14.06.2019 | Ženska A
Za Slovenijo ni lahkih tekem

V nedeljo bo piko na i sezoni postavila tudi kapetanka ženske izbrane vrste Mateja Zver, ki je po koncu pravkar minule klubske sezone v svojo vitrino uspehov dodala še dva: naslova državnega in pokalnega prvaka Avstrije. A poznavajoč Matejo je jasno, da bo pika na i prava, če bo v nedeljo s soigralkami v reprezentanci pokazala pravi obraz. Tekmice dobro pozna, s Črno goro se je Slovenija merila januarja letos, 4:0 je bilo za Slovenijo. „Kljub temu rezultatu jih ne smemo podceniti. Januarja njihove igralke niso bile v tekmovalnem ritmu, danes je drugače. Na vsaki tekmi moramo dati od sebe 100 odstotkov. Za Slovenijo ni lahkih tekem! Če damo od sebe maksimum, potem lahko zmagamo. Če malce popustimo, nič od tega,“ se Zverova zaveda odgovornosti, ki jo prinaša nedeljsko srečanje. Kapetanka potrdi, da strokovni štab na čelu s selektorjem Borutom Jarcem dela vse, da bi bila reprezentanca v nedeljo prava, energična, odločna.

Prijateljska tekma, Dravograd, 16.6.
Slovenija – Črna gora (17.30) (prenos na www.nzs.si)

Slovenija WA:
Pamela Begić (Empoli Ladies ITA), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman(PSV NIZ), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (NK Krim), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Ines Sok (ŽNK Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin ŽNK Radomlje).

Mateja pove, da tekmic podrobno ne pozna, opozori pa na tri, štiri imena, ki lahko vsaki ekipi pokvari večer, naredi razliko ali višek ter poskrbi za nepotreben glavobol in slabo voljo. Tega v našem taboru ne potrebujejo, v zadnjem letu so vložili ogromno, zato ne želijo kvariti vtisa in vsebine. „Nam je jasno, da je to zadnja tekma pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo! Zato moramo na srečanju pokazati, kar delamo na treningu in izkoristiti pripravo na obračun z Rusijo,“ kapetanka preudarno in smelo pogleduje v avgust in štart kvalifikacij za Euro 2021. „Rusija je po kvaliteti zagotovo rang pred nami in tam nekje, kot je Ukrajina. To pa smo na turnirju na Hrvaškem porazili, zato poznamo recept, kako parirati ekipam takega kvalitetnega ranga,“ še doda Mateja, ki je pozdravila v reprezentanci novo, bolje rečeno kar staro ime: Pamelo Begič.

Vrnitev Pamele, trio v Nemčijo

„Izvrstno se je vključilav ekipo, verjamem, da tudi v igri ne bo težav,“ se Mateja veseli sveže moči v vezni liniji, ki bo Zverovi dalo več manevrskega prostora na krilu, kjer bo v situacijah „ena na ena“ še bolj nevarna. Mateja pa je vesela tudi zavoljo tega, da so kar tri Slovenke okrepile nemški Potsdam, kjer so se že uveljavljeni Lari Prašnikar pridružile Sara Agrež, Adrijana Mori in Zala Meršnik. „Lepo je, da gredo po poti Lare Prašnikar. Potencial imajo, zdaj bo treba delati in se dokazovati, tako je to v tujini,“ se kapetanka zaveda, kaj čaka novinke, a verjame, da bodo vsem fizičnim in psihičnim naporom kos.

Ostaja v Avstriji

Še eno leto pa na tujem ostaja 31-letna Mateja, ki bo še naprej igrala za St. Pölten-Spratzern, kjer je od leta 2015. V tej sezoni so Zverova in soigralke sebi v prid prvenstvo odločile v predzadnjem krogu. Mateja pravi, da je tako celo dobro, saj tudi drugi klubi vlagajo in delajo avstrijsko ligo močnejšo. V prostem času pa Mateja pozorno spremlja, kaj se dogaja v SŽNL, kjer stiska pesti za njen matični klub ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki jim želi uspešen nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj! Kapetanka je ob koncu pogovora pohvalila boljšo medijsko prisotnost ženskega nogometa na Sportklubu, nekaj tekem si je ogledala tudi sama.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2019 | Ženska A
  Lara Prašnikar igralka tekme
  V Italiji je bil na sporedu 7. krog. Dominika Čonč (igrala je do 88. minute) ostaja z Milanom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Milano premore 17 točk, torinski Juventus dve več na prvem.
 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 10.11.2019 | Ženska A
  Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba
  „Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava,“ še pristavi Špela Rozmarič.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).

DELI NA