Datum od
Datum do

26.05.2012 | A
Kurtićev izjemen prvenec poskrbel za pravičen remi
Slovenska vrsta je po treh porazih in remiju v medsebojnih tekmah z Grki še drugič igrala neodločeno. Junak v slovenskem dresu je bil debitant Jasmin Kurtić, ki je z lepim golom s prostega strela v končnici tekme preprečil novo slavje Grkov. Ti so bili v prvem delu boljši tekmec, v drugem pa so Slovenci po nekaj menjavah pokazali bistveno boljši obraz in Tirolsko zasluženo zapuščajo neporaženi. Slovenija bo naslednjo in zadnjo prijateljsko tekmo pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 igrala 15. avgusta v Stožicah proti Romuniji.
26.05.2012 | A
Stojanović želi 'smrtonosno' Slovenijo
Slovenska članska reprezentanca se bo nocoj v Kufsteinu v mednarodni prijateljski tekmi pomerila z Grčijo, selektor Stojanović pa bo tekmo izkoristil kot zadnjo možnost za preizkušanje nekaterih zamisli. Avgustovski termin je namreč rezerviran za uigravanje udarne enajsterice za prvo kvalifikacijsko tekmo s Švico.
26.05.2012 | U21
Dejan Trajkovski: »Levičarji imamo prednost!«
Reprezentant do 21 let in član Maribora ima za sabo izjemno sezono. Poleg odličnih predstav v izbrani vrsti se je sredi tedna 20-letnik po državni veselil še pokalne lovorike. Nogomet je bil za branilca, ki ga zaznamujeta predvsem hitrost in borbenost, edina logična izbira, saj sta se z njim ukvarjala tako oče, kot tudi dedek. Igra pa ga tudi njegov brat dvojček. Iz Teznega se je preselil pod Kalvarijo in priložnost pri članih dobil desetletje po tem. Naključje je hotelo, da zamenja poškodovanega Mitjo Vilerja že na prvi tekmi sezone proti Hit Gorici. Zaupanje strokovnega vodstva je znal upravičiti. Je stalni član Kavčičeve izbrane vrste in se lahko pohvali tudi z evropskimi izkušnjami. Trener Darko Milanič mu je namreč zaupal nekaj dragocenih minut tudi v Ligi Europa.
25.05.2012 | U19
Elite Round U-19: Slovenci brez presenečenja
Po prvem polčasu je bila mladinska reprezentanca (U-19) na pragu presenečenja, v Prestonu pa rezultat 0:0, toda v drugem delu so Angleži pokazali zakaj so ena najmočnejših reprezentanc na svetu, prestavili v prestavo višje in s 5:0 zlomili Jarčeve varovance.
25.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Video: 12. igralca uživala v napetem finalu
Na sredini finalni tekmi Hervis pokala Slovenije na igrišče nista pritekli enajsterici, ampak dvanajsterici nogometnih klubov Maribor in Celje. Oba kluba sta imela namreč tudi 12. igralca - srečneža, ki sta s sodelovanjem v nagradni igri »Postani 12. igralec in dvignil Hervis pokal tudi ti« doživela enkratno navijaško dogodivščino. Janez Rozman iz Celja in Matjaž Muster iz Maribora sta svojo izkušnjo predstavila tudi v videu.
24.05.2012 | A
Stojanović z manjšimi dilemami
Slovensko izbrano vrsto v soboto čaka prijateljska preizkušnja z Grčijo v Kufsteinu, pred varovanci Slaviše Stojanovića pa je le še en trening. Na njem bo selektor dobil še zadnje odgovore glede začetne postave proti Grkom.
24.05.2012 | U19
Elite Round U-19: Proti Angležem brez štirih
Slovenska reprezentanca do 19 let je danes prispela v Manchester, kjer jo v petek že čaka prva tekma drugega dela kvalifikacij (Elite Round). Pred tekmo z Anglijo selektorja Boruta Jarca pestijo predvsem težave s kartoni in poškodbami.
24.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Naj igralec finala HPS 2012 po izboru novinarjev: Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je še ne 20-letni napadalec Celja, ki je v prvi minuti podaljška finala Hervis pokala Slovenije presenetil Marka Pridigarja. Devetnajstica je žogo spravila v mrežo vijoličastih in poskrbela za veselje tistega dela tribune v Stožicah, ki je navijala za Celjane.
24.05.2012 | 2. SNL
Rezultati licenciranja klubov 2.SNL
Licenčna komisija Nogomezne zveze Slovenije je objavila rezultate licenciranja za 2. SNL. Na prvi stopnji je vlogo za licenco oddalo vseh deset klubov, osem klubov pa je bilo pri tem uspešnih.
