V lov po četrtfinale

V lovu na pokalno lovoriko je ostalo še 16 klubov, med torkom in četrtkom pa si bo osmerica zmagovalcev zagotovila mesto v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union. Uvodno tekmo bodo odigrali Ajdovci in Zavrčani, spored pa bo zaključen s tekmo med Bistrico in Bravom. 

Torek, ob 14.00: PRIMORJE AJDOVŠČINA - ZAVRČ
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Dogajanje v sklopu osmine finala Pokala Pivovarna Union bodo odprli nogometaši Primorja in Zavrča. Haložani so ob Videmčanih eni od dveh tretjeligaških predstavnikov med šestnajsterico najboljših klubov. Klub iz vasice ob slovensko-hrvaški meji, ki je imela pred leti tudi prvoligaša, trenutno tekmuje v 3. SNL vzhod, v osmino finala pa se je prebil po tem, ko je z izidom 2:0 izločil prekmursko Serdico. Ajdovci so bili v dvoboju z Zagorjem precej učinkovitejši, saj so Zasavcem zabili kar osem zadetkov. Medtem ko bo za Zavrčane to prva uradna preizkušnja v letu 2023, so sinovi burje v nogometno pomlad zakorakali z ligaško zmago nad Bistrico. Mrežo Štajercev sta zatresla Borna Proleta in Toni Lun Bončina.

 

Torek, ob 16.00: CELJE - BOSCH BRAČIČ VIDEM
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Tudi Videmčani, ki ravno tako kot Zavrčani spadajo pod okrilje Medobčinske nogometne zveze Ptuj, so se v osmino finala letošnje izdaje Pokala Pivovarna Union prebili kot tretjeligaši. Zasedba z roba Dravskega polja je že jeseni presenetila drugoligaša, saj so se na Štajerskem opekli Dobljani, naslednji tekmec čete Gorazda Černile pa bo prvoligaš. Drugouvrščeni klub 3. SNL vzhod bo izzval Celjane, ki se bodo v torkovem popoldnevu pobirali po bolečem ligaškem porazu z Gorico. Primorci so grofom zadali prvi domači poraz v letošnji sezoni, kakšen bo odziv izbrancev Romana Pilipčuka? Celjani, ki so v šestnajstini finala pokalnega tekmovanja z 2:1 premagali Muro, lovijo 11. nastop v velikem finalu, ki ga bo tudi letos gostilo knežje mesto. 

 

Torek, ob 18.00: KOPER - DOMŽALE
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Torkovo dogajanje bo zaključeno s prvoligaškim obračunom, edinim v tej fazi tekmovanja. Ples kroglic je pred tedni odločil, da se bosta za eno od četrtfinalnih vstopnic pomerili ekipi Kopra in Domžal. Domžalčani so bili doslej dvakrat pokalni prvaki, nazadnje leta 2017, ko je ekipo vodil prav zdajšnji strateg Simon Rožman, Koprčani pa so se pokalne lovorike veselili že štirikrat, nazadnje v minuli sezoni, ko so na Stadionu Z'dežele premagali Bravo. Torkova nasprotnika sta se doslej v pokalnih tekmovanjih srečala petkrat, s tremi zmagami pa so uspešnejši Primorci, Domžalčanom pa je v sezoni 2015/16 pripadel zadnji medsebojni obračun. V letošnji sezoni sta se Koper in Domžale srečala že trikrat, sobotni dvoboj ob Kamniški Bistrici se je končal z začetnim izidom. Kdo bo boljši na Bonifiki?

 

Sreda, ob 14.00: CB24 TABOR SEŽANA - ROGAŠKA
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Vice Baždarič (Rogaška)
Neposredni prenos: NZS.si

Sežanci se konec tedna odpravljajo k Mariborčanom, še prej pa si bodo skušali izboriti mesto v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union. Ekipa trenerja Dušana Kosića, ki se z remijem v prejšnjem krogu Prve lige Telemach ni uspela približati sedmemu Bravo, bo na domačem igrišču gostila vodilno zasedbo 2. SNL. Na Kras prihajajo Slatinčani, ki ne skrivajo, da želijo v prihodnji sezoni zaigrati v druščini najboljših slovenskih klubov. Prav sredina tekma bo pokazatelj, če je ekipa že dovolj močna za ta najvišjo raven slovenskega nogometa, a je že zdaj jasno, da bo Rogaška v Sežani oslabljena. Oskar Drobne bo pogrešal prvega vratarja Vica Baždariča. Sežanci so imeli v šestnajstini finala že nekaj težav s Šenčurjem, kako se bodo odrezali proti Rogaški, ki je novembra napolnila mrežo Odrancev?  

