25.10.2022 | WU17
Z zmago uspešno končale kvalifikacije

Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Turčiji (3:0) uspešno končala prvi del kvalifikacij za EP 2023. Slovenija je v skupini 5 zasedla 2. mesto in si zagotovila, da kvalifikacije nadaljujejo v elitni skupini A.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

TURČIJA – SLOVENIJA 0:3 (0:0)
Stadion Čatež ob Sav
i Sodnice: Cruc (MLD), Ceban (MLD), Brassard (FRA), Collin (FRA).
Strelke: 0:1 Kramžar (9.), 0:2 Omerza (46.), 0:3 Testen (66.)
Rumeni kartoni: Odabasi; Dasovič Ravnik
Rdeč karton:
Turčija: Sarioglu, Sakallioglu, Yigit, Özsoy, Topcu (Tural od 76.), Türcin (Odabasi od 46., Duran od 80.), Kurt, Demirbas, Sentűrk, Beceren.
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Dasovič Ravnik (Zajc od 88.), Gerbec (Srec od 77.), Madon, Kern (Omerzu od 58.), Dolinar, Plevel (Omerza od 46.), Jakšič (Hrga od 88.), Kramžar, Testen.

Uvodne minute so minile v domači pobudi, ki je bila kronana v 9. minuti. Slovenija je s prekinitve povedla. Po prostem strelu z desne strani je sledila podaja pred gol Turčije, kjer je bila najbolj spretna in odločna Zara Kramžar. Turčija se je v prvem polčasu pokazala kot čvrst in neugoden tekmec. Nazadnje v 43. minuti, ko je Nuša Vidrih dobro posredovala ob strelu Aleyna Topcu. Slovenija v prvih 45 minutah ni bila tako odločna, natančna in energična, kot smo jo poznali s tekem proti Srbiji in Nemčiji.

Premor in pogovor med polčasoma ter nasveti selektorice so obrodili sadove. Pričakovati je bilo odločno nadaljevanje Slovenije. To se je tudi zgodilo. Naše odločne nogometašice so najprej na sredini ukradle žogo, sledila je podaja na levi bok, od tu predložek v sredino. Po podaljšani podaji z glavo je bila Zala Omerza spretnejša in hitrejša od turške branilke in golmanke. Še več – Zala je gol dosegla v svojem prvem stiku z žogo, saj je v igro vstopila v 2. polčasu. Po 38 sekundah tega drugega dela je že zabila za 0:2.

Turčija je pokazala, da je lahko neugodna ekipa. V 49. minuti Tuana Sentürk stresla okvir vrat, v drugem njenem poizkusu pa je bila na mestu naša golmanka Nuša Vidrih. Turkinje so pretile dalje, svoje priložnosti je imela tudi Slovenija. Zara Kramžar se je v 55. minuti znašla iz oči v oči s turško vratarko, ki pa je bila hitrejša in je preprečila strel naše kapetanke.

V 66. minuti je Slovenija povedla 0:3. Po podaji s kota je prišlo do gneče pred turškim golom. Gostje je najprej rešila vratnica, potem obramba, v tretje pa je bila uspešna Tinkara Testen. V 68. minuti je Slovenija spet izvedla domiselno akcijo, ki jo je s strelom zaključila Zara Kramžar, gostujoča vratarka pa je žogo odbila v kot. V 70. minuti je kapetanka Zara preigrala dve turški branilki, potem pa z desne strani pomerila proti golu, a je Defne Sarioglu obranila ta poizkus naše kapetanke.

Kljub visokemu vodstvu je Slovenija nadaljevala s pobudo, rezultat pa se ni menjal.

„Zelo nekonkretni, neenergični smo bili v prvem polčasu. Nismo se razživeli. Na srečo smo hitro dosegli gol. A tudi po tem smo premalo komunicirati na terenu, premalo prihajali po žoge. Ob polčasu smo se pogovorili, da odigramo bolj živahno, naredili smo eno menjavo in pripravili postopoma ostale menjave. Čestitam dekletom – dosegli smo osnovna cilja: obstali smo v Ligi A in zasedli 2. mesto. Na teh lovorikah pa ne smemo spati. Precej rezerv je še pri dekletih; tu mislim predvsem na prehrano, treninge, razvoj, miselnost, psihološko pripravo,“ je po tekmi misli strnila selektorica Tina Kelenberger.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA