06.08.2018 | Ženska tekmovanja
ŽNK Olimpija v lov na ligo prvakinj

Jutri, v torek, se začenjajo kvalifikacije za ligo prvakinj. Svojega predstavnika bo imela tudi Slovenija. Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana bodo med 7. in 13. avgustom ene od desetih gostiteljic kvalifikacijskih turnirjev. Prav prvakinje teh turnirjev in dve najboljše drugouvrščeni zasedbi se bodo uvrstile v šestnajstino finala (tam je že 20 najboljših ekip Evrope), žreb parov pa bo 17. avgusta. V Slovenijo so prišle zasedbe beloruskega Minska, ciprske Somatio Barcelone in slovaškega Slovana.

V kvalifikacijah za ligo prvakinj bo nastopila tudi slovenska reprezentantka Lara Ivanuša, ki bo branila barve škotskega Glasgowa.

V prenosu

Vse tri tekme naših državnih prvakinj boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si!

Liga prvakinj, kvalifikacije:

7.8.
Minsk – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00) (ŽAK Ljubljana)
Somatio Barcelona – Slovan Bratislava (18.15)

10.8.
Minsk – Slovan Bratislava (14.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Somatio Barcelona (18.15) (ŽAK Ljubljana)

13.8.
Slovan Bratislava – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00) (Arena Stožice)
Somatio Barcelona – Minsk (17.00) (ŽAK Ljubljana)

Drugič zapored

ŽNK Olimpija Ljubljana obstaja tri leta, dvakrat zapored pa so bile Ljubljančanke državne prvakinje. Lani so premierno gostile kvalifikacije za najmočnejše klubsko tekmovanje Stare celine. Letos želijo korak dlje. Tako organizacijsko kot tekmovalno.

Kristan na klopi

„Zadovoljen sem s pristopom in načinom dela. Ekipo smo okrepili, z novinkami sem zadovoljen. Večina igralk je odšla že pred mojim prihodom. Če bi prišel prej, bi skušal katero zadržati. Tudi kak teden več za priprave bi nam prišel prav. Menim pa, da smo kljub dobro pripravljeni na kvalifikacijski turnir. Nas pa čaka zahtevno delo. Na uvodni tekmi, ki jo igramo proti Belorusinjam, bomo na svoje priložnosti čakali v protinapadih. Od svojih deklet pričakujem zbrano in potrpežljivo igro. Precej več možnosti in priložnosti bo proti ciprskemu in slovaškemu predstavniku,“ napoveduje novi trener Olimpije Peter Kristan. Na tem mestu je zamenjal Zorana Pejovića.

Ljubljančanke so zadnji test opravile minuli četrtek, ko so se pomerile s kadeti Trebnjega (2:2), trener Kristan pa je pohvalil pristop in igro. Zasedba je v primerjavi z ekipo, ki je maja letos postala državni prvak, precej spremenjena ter pomlajena. Od ekipe so se poslovile Anja Milenkovič, Urška Žganec, Lara Ivanuša, Lucija Grad, Jadranka Zilić, Ksenija Marolt, Tjaša Tibaut. Novinke iz slovenskih klubov so Pia Božič, Neva Kumalič, Zala Vindišar, Ana Milović in Barbara Kralj. Kapetanka ekipe je postala izkušena Manja Benak. „Čaka nas težka skupina, izkoristiti moramo prednost domačega terena in naše podpornike s tribune. Hvala vsakemu navijaču, ki bo prišel na stadion. Ne bo vam žal,“ pa pred začetkom turnirja napoveduje 25-letna Mia Kalašić, ki je v Olimpijo prišla iz Nemčije.

Tekma ob 14. uri

Zmajčice so se danes zbrale v Hotelu M, po kosilu je sledil počitek, ob 19. uri bodo trenirale. „Jutri igramo že ob 14. uri. Da pripravimo telo na to, smo za vikend trenirali ob 11. uri. Vsem nam pa je jasno, da bodo zahtevni pogoji za vse,“ priznava trener Kristan, ki vlogo favoritinj prepušča Belorusinjam, ki so bile v Sloveniji že lani – tedanjo Olimpijo so ugnale s 4:0.

Prost vstop

Nad organizacijo in izvedbo turnirja bdi Barbara Pilar, ki je bila v tej vlogi že lani. V taboru ŽNK Olimpija si želijo, da bi imela dekleta podporo s tribun. Vstopnine ni. Vsak pa bo v zahvalo za prostovoljni prispevek dobil spominsko zapestnico ŽNK Olimpija Ljubljana.

„V prvi vrsti si želimo, da bi izboljšali pogoje za naše selekcije ter stabilizirali klub. Ni lahko najti sredstva in partnerje, ki bi stopili v resno zgodbo. Na srečo imamo dobre rezultate. Brez rezultatov te nihče ne jemlje resno, rezultati so ogledalo dela,“ pa smelo v prihodnost zre predsednik kluba Boris Snedec.

Tekst: D.P.
Foto: Carinthians Soccer

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
    Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
    Že 11. turnir po vrsti
    Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
    V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
  • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Po dekliških turnirjih U13 in U15
    Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
  • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
  • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
    ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
    Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
  • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Rekordno število nogometašic
    Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
  • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Zmaga za ŽNK Žalec
    Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
  • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah 600 mladih nogometašic
    Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
  • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
    Peterica igrala v Kidričevem
    Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA