12.09.2022 | U19
Žlogar izbral nogometaše za kvalifikacijski turnir

Nogometna jesen prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo napadala na Nizozemskem, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

"Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V zadnjem obdobju smo opravili dve akciji, na zahtevnih tekmah proti Poljakom, Bolgarom in Severnim Makedoncem pa smo bili relativno uspešni. Najbolj pomemben del leta so kvalifikacije, čaka nas težka skupina. Nekaj fantov je poškodovanih, generacija 2004 pa se še praktično nikoli ni uspela zbrati v povsem popolni zasedbi, je pa vsak, ki je bil doslej vpoklican, dal svoj doprinos k dobrim rezultatom," je uvodoma dejal selektor Žlogar, ki bo reprezentanco zbral v soboto, 17. septembra. 

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali v sredo, 21. septembra, ko se bodo ob 19:30 pomerili s Severno Irsko, tri dni zatem, v soboto, ob 15. uri, pa bo odigran še obračun z Moldavijo. Izbrance selektorja Antona Žlogarja najmočnejši tekmec čaka ob koncu turnirja, v torek, 27. septembra, ko se bodo Slovenci ob 19:30 udarili še z gostitelji Nizozemci.

"Odigrali bomo tri težke tekme, že prva proti Severni Irski bo zelo pomembna. Gre za dobro reprezentanco, gledal sem jo na nekaj tekmah, o Nizozemski ni potrebno izgubljati besed, medtem ko so Moldavci nekakšna neznanka. Cilj je, da odigramo tri dobre tekme, se uvrstimo v elitni krog kvalifikacij in bi ciklus nadaljevali tako, da bi fantje odigrali čim več mednarodnih tekem," Žlogar pravi dober teden pred uvodno preizkušnjo kvalifikacij.

Na reprezentančnem seznamu najdemo nekaj imen, ki že nabirajo članske izkušnje v prvi in drugi ligi. "Mislim, da je to zelo pomembno, predvsem zato, ker se pozna, da je članski nogomet hitrejši in agresivnejši. To so nekateri fantje, ki že igrajo v članski konkurenci, že dokazali na tekmah. Eden od kriterijev pri oblikovanju selekcije je bilo tudi to, da fantje igrajo v prvi ali drugi ligi in so priključeni v trenažni proces članske ekipe. Mislim, da je to v teh starostnih selekcijah že zelo pomembno," je sklenil Primorec na čelu mladinske reprezentance.  

V elitni del kvalilifikacij za evropsko prvenstvo peljeta prvo in drugo mesto vsake od 13 skupin, napredovala pa bo tudi tretjeuvrščena ekipa z najboljšim izkupičkom na tekmah s prvo in drugo reprezentanco skupine.

SEZNAM POVABLJENIH REPREZENTANTOV:
Matjaž Kamenšek Pahič (Frosinone/ITA), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Srđan Kuzmić (Mura), Niko Kasalo (Mura), Tom Kerezovič (Koper), Nejc Dermastija (Ilirija), Nejc Klašnja (Bistrica), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Gal Puconja (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Nino Milić (Celje), Mitja Ilenič (Domžale), Luka Turudija (Domžale), Lukas Tomažič (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Tom Kljun (Tabor Sežana), Edvin Krupić (Dob), Gašper Černe (Dob). 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.
 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.

DELI NA