09.06.2023 | A
Vsaka tekma Slovenije kot praznik

Slovenska nogometna reprezentanca nadaljuje s pripravami v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Fantje so po sredinem zboru opravili dva treninga v skoraj kompletni zasedbi, že danes pa bosta na sporedu nova dva. Vzdušje v reprezentančni bazi je odlično, k čemur sta nedvomno pripomogla tudi odličen začetek kvalifikacij in velika pričakovanja pred naslednjimi obračuni.

»Komaj čakamo na ti dve tekmi, imamo velika pričakovanja in tudi nasploh čutim ogromno pozitivne energije,« je predstavil trenutni utrip Miha Blažič, ki si želi nadaljevanja odličnega rezultatskega niza slovenske reprezentance. Ta je neporažena že več kot leto dni oziroma na zadnjih osmih tekmah. »Vsako tekmo poskušamo zmagati in tako bo tudi tokrat. Na Finsko se podajamo z istimi mislimi, kot smo začeli kvalifikacije. Vemo, da nas v Helsinkih čaka zelo težka naloga, a smo po drugi strani prepričani tudi v naše kvalitete. Dobro atmosfero bo potrebno prenesti na igrišče.«

Dobrega razpoloženja ne kazi niti poškodba kapetana Jana Oblaka, ki tokrat ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci. »Vsi vemo, kaj pomeni Jan za to reprezentanco, tako v slačilnici, kot tudi na igrišču. Imamo pa tudi v ostalih vratarjih dovolj kvalitete in izkušenj, da to ne bi smel biti večji problem. Prepričan sem, da bo tisti, ki bo stopil med vratnici, uspešno kos svoji nalogi,« verjame v soigralce branilec francoskega Angersa.

Z Blažičem se strinja tudi Erik Janža. »Jan je kapetan, vodja te ekipe in zagotovo se bo njegova odsotnost poznala. Žal je tako v nogometu. V vsakem primeru pa menim, da je ekipa dovolj izkušena, da bo to vrzel uspešno nadomestila. Jana bomo pogrešali, ampak tokrat moramo pokazati našo kakovost tudi brez njega,« je dejal bočni branilec, ki se je vrnil v reprezentanco po daljši odsotnosti.

»Res je minilo že nekaj časa, vendar se vsakega poziva z veseljem udeležim, če sem le zdrav. Imel sem počeno rebro, kar je zelo boleče. Nisem treniral stoodstotno in tudi zaradi tega nisem prišel na marčevsko akcijo. Ta težava je sedaj mimo, v klubu sem odigral končnico brez težav, tako da se sedaj počutim res odlično,« o težavah s poškodbo Janža, ki v poljskem Gorniku deli slačilnico tudi s finskim reprezentantom Richardom Jensnom.

»Vem, da nas čaka v Helsinkih poln stadion in močna reprezentanca. Imam tudi soigralca, ki je finski reprezentant in pravi, da komaj čakajo obračun z nami. To pomeni da so visoko motivirani, ampak tudi mi moramo pokazati po kaj smo prišli ter da si želimo točke. Imamo čas, da se pripravimo in verjamem, da se bo za nas razpletlo tako, kot si želimo,« o Fincih Janža, ki je navdušen tudi nad dejstvom, da bodo Stožice razprodane proti Dancem. »Super da bo stadion poln, tako bi moralo biti vsako tekmo. Ko igra Slovenija, mora biti praznik. Komaj čakamo tekmo, vendar najprej je pred nami Finska

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.

DELI NA