Datum od
Datum do

16.05.2023 | Ženska A
Zala in Korina Lara med strelkami, Lara Prašnikar podala
Za našimi legionarkami je uspešen teden. Zala Kuštrin se je po poškodbi vrnila s tremi goli, po vstopu v igro je zabila tudi Korina Lara Janež. Lara Prašnikar se je izkazala z dvema podajama proti finalistkam lige prvakinj.
08.05.2023 | Ženska A
Nov gol Lare Prašnikar, bron za Kristino Erman
S tekmami 22. kroga se je sklenilo državno prvenstvo Nizozemske, kjer je prvak postal Ajax. Na izvrstnem 3. mestu pa je sezono sklenila novinka med elito Fortuna Sittard z našo reprezentantko Kristino Erman. Kristina je na zadnji tekmi ob gostovanju pri Alkmaarju v igro vstopila v 33. minuti.
02.05.2023 | Ženska A
Slovenija dobila tekmice v Ženski ligi narodov
Evropska nogometna zveza Uefa je danes v Nyonu izvedla žreb skupin za prvo izvedbo ženske lige narodov. Pri žrebu je osrednja vloga pripadla izvrstni španski nogometašici Verónici Boquete. Slovenija bo tekmovanje začela v ligi B, točneje v Ligi B4, tekmice pa Češka, BiH in Belorusija.
02.05.2023 | Ženska A
Mateja Zver osvojila pokal, Sara Agrež v finalu lige prvakinj
Sara Agrež si je sinoči z Wolfsburgom priigrala finale lige prvakinj. Nove lovorike se veseli Mateja Zver, z golom in podajo se je izkazala Lara Prašnikar. Med strelkami tudi Korina Lara Janež, Zala Kuštrin pa se seli rang višje v Italiji.
28.04.2023 | Ženska A
Članice v pričakovanju žreba Lige narodov
V torek, 2.5., bo na sedežu Uefe v Nyonu potekal sploh prvi žreb skupin Lige narodov za ženske reprezentance. V žrebu tudi Slovenija, ki novoustanovljeno tekmovanje začenja v Ligi B.
25.04.2023 | Ženska A
Borut Jarc prejel častno trenersko licenco
„V bistvu gre za prvi takšen primer v naši organizaciji, ali bodo temu primeru sledili drugi, pa je težko predvideti. Borut Jarc je v svoji karieri velikokrat dokazal, da gre za pretkanega trenerja, ki zna ekipo pripraviti za tekmovanje na višjem nivoju, kar nenazadnje govorijo tudi rezultati njegovega dela,“ je ob tem povedal Zdenko Maučec, generalni sekretar ZNTS.
24.04.2023 | Ženska A
Kar tri med strelkami na tujem
Za našimi legionarkami je uspešen teden. Sara Agrež z Wolfsburgom lovi finale lige prvakinj, v domačih ligah pa med strelkami Lara Prašnikar, Lara Ivanuša in Korina Lara Janež. Do pomembnih zmag tudi Nika Babnik in Sara Ketiš.
17.04.2023 | Ženska A
Gol Mateje Zver, Korina Lara Janež v 1. ligo
Minuli vikend je v Nemčiji sicer minil v znamenju polfinala pokala. RB Leipzig je z 0:1 klonil proti Freiburgu, Wolfsburg pa je bil s 5:0 boljši od Bayerna. Tako Korina Lara Janež (RB Leipzig) in Sara Agrež (Wolfsburg) sta tekmo spremljali s klopi. Freiburg in Wolfsburg se bosta za naslov pokalnih prvakinj pomerili 18. maja.
11.04.2023 | Ženska A
V končnici do remija v Belgiji
Po remiju proti Romuniji so varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale neodločeno tudi proti Belgiji, četrtfinalistkam zadnjega evropskega prvenstva. Za končnih 2:2 sta v dresu Slovenije zadeli Kaja Korošec in Zara Kramžar.
