15.09.2017 | Ženska A
Željne dokazovanja začenjajo kvalifikacije

Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v soboto, začenja kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu. Varovanke selektorja Damirja Roba so danes odpotovale v goste v Nemčijo, dvakratnim svetovnim in osemkratnim evropskim prvakinjam.

Leta 2017 dvakrat doma

Slovenija je bila na žrebu uvrščena v kvalifikacijsko skupino 1, kjer so poleg Nemčije in Slovenije še Češka, Ferski otoki in Islandija. Poleg tekme proti Nemčiji (16.9.) bo Slovenija v tem koledarskem letu doma gostila Češko (20.10.) in Ferske otoke (24.11.).

Spremembe v kadru

Slovenska izbrana vrsta je v minulih dneh doživela nekaj sprememb. Zavoljo šolskih in službenih obveznosti je nastop odpovedala Urška Žganec, poškodovala se je Lara Ivanuša, zaradi bolezni je odpadla še Nika Šapek. Manjkajo tudi poškodovani Anisa Rola in Lucija Kos ter kaznovana Manja Benak.

Željne dokazovanja

„Motiva in ambicij nam ne manjka, zelo nehvaležno je pa karkoli napovedovati pred kvalifikacijami, ki so pred nami. Skupina je sila zahtevna in zavedamo se, da nas čaka osem težkih tekem. Potrebno bo se pripraviti iz tekme v tekmo in s ciljem, da napredujemo v segmentu igre,“ je pred odhodom povedal selektor Rob.

„Glede na okoliščine imamo ekipo, ki je pomlajena in željna dokazovanja. Ta dekleta si zaslužijo priložnost. Želimo si Slovenijo, ki bo hitra, agresivna in konkurenčna,“ je selektor pojasnil, kakšno ekipo želi videti na zelenici, potem pa je namenil nekaj besed še pomenu tekme: „Vsaka od osmih tekem je najbolj pomembna. Prva tekma proti Nemčiji bo najlažja. Mi v tej tekmi nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Ne želim igralkam nalagati prevelikega bremena v tekmi, kjer je nasprotnik izraziti favorit.“

„Nemčija je velik motiv in nasprotnik, proti kateremu ne igraš vsak dan. Na treningih je prisotna velika vnema in želja igralk za dokazovanje. Na takih tekmah se veliko naučiš, rasteš in nabiraš izkušnje, ki so potrebne za igranje na najvišji ravni. Rad bi, da katera od mladih igralk dodatno opozori nase in da odigramo tekmo po svojih najboljših močeh,“ je še sklenil Damir Rob.

Kvalifikacije za SP 2019, 1. krog, 16.9.
Nemčija – Slovenija (14.00)

Slovenija članice:
Zala Meršnik
 (ŽNK Teleing Pomurje), Sara Makovec (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNKL Olimpija), Adrijana Mori (ŽNKL Olimpija), Evelina Kos (ŽNKL Olimpija), Lana Golob (ŽNK Radomlje), Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Sonja Čevnik (KNK Fužinar), Kristina Erman (PSV NIZ), Kaja Eržen (Tavagnacco ITA), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM),  Dominika Čonč (Espanyol ŠPA), Mateja Zver (Simacek St. Pölten AVT), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Urška Bratuša (ŽNK Maribor), Nika Pintarič (ŽNK Krim), Manja Rogan (ŽNK Split HRV).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA