15.07.2022 | Prva liga Telemach
Za uvod v sezono zmaga Kopra

KOPER - CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (0:0)

* Stadion ŠRC Bonifika, sodniki: Obrenović, Mikača, Kužnik.
* Strelca: 1:0 Kotnik (59.), 1:1 Stanković (67.), 2:1 Kotnik (81.).
* Koper: Golubović, Simčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Mittendorfer (od 76. Benedičič), Vešner Tičić, Kotnik (od 84. Kambič), Osuji (od 76. Jašaragić), Parris (od 76. Krajinović), Kolobarić (od 62. Šušnjara).
* Tabor Sežana: Koprivec, Struna, Ovsenek, Briški, Kouao (od 64. Iscaye), Kljun, Korošec, Ad. Zeljković (od 88. Čakš), Tolić, Mavretić (od 79. Seliškar), Savić (od 64. Stanković).
* Rumeni kartoni: Mittendorfer; Zeljković.
* Rdeči karton: /.

Ekipi sta uvodni krog 32. sezone slovenskega državnega prvenstva dočakali s povsem drugačnimi pričakovanji. Po lanskem drugem mestu so v Kopru kljub odhodom nekaterih nosilcev igre prepričani, da se lahko znova borijo za visoka mesta, medtem ko je zaradi finančnih omejitev edini cilj Sežancev obstanek med prvoligaško druščino.

Koprčani so v skladu z napovedmi takoj prevzeli pobudo na domači zelenici, do prvega nevarnejšega strela pa so prišli gosti, ko je Tom Kljun v sedmi minuti poskusil s strelom nekoliko z desne strani, a za malo zgrešil.

Na drugi strani se je štiri minute kasneje v dobrem položaju znašel novinec v dresu Kopra Dario Kolobarić, a ob pritisku s hrbta ni uspel nevarneje sprožiti proti vratom Jana Koprivca.

Čeprav so imeli domači precej več od igre, je v zaključkih manjkala bolj natančna zadnja podaja, veliko strelov pa si ne ena ne druga ekipa nista priigrali (4:2).

Omeniti velja edini strel Sežancev v okvir vrat, ko je poskusil Denis Kouao, a je bil udarec v 35. minuti preslab. V isti minuti je na drugi strani prav tako preslabo streljal Kaheem Parris, tri minuta kasneje pa je visoko prek vrat sprožil še Andrej Kotnik.

Takoj v prvi minuti drugega polčasa se je iz oči v oči z vratarjem Janom Koprivcem znašel Dario Kolobarić, a je nekoliko slabše sprožil in nekdanji občasni slovenski reprezentant je žogo uspel poriniti stran od gola.

Tudi v 50. minuti je v obrambi gostov zazevala velika luknja. Sam pred Koprivcem pa se je izjemno slabo znašel Bede Osuji in ostalo je pri začetnem izidu.

V 56. minuti se je na drugi strani prostor za strel ponudil tudi Tilu Mavretiču. Po lepem preigravanju je nekoliko z leve strani streljal naravnost v Adnana Golubovića v koprskih vratih.

Četudi so domači vse večkrat prihajali do lepih priložnosti, so zadeli iz navidez ne preveč nevarnega položaja, ko je iz 30 m močno sprožil Kotnik. Žoga se je na poti proti vratom sicer odbila od zelenice, vseeno pa je Koprivec slabo posredoval ob bližnji vratnici.

V 64. minuti je Parris iz zahtevnega koga z volejem zadel še vratnico, tri minute kasneje pa je po napaki koprske obrambe sam proti Goluboviću stekel rezervist Jakoslav Stanković in po vsega treh minutah na zelenici z natančnim zaključkom z roba kazenskega prostora izenačil.

Koprčane je prejeti zadetek za nekaj časa presekal, vse bolj nevarni pa so bili nogometaši Tabora. Pripravili so si nekaj strelov, ki pa niso ogrozili Golubovićevih vrat.

V 81. minuti pa je vnovič udaril najbolj razpoloženi nogometaš domačih, Kotnik, in z desne strani v kazenskem prostoru z natančnim strelom v malo mrežico matiral Koprivca.

V 86. minuti so se Koprčani rešili v neposredni bližini svojega gola, saj podaja Marka Seliškarja v osrčje kazenskega prostora ni našla katerega od soigralcev.

V drugem krogu bodo Koprčani prihodnjo nedeljo gostovali pri Bravu, moštvo iz Sežane pa isti dan čaka domači obračun z Olimpijo.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Tabor
    Čeprav od zadnjega kroga sezone 2021/22 še nista minila dva meseca, se Prva liga Telemach hitro vrača na zelenice. Bonifika gosti uvodno tekmo, Koper se bo v primorskem dvoboju udaril s Taborom.

DELI NA