07.02.2024 | Igrišče
Vabljeni na informativni dan: po poti Lare Prašnikar in Jake Bijola

Pred nami je čas, ko se bodoče dijakinje in dijaki odločajo za izbiro srednje šole. Zato vas prav prisrčno vabimo na informativni dan nogometnih razredov NZS.

V petek, 16.2.

Nogometni razred NZS (Gimnazije Šiška in ŠČ PET) želi vsem nadarjenim športnikom omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice  in nogometaše ter njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan, ki bo potekal v petek, 16. 2. 2024 ob 12. uri na gimnaziji Šiška.

Bijol, Karničnik, Lara Prašnikar

Letos smo vstopili v triindvajseto leto dela internatskih nogometnih razredov, pod okriljem NZS. Skupaj z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je Nogometna zveza Slovenije v vseh teh letih prispevala veliko znanih nogometnih imen (Lara Prašnikar, Sara Agrež, Jaka Bijol, Bojan Jokič, Robert Berič, Nejc Skubic, Jure Balkovec, Žan Karničnik, Dejan Vokić, Žiga Frelih, Žan Zaletel …) ter zlatih maturantov, ki so kasneje zaključili študij doma ali v tujini.


Več kot 150

Zavedamo se, da so šolske in športne obveznosti mnogokrat težko izvedljive in predstavljajo za posameznika napor, ki mu je težko biti kos. S programom Nogometnega razreda na enem mestu združujemo šolo in treniranje tako, da lahko dijaki uspešno zaključijo srednješolski program ter dosežejo optimalni športni napredek. Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagamo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. V šolskem letu 2020/21 se je tako na Gimnaziji Šiška šolalo 450 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega preko 150 nogometašic in nogometašev.

Več kot 200

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programu ekonomski tehnik dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2020/21 je bilo v obeh programih več kot 360 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 220 nogometašic in nogometašev.

Urnik informativnega dne, 16.2.
12.00 Kratka predstavitev nogometnega razreda NZS (video)
12.45 Ogled treninga
12.45 Ogled dijaškega doma

Za dodatne informacije:
O pogojih za vpis v program internatski nogometni razred NZS (GŠ) vam je na voljo:

Miha Koren, športni in pedagoški koordinator GŠ (miha.koren@guest.arnes.si; 040 828 656).

O pogojih za vpis v program internatski nogometni razred NZS (ŠCPET) vam je na voljo:

Iztok Žižek, vodja športnih oddelkov (iztok.zizek@scpet.si; 041/516-859).

Za vse ostale informacije pa vam je na voljo strokovna služba v okviru tehničnega sektorja NZS:

Dejan Jelnikar, vodja trenerjev nogometnih oddelkov NZS (dejan.jelnikar@nzs.si; 031/789-788)

Anja Milenković, vodja Dekliškega nogometnega oddelka (anja.milenkovic@nzs.si; 041/855-866).

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge v gibanju - Sklop 6
  Inštruktorji NZS predstavljajo nov sklop osmih vaj upravljanja žoge, tokrat v gibanju. Ko se vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija v isti izvedbi.
 • 24.11.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade igralce - upravljanje žoge na mestu - sklop 5
  Inštruktorska služba NZS je glede na dane razmere pripravila nove sklope vaj za mlade igralce, ki jih lahko vadijo doma. V videu predstavljamo sklop sedmih vaj upravljanja žoge na mestu. Vse vaje se izvajajo na malem prostoru. Ko se posamezne vaje osvojijo, se priporoča njihova kombinacija, možna pa je tudi njihova izvedba v gibanju naprej.
 • 14.04.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade nogometaše 4/4 - udarec z nartom
  Z zadnjim sklopom vaj, ki so ga pripravli inštruktorji NZS, vam tokrat predstavljamo kombinacijo vadbe udarcev z nartom in notranjim delom stopala ter sprejemov žoge z različnimi obrati. Vaje lahko izvajamo posamično, saj pri tem lahko uporabimo odbojno desko ali steno.
 • 06.04.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade nogometaše 3/4 - Upravljanje žoge
  Medtem, ko že vsi nestrpno čakamo na nadaljavanje nogometne sezone, je ponovno ponedeljek in s tem čas, da objavimo nove vaje za mlade nogometaše, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije. Tokrat vaje upravljanja in preigravanja.
 • 30.03.2020 | Igrišče
  Drugi sklop vaj za mlade nogometaše
  V drugem sklopu vaj, ki so jih pripravili inštruktorji Nogometne zveze Slovenije, bodo mladi nogometaši krepili spretnosti upravljanja žoge. Vaje so namenjene mladim nogometašem in jih lahko izvajajo na malem prostoru, ob tem pa izboljšujejo osnovne nogometne spretnosti.
 • 23.03.2020 | Igrišče
  Sklop vaj za mlade igralce - Upravljanje žoge na mestu
  V času, ko je naše gibanje zaradi pandemije oteženo, je pomembno, da ostanemo aktivni. Ob telesni aktivnosti se namreč v telesu sporščajo endorfini, ki skrbijo za dobro počutje. Zato bomo nadslednje štiri ponedeljke objavili sklop uporabnih vaj, ki so jih pripravili inštruktorji NZS in ki jih mladi igralci v teh dneh lahko izjavajo doma in tako izboljšajo individualno tehniko.
 • 05.03.2018 | Igrišče
  Prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek
  Zaradi slabe vremenske napovedi je prestavljeno testiranje kandidatov za nogometni oddelek Gimnazije Šiška, ki je bilo sprva predvideno za 6. marec 2018.
 • 10.11.2017 | Igrišče
  V Domžalah zaživela nogometna akademija
  Deveti november bo za vselej z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. Leta 1920 je bil namreč ustanovljen Športni klub DISK, zakoniti predhodnik kluba, 97 let pozneje pa je svoja vrata uradno odprla Akademija Nogometnega kluba Domžale.

DELI NA