02.12.2016 | 2. SNL
V Veržeju še zadnje jesensko dejanje 2. SNL

Novembrsko deževje, ki je kar tri vikende močilo tudi nogometne zelenice, je jesenski del 2. SNL podaljšalo za dva tedna. Zadnje srečanje pred zimskim premorom bodo v Prlekiji odigrali nogometaši Veržeja in Brd, ki so minulo nedeljo odigrala prvo srečanje po skoraj mesecu čakanja, saj so razmočene zelenice Bricem odnesle kar tri tekme, med njimi je bilo tudi gostovanje v Veržeju.

Sobota, ob 13.30: FARMTECH VERŽEJ - BRDA
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: Matej Mavrič (Brda)

Prestavljeno srečanje 15. kroga 2. SNL bo, kot že zapisano, zadnje pred dolgim zimskim premorom. Tako za domačine kot za goste velja, da bi zmaga prinesla nekoliko mirnejši premor. Brici bi se z zmago oddaljili od devetega mesta in bi imeli pred nadaljevanjem sezone pred prleško zasedbo že sedem točk prednosti, medtem ko bi Veržejci z zmago skočili pred kranjsko Zarico in se tokratnemu tekmecu približali na točko zaostanka. Veržej bo skušal v obračunu z letošnjim povratnikom v drugoligaško druščino prekiniti slabšo serijo, saj so v zadnjih štirih štirih krogih vknjižili zgolj točko, kar je veržejsko zasedbo pahnilo na nehvaležno deveto mesto.

Mlado prleško moštvo ima že celotno sezono precejšnje težave v napadu, saj so Luka Vindiš in soigralci dosegli devet zadetkov. S precej boljšo realizacijo se sicer ne morejo pohvaliti niti Brici, četa trenerja Tončija Žlogarja, ki bo na najdaljšem gostovanju sezone pogrešal prvega vratarja Mateja Mavriča, je doslej 12-krat zatresla mrežo nasprotnika, nazadnje v nedeljski tekmi z Ankaranom, ki so jo v Vipolžah po preobratu dobili gostje. Na Čistini se bosta torej srečali ekipi z najbolj skromnim napadom. V skladu s tem se je tudi prvi letošnji obračun sobotnih tekmecev zaključil brez golov.

Tekst: NZS
Foto: NK Veržej

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2016 | 2. SNL
    Brici na zimski premor z zmago
    Zadnjo tekmo v jesenskem delu 2. slovenske nogometne lige sta odigrali ekipi Farmtech Veržeja in Brd.

DELI NA