V Tolminu odločal podaljšek, v Krškem enajstmetrovke

Torek je dal še četrtega in petega četrtfinalista Pokala Slovenije. Velenjčanom, Ljubljančanom in Novomeščanom so se med osmerico ekip pridružili še Domžalčani in Krčani. Oboji so se morali za četrtfinalno vstopnico potiti več kot 90 minut. V Tolminu so o zmagovalcu odločali podaljški, v Krškem pa je bil zmagovalec znan šele po strelih z bele točke.

Domžalčani so na zahtevnem gostovanju v Tolminu, pri lanskoletnem drugoligašu, ki pa v novi sezoni igra v 3. SNL zahod, zaigrali v povsem spremenjeni enajsterici, a kljub temu z enajstmetrovko Slobodana Vuka povedli že v peti minuti. Zatem so gostje zadeli tudi okvir domačih vrat, v 24. minuti pa so udarili tudi Tolminci. Po strelu Petra Kavčiča je žoga vratarju Dejanu Miliću spolzela za njegov hrbet, nekaj minut kasneje pa je Domžalčane rešil še prečnik. Redni del srečanja ni ponudil novih zadetkov, Domžalčani pa so odpor žilavih gostiteljev strli v podaljšku, ko se je domača mreža zatresla kar trikrat. Zadeli so Elvis Bratanović, Alvaro Brachi in Jure Matjašič, ki je danes debitiral v rumenem dresu.

V Krškem smo spremljali prvega od treh prvoligaških dvobojev. Krčani so gostili Celjane, ki so v uvodu letošnje sezone zelenico stadiona Matije Gubca že zapuščali sklonjenih glav. Tedaj sta bila v vlogi osrednjih junakov Filip Dangubić in Martin Kramarič, ki je tudi danes domače povedel v vodstvo. V deveti minuti je s strelom s precejšnje razdalje in s pomočjo enega od soigralcev matiral Matjaža Rozmana, ki se je danes prvič predstavil v celjskem golu. Grofje so izenačili v uvodu drugega polčasa, ko je po predložku Čirjaka zadel Amar Rahmanović. Isti igralec je bil natančen tudi v polurnem podaljšku, v katerem je že vse kazalo na napredovanje grofov. V praktično zadnji sekundi podaljška pa je nato udaril Filip Dangubić poskrbel za izvajanje strelov z bele točke. Če so Krčani v 120 minutah tekme dvakrat stresli okvir vrat, se je Celjanom podobno zgodilo pri izvajanju najstrožjih kazni in napredovanja med osem najboljših so se veselili Posavci.

Jutri bosta odigrani tekmi Kopra in Aluminija ter Radomelj in Maribora, osmino finala Pokala Slovenije pa bodo s četrtkovim dvobojem zaključili Lendavčani in Goričani.

TOLMIN - DOMŽALE 1:4 (1:1)*

P. Kavčič (24.); Vuk (5./11m), Bratanović (100.), Brachi (106.), Matjašič (114.) - * po podaljških

KRŠKO - CELJE 3:2 (1:1)*

Kramarič (9.), Dangubić (120.); Rahmanović (48., 97.) - * po enajstmetrovkah
RK: Volaš (117. - Celje)

Preostali pari drugega kroga Pokala Slovenije:
LUKA KOPER - ALUMINIJ (14. september, 18:00)
KALCER RADOMLJE - MARIBOR (14. september, 18:00, prenos na SPORTKLUB)
NAFTA 1903 - GORICA (15. september, 18:00, prenos na NZS.si)

Že odigrano:
JADRAN DEKANI - RUDAR VELENJE 1:2
Stepančič (55.); Dodlek (67., 92.)
RK: Pirjevec (76.); Mary (6.)
ROLTEK DOB - KRKA 0:1
Brekalo (64.)
TURNIŠČE - OLIMPIJA 0:2
Eleke (35.), Benko (86.)

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani poraženi proti Domžalam
    Nogometaši Krškega so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:2).
  • 18.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Domžale
    Po nogometno mirni nedelji bo spored 28. kroga PLTS zaključen s ponedeljkovo tekmo na Gubcu. Krško po pomembni zmagi v Novi Gorici napada Domžale. Kdo bo velikonočne praznike zaključil z zmago?
  • 08.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Domžal so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:1 (0:0).
  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani jesenski del sezone zaključujejo na domači zelenici, ob Kamniški Bistrici pa bodo gostili Krčane. Posavci se želijo izogniti zadnjemu mestu, Domžalčani pa želijo svoje pristaše razveseliti z novo zmago.
  • 26.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z visoko zmago iz Krškega
    Nogometaši Krškega so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:2).
  • 25.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Domžale
    Prvoligaši po zaključku uvodne četrtine prvenstva niso imeli veliko časa za počitek. Zadnji septembrski teden bo postregel z dvojnim sporedom, deseti krog bodo s sredino tekmo odprli Krčani in Domžalčani.
  • 22.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do prvih treh točk
    Nogometaši Domžal so v tekmi 1. kroga 1. lige Telekom Slovenije premagali krško z 2:0 (0:0)
  • 20.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Tudi Domžale so preskočile prvo evropsko oviro, rumene pa pred obračunom z rusko Ufo čaka še uvodna preizkušnja PLTS. Ob Kamniški Bistrici bodo gostovali Krčani, ki v četrto zaporedno sezono korakajo s prenovljeno ekipo.
  • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do domače zmage nad Krškim
    Nogometaši Domžal so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).
  • 17.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani se že ozirajo proti naslednji sezoni, a ravbarje še pred tem čakajo tri preizkušnje. Rumeni se bodo v nedeljo ob Kamniški Bistrici udarili s Krčani, ki so se v prejšnjem krogu dobro upirali Mariboru.

DELI NA