24.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
FOTO: Slavje vijoličastih, razočaranje Celjanov
Če so se Mariborčani sinoči veselili dvojne krone, s katero so samo potrdili izjemno sezono, so bili Celjani nad razpletom finala Hervis pokala Slovenije povsem razočarani. Bili so blizu zmagi, dvakrat vodili, a na koncu potegnili kratko. Maribor je v Stožicah po izvajanju 11-metrovk slavil s 5:4.
23.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Mariborčani po 11-metrovkah do dvojne krone
Mariborčani so v letošnji sezoni pospravili tako naslov državnih kot tudi pokalnih prvakov. V Stožicah je bilo po rednem delu finala Hervis pokala Slovenije izenačeno (1:1). Sledil je podaljšek, kjer so tako vijoličasti ko tudi Celjani zadeli po enkrat. Zmagovalca so odločili streli z bele točke, kjer so bili s 3:2 boljši Mariborčani.
23.05.2012 | Ženski Pokal Pivovarna Union
FOTO: ŽNK Teleing Pomurje v finalu pokala do dvojne krone
23.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Finale pred finalom
Medtem ko je zadnje dejanje nogometne klubske sezone oddaljeno le še nekaj ur in se vročica pred dvobojem med Celjem in Mariborom le še stopnjuje, pa finale Hervis pokala Slovenije ne bo edini zaključek tekmovanja, ki se bo danes odvil na Stožicah. Ob 18:15 se bosta v finalu Hervis junior pokala, pokalnega tekmovanja dečkov do 12 let, nasproti stala Olimpija in Maribor.
23.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
V finalu pod piščalko Mateja Juga
Finalna srečanja tekmovanj povsod po Evropi so praviloma nogometni prazniki, kjer se pomerijo v tisti sezoni najboljše ekipe v pokalnih tekmovanjih, po podobnih kriterijih pa izbirajo tudi sodnike finalne tekme. Potem, ko je lani pravico v pokalnem tekmovanju delil Damir Skomina, je letos Zveza nogometnih sodnikov Slovenije to čast zaupala Mateju Jugu.
23.05.2012 | Ženski Pokal Pivovarna Union
POKAL: Pomurke in Velenjčanke na Kodeljevem za naslov
V finalu sta zasedbi Pomurja Teleing in Rudar Škale, ki sta obeležila to sezono v SŽNL. Pomurke so nove prvakinje, Velenjčanke se borijo za 2. mesto.
22.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Za popotnico remi in poraz
Finalista letošnjega Hervis pokala Slovenije, ki se bosta pomerila v sredo zvečer v Stožicah, v ključni pokalni obračun sezone ne prihajata ravno z dobro popotnico. Vijoličasti so šele v zaključku tekme s Koprom izenačili in si priborili še zadnjo točko v sezoni, Celjani so krepko zaostali za tretjeuvrščeno Muro.
22.05.2012 | U21
Kavčič po domači zmagi z Malto in Finsko
Selektor slovenske reprezentance do 21 let, Tomaž Kavčič, je objavil seznam reprezentantov za domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo leta 2013 v Izraelu. Kavčič je vpoklical 22 igralcev, med njimi sta dva novinca.
22.05.2012 | U19
Slovenci v Manchester po vstopnico za Euro U-19
Reprezentanca do 19 let se bo med 24. in 30. majem v dodatnih kvalifikacijah v Manchestru potegovala za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 19 let. Preden bodo lahko začeli razmišljati o prvenstvu v Estoniji se bodo varovanci Boruta Jarca morali prebiti skozi skupino z Anglijo, Švico in Črno goro.
21.05.2012 | A
Prva treninga v Avstriji
Slovenska izbrana vrsta je včeraj z Brda pri Kranju odpotovala na Tirolsko, kjer se bo v kraju Fulpmes pripravljala na sobotno prijateljsko tekmo z Grčijo. Selektor je vpoklical 26 igralcev, z Brda pa se je na avtobus vkrcala enaindvajseterica.
21.05.2012 | Pokal Pivovarna Union
Pred nami zaključni boj v pokalnem tekmovanju
Ljubljanske Stožice bodo v sredo ob 20.45 gostile nogometno tekmo za Hervis pokal Slovenije. Za prestižno lovoriko se bodo pomerili nogometaši Maribora in Celja. Manjša vloga favoritov bo na nevtralnem igrišču prav gotovo na strani vnovičnih državnih prvakov Mariborčanov, vendar je pokalna tekma zgolj ena in s tem precej odprta za presenečenja.
1
2
3
...
670
671
672
673
674
675
676
677
...
767
768
769

DELI NA