06.04.2023 | 2. SNL
Vodilna Rogaška na praznični ponedeljek v Beltincih

Praznični konec tedna bo med petkom in ponedeljkom ponudil tekme 24. kroga 2. SNL. S petkovo tekmo ga bosta odprla Triglav in Nafta, vodilna Rogaška pa bo na velikonočni ponedeljek gostovala pred kamero NZS gostovala pri to pomlad še neporaženih Beltincih.

Petek, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - NAFTA 1903
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja:

Že v petkovem večeru se bosta za nove točke udarila Triglav in Nafta. Pred gorenjsko-prekmurskim dvobojem so v boljšem položaju Lendavčani, ki pa v nadaljevanju sezone ne blestijo, saj so prvo spomladansko zmago dočakali v prejšnjem krogu. Modri so z zmago v obračunu z Rudarjem spomnili na učinkovite predstave z uvoda sezone, saj so Velenjčanom zabili kar štiri zadetke, s tremi goli pa se je izkazal Bence Szabo. Kranjčani imajo po besedah trenerja Milomirja Kondića težave z učinkovitostjo, na 14. mestu pa vse bolj pogledujejo tudi za svoj hrbet, saj predzadnji Dob zaostaja le še za štiri točke. Jeseni so se na domačem igrišču veselili Lendavčani, kdo bo boljši v petkovem spopadu?

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - KRKA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja:

Krka je po treh zaporednih remijih zaostala za vodilnima kluboma 2. SNL, Rogaško in Aluminijem, Kidričani na drugem mestu bežijo za sedem točk. Novomeščani so se sedem krogov pred koncem sezone znašli v položaju, ko v boju za drugo mesto, potrebujejo več kot zgolj en spodrsljaj vodilne dvojice. Dolenjci bodo skušali zmagovalni post prekiniti na velikonočno soboto, ko bodo nove točke lovili v Biljah. Tudi Biljenci so na zadnjih dveh preizkušnjah vknjižili točko, obe tekmi pa sta se končali brez zadetkov. Četa Dominika Beršnjaka se je nazadnje v primorskem dvoboju merila z Ajdovci, na domačem igrišču pa bo skušala maščevati jesenski poraz na Portovalu.

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - KRŠKO
Sodnik: Matej Jug
Prepoved igranja:

Sobota prinaša pomembno preizkušnjo za nogometaše Doba in Krškega. Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip 2. SNL bo predvsem za Posavce ena od zadnjih priložnosti, da se še resneje vključijo v boj za obstanek. Zasedba trenerja Roka Zorka je glede na jesenski izkupiček na svoj račun dodala vsega točko, konkurenti na dnu lestvice pa so bili uspešnejši. Krčani sedem tekem pred koncem prvenstva za mesti, ki prinašajo obstanek, zaostajajo že osem točk, v precej boljšem položaju pa so po nekaj boljših rezultatih Dobljani. Četa Darka Birjukova je po tem, ko je doma premagala Primorje in v Novem mestu po zaostanku dveh golov iztržila točko, prepolovila zaostanek za 14. Triglavom, ki ga bo gostila v zadnjem krogu. Se bodo “roletarji” oddolžili za jesenski poraz v Krškem.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja:

Tudi za Ilirijo velja nekaj podobnega kot za Krko. Ljubljančani so po zgolj točki na treh zaporednih tekmah zaostali za drugouvrščenim Aluminijem, a je že zimska pomladitev ekipe dala slutiti, da bodo Šiškarji težko sledili tempu najboljši moštev lige. Čeprav ima ekipa iz prestolnice v svojih vrstah še vedno najboljšega strelca prvenstva, pa tudi 17. zadetek Mateja Poplatnika ni bil dovolj, da bi se Ilirija v obračunu z Beltinci izognila porazu. Ljubljanski drugoligaš se bo po dveh zaporednih ničlah v soboto pobiral v Dekanih, pri žilavem Jadranu. Primorci so niz brez zmage, ki so ga zaznamovali predvsem remiji, prekinili v minulem krogu po zaslugi Taija Mateje Panića in Stephena Owusa slavili v Krškem. Septembra v prestolnici ni bilo zadetkov, bodo napadalci bolj razigrani v soboto?

 

Ponedeljek, ob 14.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROGAŠKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja:
Neposredni prenos: NZS.si

Druga polovica 24. kroga 2. SNL bo odigrana na velikonočni ponedeljek, spored štirih tekem bodo odprli Beltinčani in vodilni Slatinčani. Rogaška se bo v Prekmurju pobirala po pokalnem porazu, četo Oskarja Drobneta je med tednom premagala Bistrica. Izpad iz pokalnega tekmovanja za črno-bele vseeno ne bi smel biti prevelika tragedija, saj se bodo lahko za razliko od Kidričanov osredotočili zgolj na ligaški boj za vrh lestvice. Rogaška je na prvem mestu ostala s 16. zmago sezone, Slatinčani so s 4:0 premagali prav Bistričane, nove zmage pa so se veselili tudi Beltinčani. Prekmurci so bili po preobratu boljši od Ilirije, tri točke je z golom za 2:3 priigral Filip Kosi.  Mlado zasedbo Damjana Gajserja v ponedeljek čaka zrelostna preizkušnja in potrjevanje spomladanske serije, saj “žuti” v nadaljevanju 2. SNL še niso klonili. Se bo niz nadaljeval?

 

Ponedeljek, ob 16.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA- ALUMINIJ
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja:

Pod Pohorjem  se bosta v ponedeljek udarila tudi pokalna polfinalista, Bistričani bodo gostili sosede iz bližnjega Kidričevega. Štajerska drugoligaša sta med tednom pozitivno presenetila s prebojem v polfinale Pokala Pivovarna Union, Kidričani so z golom rezervista Jakova Katuše izločili aktualne prvake Koprčane, Bistričani pa so dobili že omenjeni obračun z Rogaško. V Rogaški Slatini je z golom in podajo zablestel Jaša Martinčič, ki pa je bil junak Bistrice že v pokalnem spopadu z Bravom, s šestimi ligaškimi goli pa je po zimskem odhodu Taija Panića najboljši strelec kluba. Ta vloga pri Aluminiju pripada Niku Marinšku, ki se je v 23. krogu, ob visoki zmagi nad Fužinarjem, razveselil že 15. gola v letošnji izdaji 2. SNL. Pred kapetanom Aluminija je na ligaški lestvici višje zgolj Matej Poplatnik, še pomembnejše pa je, da Marinšek z goli pomaga moštvu pri lovu za vodilno Rogaško. Slatinčani bežijo za dve točki, kakšna bo razlika po prazničnem ponedeljku?

 

Ponedeljek, ob 16.00: FUŽINAR VZAJEMCI - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja:

Tudi Ravenčani spadajo med tiste, ki ne morejo biti pretirano zadovoljni z izplenom zadnjih tekem. Korošci so v zadnjih treh krogih osvojili zgolj točko, sredi tega tedna so remizirali z Ilirijo. Nogometaše Fužinarja v ponedeljek čaka nova zahtevna preizkušnja, saj na Prevalje prihajajo to pomlad vroči Grosupeljčani. Letošnji novinci so bili po jesenskem delu sezone del tria na dnu ligaške razpredelnice, a so pozimi pošteno okrepili svoje moštvo in s kadrovanjem zadeli v polni. Ekipa Gorana Markovića je dobila štiri od petih tekem nadaljevanja sezone, brez točk pa je ostala zgolj v dvoboju z Aluminijem. Grosupeljčani so nov korak do obstanka storili z domačo zmago proti Triglavu, s katero so se devetemu Fužinarju približali zgolj na točko. Septembrski spopad je pripadel Fužinarju, kdo se bo veselil na Koroškem.

 

Ponedeljek, ob 16.00: RUDAR VELENJE - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja:

V ponedeljkovem terminu bo odigrano tudi srečanje Velenjčanov in Ajdovcev, ki so bili med tednom gostje Ljudskega vrta. Sinovi burje so se v pokalnem obračunu z Mariborom predstavili v povsem spodobni luči, kar dvakrat zatresli okvir gola, z zadetkom Borne Prolete pa so v drugem polčasu poskrbeli tudi za nekaj vznemirjenja. Mariborčani niso dopustili presenečenja, Primorci pa so zdaj misli že usmerili proti novi ligaški preizkušnji. Rdeče-črni se bodo znova odpravili na Štajersko, v Šaleško dolino, kjer se bodo pomerili z Rudarjem, ki se je to pomlad prav tako že srečal z Mariborom. Velenjčani so morali vijoličastim čestitati po tekmi osmine finala Pokala Pivovarna Union, zatem pa so v 2. SNL nanizali nekaj skromnejših rezultatov, na zadnjih treh tekmah so na svoj račun dodali le še točko.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA