pri prvakih v kadetski selekciji na Primorskem. Preverili smo v kakšnih pogojih trenirajo v Kopru in kaj je ključ do tega, da ima klub toliko reprezentantov. Prred mikrofon smo povabili Nedžada Okčiča in Oliverja Bogatinova.
04.12.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Krško
Konec novembra smo obiskali tudi mladinsko nogometno šolo NK Krško. Mladinci in kadeti so novinci v prvoligaški konkurenci, Posavci se letos borijo za obstanek in nabirajo izkušnje, vodstvo kluba pa ima visoka pričakovanja predvsem od prihajajočih generacij.
28.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Aluminij
Tokrat predstavljamo nogometno šolo Aluminija iz Kidričevega. Klub z dolgoletno tradicijo je znan po dobrem delu z mladimi igralci, skozi leta pa so ustvarili kopico igralcev, ki so pustili svoj pečat v slovenskem nogometnem prostoru.
20.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: NK Bravo
Nadaljujemo s predstavitvijo klubov, ki letos tekmujejo v 1. SML in 1. SKL. Tokrat smo obiskali ljubljanski NK Bravo, enega najmlajših klubov v Sloveniji, ki nastopajo v najvišji slovenski kadetski in mladinski ligi.
06.11.2011 | 1. SML
Klubi SML/SKL: Rudar Velenje
Tokrat smo v Velenju obiskali mladince in kadete velenjskega prvoligaša, ki se na skupni lestvici SML/SKL trenutno nahajajo na devetem mestu. Nogometno šolo vodi Franci Oblak, ki je obenem tudi trener mladinske ekipe, poleg njega pa smo pred mikrofon povabili tudi trenerja kadetov Igorja Fenka.
1
2
3
4

DELI NA