06.03.2011 | 2. SNL
Vodilni Interblock remiziral v Kidričevem
Slovenski nogometni drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli spomladanski del 2. SNL. Vodilni IB Interblock je na gostovanju v Kidričevem pri Aluminiju igral 0:0 in ohranil tri točke prednosti pred Belo krajino, ki je igrala 3:3 s Krškim, ter Dravinjo Kostroj, ki je v gosteh pri Šmartnem 1928 iztržila izid 1:1.

Na sporedu je bil tudi dvoboj med Roltekom Dobom in Muro 05, ki se je končal z 2:0 v korist prvega. Konec tedna bi morali igrati tudi nogometaši Garmina Šenčurja in Laboda Drave, vendar so tekmo zaradi neprimernega igrišča prestavili.

Roltek Dob : Mura 05 2:0 (1:0)

Dob pri Domžalah, gledalcev 200, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Bensa (Kojsko).

Strelca: 1:0 Stanko (34.), 2:0 Škof (73.).

Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Mešanović, Mohar, Kovjenić, Škof, Kunstelj, Mitrakovič, Vuk (od 87. Gasior), Stanko (od 83. Simič), Avbelj.

Mura 05: Luk, Kous, Maruško, Ošlaj, E. Janža, Kouter, Horvat, Bohar, Lotrič, J. Janža, Sprečo (od 63. Bencak).

Rumeni kartoni: Škof; Lotrič, Horvat.

Rdeč karton: Kouter (75.).

 

Aluminij : IB Interblock 0:0

Kidričevo, gledalcev 150, sodniki: Kajtazović (Kranj), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanović (Celje).

Strelci: /.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Bajlec, Sambolec, Djokić (od 89. Romih), Medved, Vračko, Purišić, Lugonjič (od 77. Pučko), M. Rešek (od 66. D. Rešek).

IB Interblock: Čelofiga, Cankar, Delamea Mlinar, Centrih, Mihelič, Zupančič, Krljanović (od 76. Zadnikar), Gerič, Fink (od 88. Dervišević), Majcen, Valenčič.

Rumeni kartoni: Bajlec, Sambolec, Bingo, M. Rešek; Valenčič, Centrih, Gerič, Cankar, Delamea Mlinar.

Rdeč karton: /.


Šmartno 1928 : Dravinja Kostroj 1:1 (1:1)

Šmartno ob Paki, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Friš (Sladki Vrh).

Strelca: 1:0 Kolenc (9./11 m), 1:1 Agić (41.).

Šmartno 1928: Pusovnik, Veler, Podgoršek, Volk, Hajdari, Babić (od 86. Zamernik), Plesnik (od 46. Mahmutovič), Kolenc, Akamba (od 55. Jahić), Mujaković, Bizjak.

Dravinja Kostroj: Kotnik, Grašič, Močič, Hankić, Hvalec, Rošer (od 87. Lazarevič), Ribič, Vodopivec, Dimc, Agić, Štante.

Rumeni kartoni: Veler, Mahmutovič, Volk; Grašič, Hvalec, Štante.

Rdeč karton: /.

 

Bela krajina : Krško 3:3 (1:0)

Črnomelj, gledalcev 150, sodniki: Klinc (Ptuj), Ploj (Miklavž na Dravskem polju) in Kopajnik (Ptuj).

Strelci: 1:0 Rahmanovič (33.), 1:1 Jakolić (48.), 1:2 Mostarlič (58.), 1:3 Slivšek (74.), 2:3 Žižić (81.), 3:3 Žigon (88.).

Bela krajina: Pašagič, Žižić, Svilar, Žagar, Celcer, Slomšek, Rahmanovič, Štukelj (od 76. Jotanović), Dervišević, Vrščaj, Žigon.

Krško: Zalokar, Barkovič, Lazanski, Pilipovič, Mostarlič, Mitič, Jakolić (od 63. Vrčko), Lulić (od 53. Gazibegović), Urbanč, Trgo, Slivšek (od 80. Drnovšek).

Rumeni kartoni: Štukelj, Celcer, Vrščaj, Rahmanovič, Pašagič, Svilar; Lazanski, Lulić, Jakolić, Pilipovič, Slivšek, Trgo, Urbanč.

Rdeč karton: Mostarlič (82.).
Tekst: STA
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | 2. SNL
  Licenciranje 2. SNL: Vsi klubi uspešni
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. slovenske nogometne lige za sezono 2020/21. Vseh šestnajst prosilcev je bilo uspešnih.
 • 08.03.2020 | 2. SNL
  V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
  Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
 • 04.03.2020 | 2. SNL
  Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice
  S petkovo tekmo Drave in Nafte bodo po novembru oživela tudi drugoligaška igrišča. Vodilni Koper bo v soboto gostil Brežice, Gorica bo v nedeljo gostovala v Dobu, derbi kroga pa bo odigran v Radomljah. Tretja ekipa lige bo gostila četrte Ravenčane.
 • 24.02.2020 | 2. SNL
  Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću
  Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.
 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.

DELI NA