13.08.2023 | 1. SŽNL
ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag

S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.

Že v soboto je ŽNK Mura Nona z 2:0 pred kamerami Planet TV-ja premagala ŽNK Ljubljano. Prosta je bila ekipa Primorje Gaia Naturelle.

Na lestvici strelk že vodi Ana Milović.

Prvenstvo se nadaljuje prihodnji vikend, prva tekma 19. 8., ostale tri dan za tem.

SŽNL, 1. krog, 12.8.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana 2:0 (1:0)
1:0 Kolbl (17./11m), 2:0 Kolbl (70.)

13.8.
ŽNK Krim – ŽNK Gažon 0:1 (0:1)
0:1 Kiralj (23.)

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Drava Ptuj 10:0 (3:0)
1:0 Makovec (29.), 2:0 Madon (40.), 3:0 Madon (41.), 4:0 Ciganovič (49./AG), 5:0 Milović (51.), 6:0 Križaj (56.), 7:0 Milović (70.), 8:0 Križaj (72.), 9:0 Milović (77.), 10:0 Milović (90.)

ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex 0:0

SŽNL, 2. krog, 19.8.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

20.8.
ŽNK Gažon – ŽNK Mura Nona (17.30)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Krim (17.30)
WFC Drava Ptuj – ŽNK Cerklje (17.30)

Lestvica strelk po 1. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 4
Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana) 2
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 2
Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 2

Učinkovita Olimpija

Olimpija je z zmago proti Ptujčankam začela sezono. V prvem polčasu so domačinke dosegle tri gole, sedem v nadaljevanju. Ana Milović, najboljša strelka minule sezone, je to pot prispevala štiri gole. Domačinke je v vodstvo popeljala Sara Makovec (to je bil njen 101. gol v SŽNL), z dvema goloma je v dresu Olimpije debitirala Maja Madon.

„Puncam čestitam za lepo in visoko zmago, za lepe akcije in lepe gole. Bolj kot zmaga pa me veseli to, da smo bili na igrišču kot ekipa, ki ve, kaj dela. V vsakem momentu smo bili gospodarji na igrišču. Zmaga je pomembna za samozavest,“ je po tekmi povedal trener Olimpije Zlatko Gabor.

Delitev točk

V Velesovem, tudi v spletnem prenosu, pa sta se domači ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex razšli brez zmagovalca, rezultat pa ob koncu tisti začetni: 0:0. V prvem polčasu velja omeniti dober strel Ule Omerzu, ki je v 40. minuti izkoristila napako domače obrambe. Z leve je pomerila, a je bila domača vratarka Živa Mikložič na pravem mestu. Drugi polčas se je začel zelo dinamično. V 46. minuti so gostje prišle do kota, po podaji s kota, tekla je 47. minuta, pa je bila v domačem kazenskem prostoru najvišja kapetanka Katarina Gadnik, ki pa je s strelom z glavo stresla okvir domačih vrat, v prečko je strel preusmerila Maja Zajc. Temu je sledil hiter protinapad gostiteljic, a je Nuša Vidrih dobro posredovala. Rezultat se do konca tekme ni menjal. Velja še omeniti poizkus Margit Kosirnik, ki je streljala mimo vrat z vrha kazenskega prostora, trikrat je poizkušala Naja Poje Mihelič.

To je bila 16. medsebojna tekma: 13 so jih dobile Radomljanke, eno Gorenjke. Pred nekaj manj kot štirimi leti (20. 10. 2019) pa sta ekipi v 8. krogu remizirali v Radomljah (1:1), danes pa še drugi remi (0:0).

"Za nami je izredno zahteven vstop v novo sezono. Zahtevno gostovanje na težkem naravnem igrišču, po dolgem času je bilo znova zelo vroče, pogoji pa zelo zahtevni. Ne glede na to smo zelo zadovoljni s tem, kar so dekleta prikazala. Igrala so to, kar treniramo, imele so pravo miselnost, bile so kompaktne v obrambi, v napadu pa so si kljub vsemu na težkem igrišču ustvarile dovolj lepih priložnosti za zadetek. Iz tega vidika smo zadovoljni, malce manj pa s tem, da nismo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile. Vseeno tekmujemo, igra se za točke in zmage, glede tega pa moramo v prihodnosti narediti napredek. Je pa to razumljivo, saj je ekipa precej prenovljena, v prvi enajsterici sta prvič zaigrali dekleti generacije 2007. Izkušnje bodo tiste, ki bodo pripomogle k temu, da bomo v prihodnosti zadeli iz teh priložnosti," je po uvodnem krogu ŽNL Triglav Zdravje dejal trener Aljaž Gornik.

Tri točke na Obalo

Za konec kroga sta se v Ljubljani pomerila ŽNK Krim in novinke nogometašice ŽNK Gažon. Tri točke so šle na Primorsko, za njih je z golom v 23. minuti poskrbela Dorina Kiralj. V 20. minuti je vstopila v igro, tri minute za tem pa dosegla svoj 4. prvoligaški gol v 64. tekmi. Pred prihodom v tabor ekipe ŽNK Gažon je igrala za ŽNK Ankaran, ŽNK Koper Obalo in Primorje Gaia Naturelle.

Zmaga ostala v Fazaneriji

Fazanerija je v soboto gostila prvo tekmo 32. sezone državnega prvenstva članic. ŽNK Mura Nona je bila boljša od Ljubljane. Domačinke se niso predstavile v najboljši možni postavi: manjkale so tri novinke Sara Adam, Yana Malakhova in Nikolina Plavšić. Za nameček pa se je v 6. minuti poškodovala še Lara Klopčič, ki jo je nadomestila Ines Sok. Domačinke so pred 300 gledalci povedle v 17. minuti. Z 11-metrovke je bila zbrana Špela Kolbl, pred tem pa je bila zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru izključena Zala Petrič. To je bil tudi rezultat prvega polčasa, ko gre omeniti še strel Josilene De Jesus Matos, ki je v 8. minuti stresla gostujoči okvir vrat, ob koncu polčasa pa je za gostje zapretila Katja Turk, pred tem pa je novinka Neva Kumalić v 36. minuti s prostega strela merila prek gola. V nadaljevanju še en gol varovank domačega trenerja Bojana Jančarja, končni rezultat je v 70. minuti postavila Špela Kolbl, podala ji je Neli Hofman. Gostujoče igralke so tekmo končale z deveterico v polju: v 59. minuti je bila po 2. rumenem kartonu izključena Nika Pintarič.

„Naša igra ni bila taka, kot smo si želele. Na koncu štejejo tri točke, to smo dosegle. To tekmo je treba pozabiti in iti naprej,“ je po tekmi povedala Špela Kolbl, domača kapetanka in strelka dveh golov. Špela je odigrala 197. tekmo v SŽNL, dosegla pa je 259 golov.

„Ponosna sem na punce. Vsem smo pokazale, kako se igra s srcem za klub, za ekipo. Vendar pa z rezultatom nisem zadovoljna. Sem mnenja, da bi se tekma glede na prikazano lahko odvila tudi drugače. Zaslužili smo si vsaj točko, ampak to je nogomet. Igrati z dvema igralkama manj je za nas nova izkušnja. Od 15. minute smo igrali z igralko manj, kljub temu pa smo bili do 60. minute enakovreden nasprotnik. Po drugi izključitvi pa smo težje prihajale do zaključkov. Sem pa vesela za punce, ker so same sebi potrdile, da znajo in zmorejo igrati tudi proti ekipi, kot je Mura,“ je po tekmi povedala Urška Žganec, trenerka ŽNK Ljubljana.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Gažon

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA