06.03.2019 | 2. SNL
Vodilna ekipa uvodoma z Ilirijo

S sobotno tekmo Radomelj in Ilirije se pričenja drugi del tekmovanja v 2. SNL. Po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže prav Radomljam, ki imajo tri točke naskoka pred Bravom in Taborom, precej skromnejši pa je izkupiček Ilirije.

Ljubljančani so v prvem delu sezone nabrali 15 točk, zgolj dve več od zadnjih Bricev in Brežičanov. Zeleno-beli se bodo vsaj v uvodu drugega dela prvenstva borili za mesta, ki prinašajo obstanek med drugoligaši. Ilirijani so imeli jeseni precejšnje težave tako v fazi napada kot obrambe, pred nadaljevanjem sezone pa tudi Zoran Zeljković priznava, da njegovo ekipo čaka zahtevna naloga. »Osnovni cilj je obstanek v ligi. Verjamem, da ne bo lahko, saj je lestvica razdeljena na dva dela . Ekipe se borijo ali za obstanek ali za vstop v prvo ligo, tako da lahkih tekem ne bo. Čas bo pokazal, kaj in kako smo delali. Verjamem, da smo na pravi poti,« poudarja nekdanji vezist.

Ilirijani so v pripravljalnem obdobju odigrali osem preizkušenj, med drugim pa so se merili z B ekipama Dinama in Crvene zvezde. Beograjčani so slavili z izidom 1:3, dvoboj z Zagrebčani pa ni ponudil zadetkov. Pester spored pripravljalnih srečanj je tudi za Radomljani, ki so med drugim gostovali tudi pri italijanskem Udineseju in Videm zapuščali s šestimi prejetimi zadetki. Nazadnje so rumeno-modri premagali še ligaškega tekmeca in sosede iz Doba, kar je dobra popotnica tudi za novega stratega Muamerja Vugdalića.

Nermin Bašić je pred pričetkom priprav sprejel prvoligaško vabilo iz Nove Gorice, na sever Primorske pa se je preselil tudi prvi asistent ekipe Adel Halilović. Bašićev naslednik se bo na klopi Radomelj prvič preizkusil v članski konkurenci, potem ko je dolgo deloval v mladinskem pogonu Maribora. Vugdalič z izjemo Halilovića ne razpolaga s pretirano spremenjeno zasedbo, saj se je vodstvo kluba za sodelovanje dogovorilo s tremi znanci slovenskih zelenic. Med rumeno-črne se je vrnil Luka Gajić, David Lukanc je pred leti igral za sosede Dobljane, Ivor Horvat pa je bil član Kopra. Brez sprememb ni šlo niti v prestolnici, Ljubljačani bodo v boju za obstanek niso posegali po odmevnih okrepitvah. Javnosti majbolj znana sta mlada člana Maribora in Olimpije, povratnik Medin Bajrami in Matevž Turkuš.

Poletni obračun v Šiški ni dal zmagovalca. Radomlje so po enajstmetrovki Anela Hajrića, ki je kljub 21 zadetkom ostal v stari jati, povedle v 14. minuti, gostitelji so po strelu Erwina Tiganja izenačili dobrih 20 minut pred koncem tekme. Kdo se bo veselil v soboto? Srečanje boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu. Pri domačih bosta manjkala Matic Ahačič in Robi Jakovljević, Ilirija bo nastopila brez Enesa Rujovića.

Tekst: PDo
Foto: NK Radomlje
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2018 | 2. SNL
    Ilirija in Radomlje pred kamerami Sportkluba
    Tretji avgustovski teden je bil zaznamovan tudi z dvoboji prvega kroga Pokala Slovenije, v katerem se je dokazovalo tudi lepo število drugoligašev. Nogometaši Ilirije in Radomelj si letos niso zagotovili nastopa v pokalnem tekmovanju, v nedeljo pa se bodo udarili za prvo zmago sezone.
  • 01.04.2018 | 2. SNL
    Ilirija po novo zmago, Radomlje za prekinitev niza porazov
    Ob Rogaški in Fužinarju bodo v ponedeljek na delu tudi nogometaši Ilirije in Radomelj, dvoboj katerih boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. Mlinarji bodo, kot poudarja tudi Luka Cerar, skušali prekiniti rezultatsko krizo, Ljubljančani pa želijo po besedah Jake Corna nadaljevati pozitiven niz.

DELI NA