14.06.2019 | Ženska A
Za Slovenijo ni lahkih tekem

V nedeljo bo piko na i sezoni postavila tudi kapetanka ženske izbrane vrste Mateja Zver, ki je po koncu pravkar minule klubske sezone v svojo vitrino uspehov dodala še dva: naslova državnega in pokalnega prvaka Avstrije. A poznavajoč Matejo je jasno, da bo pika na i prava, če bo v nedeljo s soigralkami v reprezentanci pokazala pravi obraz. Tekmice dobro pozna, s Črno goro se je Slovenija merila januarja letos, 4:0 je bilo za Slovenijo. „Kljub temu rezultatu jih ne smemo podceniti. Januarja njihove igralke niso bile v tekmovalnem ritmu, danes je drugače. Na vsaki tekmi moramo dati od sebe 100 odstotkov. Za Slovenijo ni lahkih tekem! Če damo od sebe maksimum, potem lahko zmagamo. Če malce popustimo, nič od tega,“ se Zverova zaveda odgovornosti, ki jo prinaša nedeljsko srečanje. Kapetanka potrdi, da strokovni štab na čelu s selektorjem Borutom Jarcem dela vse, da bi bila reprezentanca v nedeljo prava, energična, odločna.

Prijateljska tekma, Dravograd, 16.6.
Slovenija – Črna gora (17.30) (prenos na www.nzs.si)

Slovenija WA:
Pamela Begić (Empoli Ladies ITA), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman(PSV NIZ), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (NK Krim), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Ines Sok (ŽNK Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin ŽNK Radomlje).

Mateja pove, da tekmic podrobno ne pozna, opozori pa na tri, štiri imena, ki lahko vsaki ekipi pokvari večer, naredi razliko ali višek ter poskrbi za nepotreben glavobol in slabo voljo. Tega v našem taboru ne potrebujejo, v zadnjem letu so vložili ogromno, zato ne želijo kvariti vtisa in vsebine. „Nam je jasno, da je to zadnja tekma pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo! Zato moramo na srečanju pokazati, kar delamo na treningu in izkoristiti pripravo na obračun z Rusijo,“ kapetanka preudarno in smelo pogleduje v avgust in štart kvalifikacij za Euro 2021. „Rusija je po kvaliteti zagotovo rang pred nami in tam nekje, kot je Ukrajina. To pa smo na turnirju na Hrvaškem porazili, zato poznamo recept, kako parirati ekipam takega kvalitetnega ranga,“ še doda Mateja, ki je pozdravila v reprezentanci novo, bolje rečeno kar staro ime: Pamelo Begič.

Vrnitev Pamele, trio v Nemčijo

„Izvrstno se je vključilav ekipo, verjamem, da tudi v igri ne bo težav,“ se Mateja veseli sveže moči v vezni liniji, ki bo Zverovi dalo več manevrskega prostora na krilu, kjer bo v situacijah „ena na ena“ še bolj nevarna. Mateja pa je vesela tudi zavoljo tega, da so kar tri Slovenke okrepile nemški Potsdam, kjer so se že uveljavljeni Lari Prašnikar pridružile Sara Agrež, Adrijana Mori in Zala Meršnik. „Lepo je, da gredo po poti Lare Prašnikar. Potencial imajo, zdaj bo treba delati in se dokazovati, tako je to v tujini,“ se kapetanka zaveda, kaj čaka novinke, a verjame, da bodo vsem fizičnim in psihičnim naporom kos.

Ostaja v Avstriji

Še eno leto pa na tujem ostaja 31-letna Mateja, ki bo še naprej igrala za St. Pölten-Spratzern, kjer je od leta 2015. V tej sezoni so Zverova in soigralke sebi v prid prvenstvo odločile v predzadnjem krogu. Mateja pravi, da je tako celo dobro, saj tudi drugi klubi vlagajo in delajo avstrijsko ligo močnejšo. V prostem času pa Mateja pozorno spremlja, kaj se dogaja v SŽNL, kjer stiska pesti za njen matični klub ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki jim želi uspešen nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj! Kapetanka je ob koncu pogovora pohvalila boljšo medijsko prisotnost ženskega nogometa na Sportklubu, nekaj tekem si je ogledala tudi sama.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.

DELI NA