09.03.2017 | 2. SNL
Vračajo se tudi drugoligaši, v Dobu spopad vodilnih

Vreme novembra ni prizaneslo drugoligašem, saj je deževje že pred zadnjim jesenskim krogom odneslo nekaj dvobojev. Največ preglavic pa so razmočene zelenice povzročile prav v zadnjem krogu pred zimskim počitkom. Odigrana je bila zgolj tekma v Brežicah, kjer so gostitelji z golom Nikole Gatarića ugnali Ankaran Hrvatine, slabo vreme pa je odneslo srečanja v Dobu, Kranju in Vipolžah. Tako bodo omenjena tri srečanja odigrana kot prvo dejanje v nadaljevanje drugoligaškega plesa, ki že uvodoma ponuja spopad vodilnih klubov, Doba in Triglava, kakor tudi obračun dna lestvice med Zarico in Veržejem.

 

Sobota, ob 14.00: ROLTEK DOB - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Igor Bukara (Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Za nogometaši Triglava je uspešen jesenski del prvenstva, ki so ga orli po odpovedanem gostovanju pri bližnjih Dobljanih zaključili z zmago nad Brežičami. Jesen Gorenjcev je sicer zaznamovala tudi sanjska serija, saj četa trenerja Siniše Brkića v uvodnih desetih krogih ni oddala niti točke. Kranjčani se lahko po 14 tekmah pohvalijo, da so od možnih 42 na svoj račun vknjižili kar 37 točk. A nič kaj veliko slabše ni šlo niti najbližjemu zasledovalcu. Dobljani za Triglavom zaostajajo vsega štiri točke, z morebitno zmago pa bi lahko zaostanek, ki je sredi jeseni že kazal na to, da bo težko ulovljiv, zmanjšali na minimalno razliko. Tudi v taboru modrih se lahko pohvalijo s spoštovanja vredno serijo, saj so pred zimskim premorom nanizali kar sedem zaporednih zmag, zadnji poraz pa so četi trenerja Damijana Romiha zadali prav Kranjčani. Dvoboj v gorenjski prestolnici je bil odločen tri minute pred koncem, ko je najstrožjo kazen izkoristil Matej Poplatnik.

Tako Triglav kot Dob se v pomlad podajata z zasedbama, ki nista doživeli pretiranih sprememb. Romih je ostal brez izkušenega Marka Lundra, ki pa že jeseni v pomlajenem moštvu ni imel več najpomembnejše vloge, saj je v desetih nastopih zbral 287 minut, a je kljub temu dosegel tri zadetke. Luka Šušnjara bo kot posojeni član Domžal spomladi igral za Zarico, moštvu pa sta pridružila mladi Sašo Koleša, nekdanji mladinec Brava, in Tomaž Avbelj, ki ga Dobljani dobro poznajo, saj je nekaj sezon preživel v dresu sosednjih Radomelj. Starega znanca so v svoji slačilnici pozdravili tudi pri Triglavu, saj se je v orlovo gnezdo vrnil Luka Majcen. Brkićevo četo je med zimo zapustil Blaž Šujica, ki bo okroglo usnje brcal pri severnih sosedih Avstrijcih, na kaljenje k Zarici pa se je skupaj s trenerjem Erikom Kržišnikom preselila šesterica Triglavanov, ki si jeseni v bordo dresu niso uspeli izboriti stalnega mesta v začetni enajsterici. Priprave Kranjčanov, ki so se tako kot Dobljani za nekaj dni odpravili tudi na priprave v hrvaško Istro, je sicer ovirala tudi bolezen. Le-ta je v prvem delu trenažnega procesa pošteno zdesetkala udeležbo na treningih.

Elvis Džafić, kapetan in vratar Triglava: »Po dolgem času je specifično igrati uradno tekmo. Najbolj pomembno bo obdobje prvih dveh, treh tekem, je pa dobro, da se bomo že takoj pomerili z najbližjim zasledovalcem. 12 spomladanskih tekem je lahko veliko, lahko pa tudi zelo malo. Če bomo pravi, lahko minejo v sila mirnem vzdušju, a vsa pozornost se v teh dneh posveča Dobu. O naslednjih izzivih bomo razmišljali po soboti.«

Rok Kidrič, napadalec Doba: »Od zadnje prvenstvene tekme je minilo že kar nekaj časa in po dolgih pripravah že komaj čakamo na nadaljevanje tekmovanja. To je zelo pomembna tekma za nadaljevanje prvenstva. Pričakujem trdo tekmo, z veliko mero agresivnosti, saj se oboji zavedamo, kaj tekma prinaša, želja pa je pozitiven rezultat.«

