12.09.2022 | U19
Žlogar izbral nogometaše za kvalifikacijski turnir

Nogometna jesen prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo napadala na Nizozemskem, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

"Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V zadnjem obdobju smo opravili dve akciji, na zahtevnih tekmah proti Poljakom, Bolgarom in Severnim Makedoncem pa smo bili relativno uspešni. Najbolj pomemben del leta so kvalifikacije, čaka nas težka skupina. Nekaj fantov je poškodovanih, generacija 2004 pa se še praktično nikoli ni uspela zbrati v povsem popolni zasedbi, je pa vsak, ki je bil doslej vpoklican, dal svoj doprinos k dobrim rezultatom," je uvodoma dejal selektor Žlogar, ki bo reprezentanco zbral v soboto, 17. septembra. 

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali v sredo, 21. septembra, ko se bodo ob 19:30 pomerili s Severno Irsko, tri dni zatem, v soboto, ob 15. uri, pa bo odigran še obračun z Moldavijo. Izbrance selektorja Antona Žlogarja najmočnejši tekmec čaka ob koncu turnirja, v torek, 27. septembra, ko se bodo Slovenci ob 19:30 udarili še z gostitelji Nizozemci.

"Odigrali bomo tri težke tekme, že prva proti Severni Irski bo zelo pomembna. Gre za dobro reprezentanco, gledal sem jo na nekaj tekmah, o Nizozemski ni potrebno izgubljati besed, medtem ko so Moldavci nekakšna neznanka. Cilj je, da odigramo tri dobre tekme, se uvrstimo v elitni krog kvalifikacij in bi ciklus nadaljevali tako, da bi fantje odigrali čim več mednarodnih tekem," Žlogar pravi dober teden pred uvodno preizkušnjo kvalifikacij.

Na reprezentančnem seznamu najdemo nekaj imen, ki že nabirajo članske izkušnje v prvi in drugi ligi. "Mislim, da je to zelo pomembno, predvsem zato, ker se pozna, da je članski nogomet hitrejši in agresivnejši. To so nekateri fantje, ki že igrajo v članski konkurenci, že dokazali na tekmah. Eden od kriterijev pri oblikovanju selekcije je bilo tudi to, da fantje igrajo v prvi ali drugi ligi in so priključeni v trenažni proces članske ekipe. Mislim, da je to v teh starostnih selekcijah že zelo pomembno," je sklenil Primorec na čelu mladinske reprezentance.  

V elitni del kvalilifikacij za evropsko prvenstvo peljeta prvo in drugo mesto vsake od 13 skupin, napredovala pa bo tudi tretjeuvrščena ekipa z najboljšim izkupičkom na tekmah s prvo in drugo reprezentanco skupine.

SEZNAM POVABLJENIH REPREZENTANTOV:
Matjaž Kamenšek Pahič (Frosinone/ITA), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Srđan Kuzmić (Mura), Niko Kasalo (Mura), Tom Kerezovič (Koper), Nejc Dermastija (Ilirija), Nejc Klašnja (Bistrica), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Gal Puconja (Bravo), Aleks Ristić (Brinje Grosuplje), Nino Milić (Celje), Mitja Ilenič (Domžale), Luka Turudija (Domžale), Lukas Tomažič (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Tom Kljun (Tabor Sežana), Edvin Krupić (Dob), Gašper Černe (Dob). 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA