18.08.2018 | 2. SNL
Ilirija in Radomlje pred kamerami Sportkluba

Tretji avgustovski teden je bil zaznamovan tudi z dvoboji prvega kroga Pokala Slovenije, v katerem se je dokazovalo tudi lepo število drugoligašev. Nogometaši Ilirije in Radomelj si letos niso zagotovili nastopa v pokalnem tekmovanju, v nedeljo pa se bodo udarili za prvo zmago sezone.

Tokratni krog bo sicer razvlečen čez tri dneve, saj ga bodo s petkovo tekmo na Koroškem odprli Ravenčani in Sežanci, nedelja pa bo ponudila še dve preizkušnji. V prestolnici, natančneje v Zgornji Šiški, se bosta pred kamerami Sportkluba pomerili ekipi Ilirije in Radomelj. Tako Ljubljančani kot Radomljani ne morejo biti pretirano zadovoljni z odprtjem nove sezone, saj oboji še čakajo na prvo slavje.

Ljubljančani po poletni prenovi igralske zasedbe še čakajo na prvo zmago. Moštvo nekdanjega reprezentanta Željka Mitrakovića je uvodoma pokleknilo v Novem mestu, zeleno-beli pa so bili v drugem krogu neuspešni tudi v Sežani. Kraševci so zadetka za zmago z 2:0 dosegli v drugem polčasu, ko je dvakrat udaril robustni napadalec Ibou Papa Kebe. Ljubljančani so bili, vsaj glede na resnejšne situacije pred golom nasprotnika, v podrejeni vlogi. Bo drugače že v nedeljo?

Ilirija se bo po dveh gostovanjih prvič predstavila tudi domačim gledalcem, na bližnje gostovanje v Ljubljano pa se odpravljajo Radomljani, ki so lahko bolj zadovoljni s pričetkom sezone. Resda se rumeni ne morejo pohvaliti s pretirano bogatejšim izkupičkom, a lahko Nermina Bašića veseli vsaj dejstvo, da so njegovi varovanci že v Lendavi položili dobre temelje in namučili favoriziranega tekmeca. Mlinarji imajo za zdaj še nekaj težav z realizacijo, v drugem krogu so z zadetkom Anela Hajrića remizirali s Krko.

Zgodovina medsebojnih obračunov je sicer na strani rumenih, saj sta četi Nermina Bašića pripadli obe tekmi minule sezone. Srečanje v Radomljah se je končalo z izidom 5:2, Radomljani pa so v Ljubljani slavili z 1:2, pod tri od skupno sedmih zadetkov pa se je podpisal zdajšnji kapetan Luka Cerar. Srečanje se bo pričelo ob 16.30.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2019 | 2. SNL
    Vodilna ekipa uvodoma z Ilirijo
    S sobotno tekmo Radomelj in Ilirije se pričenja drugi del tekmovanja v 2. SNL. Po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže prav Radomljam, ki imajo tri točke naskoka pred Bravom in Taborom, precej skromnejši pa je izkupiček Ilirije.
  • 01.04.2018 | 2. SNL
    Ilirija po novo zmago, Radomlje za prekinitev niza porazov
    Ob Rogaški in Fužinarju bodo v ponedeljek na delu tudi nogometaši Ilirije in Radomelj, dvoboj katerih boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. Mlinarji bodo, kot poudarja tudi Luka Cerar, skušali prekiniti rezultatsko krizo, Ljubljančani pa želijo po besedah Jake Corna nadaljevati pozitiven niz.

DELI NA