 

Nedelja, ob 15.00: BRDA - KRKA
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

Že omenjene vremenske težave so novembra največ preglavic povzročile Brdom, saj je obilno deževje odneslo in prestavilo kar tri obračune Bricev. Četa trenerja Tončija Žlogarja je že jeseni v nadomestnem terminu najprej izgubili primorski dvoboj z Ankarančani, nato pa že v decembrski tekmi z golom Leona Mariniča premagala Veržej. Prav Mariniča bo Žlogar močno pogrešal, saj je povratnik v Gorico v korist rdeče-črnih odločil kar tri dvoboje, tudi jesenskega v Novem mestu. V nasprotno smer, z Gorice v Vipolže, se je preselil Gianluca Franciosi. Več kadrovskih sprememb je doživela novomeška Krka, ki bo spomladi predstavljala 2. SNL tudi v Pokalu Slovenije. Iztok Kapušin je ostal brez prvega strelca Marka Brekala, ob Vukadinu in Ivančiću pa sta se od Portovala poslovila tudi David Tijanić in Jan Novak. Prvi se je vrnil v Olimpijo, drugi je prestopil v angleški Brentford. Dolenjci so znova pokukali tudi čez mejo, k južnim sosedom, ob tem pa se je na Portoval preselila tudi trojica nekdanjih članov Krškega. Ob nekdanjem kapetanu Krčanov Mihi Drnovšku sta se farmacevtom pridružila še Tim Čeh in Žiga Jurečič, ki sta še v lanski sezoni z Novomeščani bila sosedske derbije na prvoligaških zelenicah.

 

Nedelja, ob 15.00: ZARICA KRANJ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: Dejan Vokić (Veržej)

Če bo Dob gostil dvoboj vodilnih ekip 2. SNL, pa se bo v Kranju v odigral derbi začelja lestvice. Pred nadaljevanjem prvenstva je z desetimi točkami v boljšem položaju Zarica, ki pa ima pred Veržejem vsega točko prednosti. Tudi po zaslugi prvega medsebojnega srečanja, ko so Prleki po preobratu slavili s 3:1. Tako prleški kot gorenjski drugoligaš je med zimskim premorom doživel precej sprememb. Zarica se je naslonila na pomoč Triglava, Veržej pa je nekaj okrepitev poiskal pri Mariboru, s katerim je v preteklosti že sodeloval. Moštvu trenerja Marka Lešnika sta se kot posojena nogometaša vijolic priključila Amir Dervišević in Dejan Vokić, ki pa v Kranju nima pravice nastopa. Jeseni je v dresu Maribora igral tudi Bian Paul Šauperl, ki je v preteklosti že nosil veržejski dres. Učinkovite predstave bo skušal s s tretjeligaških zelenic prenesti tudi Luka Ciglarič, ki se mu je v Veržeju pridružil še en nekdanji član Ljutomera - Denis Žigert. Triglav je Zarici poleg trenerja Erika Kržišnika, ki je jeseni uspešno krmaril mladinsko selekcijo, do konca sezone odstopil še Marka Gajića, Tilna Mlakarja, Blaža Poljanca, Anžeta Povirka, Ervina Smajića in Jerneja Schwarzmanna. Domžalčani so na drugoligaško kaljenje poslali Dominika Ivkića in Luko Šušnjaro, po igranju za Radomlje pa se je rang nižje preselil Tadej Rems.

Tekst: NZS
Foto: NK Triglav

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2017 | 2. SNL
    Triglav pred selitvijo med prvoligaše gosti Dobljane
    Že v petek bodo zadnje srečanje pred selitvijo med prvoligaše odigrali nogometaši Triglava, ki bodo gostili Dobljane in po tekmi proslavili vrnitev med najboljše klube. Dvoboj vodilnih klubov 2. SNL boste lahko spremljali v prenosu na NZS.si.
  • 18.11.2016 | 2. SNL
    V zadnjem jesenskem krogu spopad vodilnih
    Pred (večino) drugoligaških nogometašev je še zadnje dejanje jesenskega dela prvenstva. V spletnem prenosu na NZS.si si boste lahko tokrat ogledali spopad vodilne dvojice, Doba in Triglava. S kakšno prednostjo se bodo lahko orli pohvalili med zimskim premorom?

DELI NA