11.04.2023 | Ženska A
Tekme z boljšimi naložba za kvalifikacije
Ženska članska reprezentanca se bo nocoj v belgijskem mestu Leuven pomerila z Belgijo, 19. reprezentanco na mednarodni jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fife).
10.04.2023 | Ženska A
Proti četrtfinalistkam evropskega prvenstva
Ženska članska reprezentanca se bo v torek, 11.4., v Belgiji pomerila z domačinkami. Tekma bo ob 20. uri, sodi pa v sklop dveh pripravljalnih tekem naše izbrane vrste v tem ciklusu.
07.04.2023 | Ženska A
Doma neodločeno proti Romuniji
Ženska članska reprezentanca je na Brdu po dobrem prvem polčasu remizirala z Romunijo (1:1). Za Slovenijo je zadela Ana Milović, gostje so izenačile v 94. minuti. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo v torek, 11.4., pomerile v gosteh z Belgijo.
07.04.2023 | Ženska A
Pripravljene narediti korak naprej
Pred našo žensko člansko reprezentanco je danes prva od dveh pripravljalnih tekem. Ob 15. uri doma na Brdu gostijo Romunijo, prenos na Šport TV-ju. V torek, 11.4., Slovenija gostuje v Belgiji.
06.04.2023 | Ženska A
Pred kamerami po rezultat
Ženska članska reprezentanca se bo jutri ob 15. uri na Brdu pomerila z Romunijo. To bo ena od dveh pripravljalnih tekem. Prenos tekme na Šport TV-ju.
05.04.2023 | Ženska A
Vse za zmago proti Romuniji
V petek, 7. aprila, se bodo na Brdu pri Kranju pomerile z Romunijo, temu pa sledi gostovanje v Belgiji, kjer se bo Slovenija z domačinkami merila v torek, 11. aprila.
03.04.2023 | Ženska A
Mateja Zver za finale, Luana Zajmi za zmago
Naše legionarke so se vnovič izkazale pred reprezentančno akcijo. Danes se bodo zbrale članice, včeraj so se mladinke. Članice čakata dve pripravljalni tekmi (doma proti Romuniji, 7.4., in v gosteh proti Belgiji, 11.4.), mladinke pa kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023.
27.03.2023 | Ženska A
Proti Romuniji in Belgiji
Po uspešnih pripravah in zmagi na turnirju v Turčiji ženska članska reprezentanca nadaljuje s pripravo na jesen in začetek tekmovanja v ligi narodov. V prihodnjem mesecu bo Slovenija odigrala dve močni pripravljalni tekmi.
27.03.2023 | Ženska A
Med strelkami tudi Kristina Erman in Mateja Zver
V avstrijski prvi ligi so odigrali tekme 11. kroga. Na vrhu ostaja St. Pölten z našo kapetanko reprezentance Matejo Zver. Njena ekipa je gostovala na Dunaju in prepričljivo zmagala s 6:0. Mateja je igrala do 73. minute, dosegla pa je svoj že 119. gol na uradnih tekmah v Avstriji.
23.03.2023 | Ženska A
Lara Prašnikar še naprej v izvrstni formi
V Italiji so začeli z ligo za prvaka in ligo za obstanek. V 1. krogu lige za prvaka je Roma z Nino Kajzba (na klopi za rezerve) v gosteh s 5:1 premagala Fiorentino Kaje Eržen, ki je igrala do 76. minute. Ligo za obstanek je z zmago začel Pomigliano Lane Golob (igrala je vseh 90 minut), poraz pa je doživela Sampdoria, za katero je Dominika Čonč odigrala celo tekmo.
10.03.2023 | Ženska A
Reprezentančni dvojec v lov na pokalni finale
V teh dneh je v prvem planu pokal, kjer se bo jutri Roma Zare Kramžar in Nine Kajzba borila za vstop v finale. Po prvi tekmi imajo gol za zaostanka za Milanom (1:0), ki je slavil zmago minulo nedeljo. Zara Kramžar je v igro vstopila v 71. minuti. Nine Kajzba ni bilo v ekipi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
37
38
39

DELI NA