 

Sreda, ob 15.00: RUDAR VELENJE - MARIBOR
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Adriano Bloudek (Rudar)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Vsaka serija se enkrat konča, mariborska se je v Fazaneriji. Nogometaši Mure so Mariborčanom zadali prvi ligaški poraz po uspešnem nizu desetih tekmah, vijoličasti pa se po ničli v Murski Soboti že v sredo odpravljajo v Šaleško dolino. Štajerski dvoboj se je včasih igral tudi v prvoligaški konkurenci, a so Velenjčani zdaj že nekaj sezon del drugoligaškega nogometa. Knapi so v nogometno pomlad zakorakali s petkovim gostovanjem v Kidričevem, drugouvrščenemu Aluminiju pa so z goloma Sandra Jovanovića odščipnili točko. Maribor si je četrtfinale zagotovil s preobratom v obračunu s Krko, Velenjčani pa so s 4:1 premagali Dobrovce, iz katerih se je pozimi preselil Adriano Bloudek, a bivši up vijoličastih v sredo nima pravice nastopa.  

 

Sreda, ob 16.00: ALUMINIJ - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Tomislav Jagić (Aluminij)
Neposredni prenos: NZS.si

V četrtfinalu Pokala Pivovarna Union bo zagotovo zaigral vsaj en drugoligaš, saj se bosta v štajersko-koroškem dvoboju udarili ekipi Aluminija in Fužinarja. Na lestvici 2. SNL bolje kaže Aluminiju, ki s tremi točkami zaostanka sledi vodilni Rogaški. Kidričani so zagotovo obžalovali izgubljeno zmago na petkovi tekmi z Rudarjem, saj so po preobratu in golu Gašperja Jovana v 87. minuti povedli z 2:1, a bili nato le dve minuti kasneje ob dve točki. Rogaška je namreč izgubila z Grosupeljčani, bolje pa so se odrezali Ravenčani, ki so s pošteno prenovljeno ekipo sredi Novega mesta presenetili Krko. Korošci so za osmino finala preskočili petoligaški Cven, Štajerci pa so bili boljši od Idrije. Kluba sta se doslej srečala zgolj enkrat, jesenski obračun 2. SNL na Ravnah je z bele točke odločil Nik Marinšek.

 

Sreda, ob 18.00: NAFTA 1903 - OLIMPIJA LJUBLJANA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zadnja sredina tekma bo odigrana na skrajnem vzhodu Slovenije, v Lendavi. Drugoligaška Nafta gosti Olimpijo, vodilno ekipo Prve lige Telemach, ki se je v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union že pomerila s predstavnikom pomurskega nogometa. Novembra so z bučno podporo navijačev v Stožicah gostovali Ljutomerčani, ki so jih zmaji premagali s 4:1. Lendavčani so za preboj med šestnajsterico klubov po enajstmetrovkah ugnali kranjski Triglav, sicer pa so zadnji pomurski predstavnik v letošnji izdaji pokalnega tekmovanja. Nafta je zeleno-bele gostila že v pokalni sezoni 2020/21, ko so se Ljubljančani pošteno namučili za napredovanje, saj je tekmo v 111. minuti odločil Andres Vombergar. Dve leti kasneje v obeh taborih ni več veliko igralcev, ki so igrali tudi tedaj.   

 

Četrtek, ob 14.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - BRAVO
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Rok Rozman (Bistrica)
Neposredni prenos: NZS.si

Zadnji potnik v četrtfinale letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bo znan po četrtkovem obračunu v Slovenski Bistrici. Domači drugoligaš pričakuje prvoligaški obisk, pod Pohorje namreč prihaja Bravo. Medtem ko so se Bistričani brez boja prebili v osmino finala, so Ljubljančani brez večjih preglavic opravili z Britofom, saj so gorenjskemu nižjeligašu nasuli devet zadetkov. To je bila tudi najvišja zmaga v jesenski šestnajstini finala, sicer pa so bili Šiškarji na preostalih gostovanjih letošnje sezone manj učinkoviti. Bravo je pet od skupno osmih ligaških zadetkov na gostovanjih dosegel v Sežani, s Taborom pa se je v nedeljo razšel z izidom 1:1. Kdo bo uspešnejši na štajerskih tleh?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA