20.06.2019 | 2. SNL
V Novi Gorici Lučić, v Radomljah Drobne

Prvoligaši so že globoko v pripravah, kmalu pa se bodo zbrali tudi drugoligaši. Nova sezona 2. SNL napoveduje izredno pestro dogajanje, kar so dale slutiti že prve igralske in trenerske rošade. Novega stratega so že potrdili v Novi Gorici, Vipolžah, Radomljah, Rogaški Slatini in na Ptuju.

Gorica prvič po slovenski osamosvojitvi ne bo del nogometne elite, izpad v drugi kakovostni razred pa je že prinesel prvi premike. Na severu primorske so potrdili, da Hari Arčon še naprej uživa zaupanje sponzorjev in partnerjev kluba, a brez sprememb ni šlo. Sebastjan Komel ni več direktor klub, Miran Burgič pa s poletjem prevzema vlogo športnega direktorja. Nekdanji napadalec obenem bdel tudi nad nogometno šolo. »Vrtnice« so potrdile tudi novega trenerja, Sašo Kolmana bo zamenjal stari znanec novogoriške zelenice Borivoje Lučić, ki je Krko popeljal do četrtega mesta.

Goričani si želijo hitrega povratka med prvoligaše, vendar naloga ne bo lahka. Visoko ciljajo tudi Koprčani, ki si želijo nadaljevati z ekspresno hitrim povratkom med prvoligaše. Eden od adutov »kozličkov« bo dolgoletni adut Gorice Miran Srebrnič, ki se je sredi sezone preselil na Bonifiko. Že pozimi se je domov vrnilo nekaj uveljavljenih imen z Ivico Gubercem na čelu, Koprčani pa v dodatnih kvalifikacijah niso imeli težav z ekipo Grada.

Primorska bo imela v novi sezoni kar peterico drugoligašev, Koprčane čaka sosedski derbi z dekanskim Jadranom, Gorico pa lokalna obračuna s sosedi iz bližnjih Bilj in Goriških Brd. Pri »vinarjih« so že posegli po prvi rošadi. Kljub uspešni pomladi se je poslovil Alen Šćulac, rdeče-črne pa bo v novi sezoni vodil David Peršič, ki se ga ljubitelji prvoligaškega nogometa spomnijo iz Gorice.

Z lokalnim derbijem se bodo lahko v novi sezoni pohvalili tudi na Koroškem. Fužinar bo skušal ohraniti primat v pokrajini, med drugoligaše pa se po letih čakanja vrača tudi Dravograd z Nejcem Pečnikom na čelu. Bivši reprezentant Slovenije bo kljub zrelim letom pomagal tudi na zelenici, ob tem pa bo odigral tudi pomembno vlogo v klubski pisarni. Dravograjčani so sicer ostali brez Roberta Korena, ki je na Koroškem bdel nad mladinsko šolo, v svojo jato pa so ga pred dnevi zvabili Celjani.

Drugoligaško prvenstvo bo v novi sezoni polno lokalnih derbijev, le-ta ne bo manjkal niti v Posavju. Za lokalno prevlado se bodo udarili Brežičani in Krčani. Slednji se bodo zbrali v nedeljo, pet dni kasneje pa bodo odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Nasprotnik bo ruski Rotor iz Volgograda, že zdaj pa je jasno, da med zelenimi ne bo Žige Freliha. Mladi vratar se je preselil k južnim sosedom, postal je član Interja iz Zaprešića.

Novega trenerja bodo po slovesu Borivoja Lučića dobili Novomeščani, pred dnevi pa so nov trenerski štab predstavili v Radomljah, vodstvo kluba se je dogovorilo z Oskarjem Drobnetom. Nekdaj odlični napadalec je nazadnje deloval pri celjskem Šampionu, v Radomljah pa bo sodeloval še z enim bivšim prvoligaškim nogometašem Rokom Hanžičem. Radomeljske vrste je sicer že zapustil prvi vratar David Adam, z njim pa se je v Sežano odpravil tudi trener vratarjev Vasja Simčič.

Z novim strategom bodo v sezono 2019/20 zakorakali tudi Beltinčani, a rumeno-modri javnosti še niso razkrili naslednika Zlatka Gaborja. S prvimi informacijami so postregli Lendavčani. Modri se bodo zbrali že danes, v slačilnici pa ne bo treh dosedanjih članov. Igor Prahić bo nogometno pot nadaljeval v Albaniji, Stjepan Oštrek se vrača v domači Varaždin, ki bo v novi sezoni igral med prvoligaši, novo sredino pa išče tudi Dino Cvrtila.

Že nekaj časa je znano, da bo Dravo v novo tekmovalno leto popeljal Muamer Vugdalić. Bivši branilec se spomladi ni proslavil na klopi Radomelj, kmalu po slovesu od rumeno-modrih pa se je za sodelovanje dogovoril s Ptujčani. »Kurente« je v končnici prvenstva vodil Andrej Kvas, nekdanji napadalec Maribora, sicer trener mladinske ekipe, ki zdaj svoje mesto prepušča nekdanjemu soigralcu.

Za spremembo na trenerskem stolčku so se odločili tudi v Rogaški Slatini. Matej Polegek, ki je pozimi zamenjal Ibrahima Neskića, je ekipo popeljal do obstanka, črno-bele pa bo v prihajajoči sezoni vodil Damjan Romih. Bivši član Celja ima z vodenjem drugoligašev že bogate izkušnje, nazadnje je sedel na klopi Doba.

Tekst: PDo
Foto:

SORODNE NOVICE

 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.
 • 24.12.2019 | 2. SNL
  Nafta in Dob v pomlad z novim trenerjem
  Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.
 • 01.12.2019 | 2. SNL
  Dob uspešen v Brežicah, Brici ugnali Rogaško
  V 2. SNL so zadnjo novembrsko soboto in prvo decembrsko nedeljo izkoristili za zaostali srečanji sedmega kroga. V Brežicah so se zmage razveselili nogometaši Doba, ki so tako prekinili posavsko serijo neporaženosti, Brici pa so bili na domačem igrišču boljši od Rogaške.
 • 27.11.2019 | 2. SNL
  Na Ptuju brez zmagovalca
  Nogometaši Drave in Brd so na Ptuju odigrali zaostalo srečanje 18. kroga 2. SNL, ki ga je pred dnevi odneslo obilno deževje. Obračun ni postregel z zmagovalcem, tekmeca sta se razšla z izidom 1:1.
 • 23.11.2019 | 2. SNL
  Na prvem mestu bo prezimil Koper
  S tekmami 19. kroga je večina drugoligašev sklenila jesenski del sezone. Koprčani so z zmago v Lendavi ostali na vrhu lestvice, Gorica je zadržala drugo, Radomlje pa tretje mesto. Po porazu Nafte so se na četrto mesto povzpeli Ravenčani.
 • 21.11.2019 | 2. SNL
  Zadnjič pred zimskim premorom
  Večino drugoligašev konec tedna čaka zaključno dejanje jeseni. Koper bo prvo mesto branil na zahtevnem gostovanju v Lendavi, kjer to jesen ni slavil še nihče od gostov. Na pomoč Nafte upa Gorica, ki bo gostila Radomlje, tretje Radomlje pa v soboto gostujejo v Beltincih.
 • 19.11.2019 | 2. SNL
  Fužinar dobil zaostalo tekmo v Krškem
  Na krškem Gubcu je bila odigrana v soboto odpovedana tekma 18. kroga 2. SNL. V Posavju so se veselili nogometaši ravenškega Fužinarja, ki so z zmago pobegnili tokratnim gostiteljem.
 • 17.11.2019 | 2. SNL
  V Kopru slavje Goričanov
  Deževno vreme je preprečilo izvedbo vseh srečanj 18. kroga 2. SNL, tekmi v Krškem in na Ptuju sta bili odpovedani in prestavljeni na kasnejši termin. Vrhunec tokratnega vikenda je bil primorski derbi za vrh lestvice, ki so ga na Bonifiki zasluženo dobili Goričani.
 • 13.11.2019 | 2. SNL
  Primorski derbi na Bonifiki
  Jesenski del drugoligaškega prvenstva se počasi, a vztrajno bliža h koncu. Večino klubov čakata še dve preizkušnji, vrhunec 18. kroga pa bo primorski spopad vodilnih klubov 2. SNL, Kopra in Gorice, ki bo skušala na Bonifiki zmanjšati zaostanek za zasedbo Mirana Srebrniča.

DELI NA