20.03.2023 | WU17
V 94. minuti do zmage

Dekliška kadetska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za EP 2023 prišla do druge zmage. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile z rezultatom 1:0 boljše od Slovaške, zmagoviti gol je v 94. minuti dosegla Jerca Plevel.

Na drugi današnji tekmi je Švica ugnala Avstrijo (1:0). O prvem mestu in napredovanju na evropsko prvenstvo bo odločala četrtkova tekma – pomerili se bosta Slovenija in Švica, ki na zadnjo tekmo prihajata s po šestimi točkami. Tekma bo v Krškem v četrtrek, 23.3., ob 15.30.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

SLOVENIJA – SLOVAŠKA 1:0 (0:0)
Stadion Matije Gubca Krško
Sodnice: Løf Andersen (DAN), Bruun (DAN), Hessova (ČEZ), Pachtova (ČEŠ)
Strelke: 1:0 Plevel (94.)
Rumeni kartoni: Žigova, Servatkova
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidih, Trost, Zajc,Testen, Poje Mihelič, Madon, Kramžar, Dasovič Ravnik, Gerbec (od 85. Plevel), Kern (od 89. Omerza), Omerzu (od 74. Kobal).
Slovaška: Zjarova, Bellicova, Horvathova, Vaculova, Servatkova (od 46. Mattova), Žigova, Bučkova (od 67. Šoltysova), Slukova, Pajunkova (od 46. Pekarova), Martiškova (od 46. Havalec), Strakova (od 92. Plchova).

Slovenija je danes prvi polčas odigrala dobro, podjetno, manjkal je le gol, ki bi polčasu še dvignil končno oceno. Naše igralke so pretile, si ustvarjale priložnosti. Tudi s kotov, ki so jih izvajale kar pet, ob tem so zbrale šest strelov, pet v okvir vrat. Kot prva je v 4. minuti izvrstno udarila Ula Omerzu, še boljše pa posredovala gostujoča golmanka Zjarova. V 39. minuti je poizkusila Špela Gerbec. V zadnjih trenutkih prvega dela so zapretile tudi Slovakinje, rezultat pa se ni menjal, ostalo je tistih začetnih: 0:0.

Razmerje moči se v 2. polčasu ni menjalo. Slovenija je vztrajala, imela je še večjo pobudo. Kot da so gostje nekoliko padle.

Ula Omerzu je s prostega strela merila v 58. minuti, Katjuša Kern, Ula Omerzu in Zara Kramžar so kombinirale v 66. minuti. Zara Kramžar je od daleč udarila na slovaški gol v 70. minuti.

Vmes je selektorica Tina Kelenberger opravila nekaj menjav: v 74. minuti je namesto Ule Omerzu v igro vstopila Nikki Kobal, v 89. minuti je Katjušo Kern menjala Zala Omerza, v 85. pa Špelo Gerbec Jerca Plevel.

Prav Jerca Plevel pa je v 94. minuti z glavo zabila za zmago 1:0 in v mrežo pospravila žogo, ki jo je poprej sprožila Zara Kramžar, ki je ob tem še stresla okvir slovaških vrat.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Tekma je bila taka, kot smo pričakovali. Dekletom smo povedale, da bo treba garati 90 minut in še cel podaljšek. Da ni predaje do konca, da lahko gol zabijemo tudi v 93. minuti. To se je tudi zgodilo. V prvem polčasu je bila tekma dokaj izenačena, v drugem polčasu so Slovakinje malce padle, prevzeli smo pobudo. Ko prevzamemo vlogo favorita, ko imamo pobudo, imamo težave. Malce preveč smo silili z neko dolgo žogo, več bi morali igrati t.i. „pas igro“. S tem bi lahko naredili preboj, prišli do priložnosti. Imeli smo tudi nekaj prekinitev, ki pa jih nismo izkoristili. Na koncu smo se zbrali, vsa čast dekletom in vsem, ki so verjeli v to!“

Zara Kramžar, kapetanka:
„Čutile smo, da nam bo uspelo. Borile smo se do konca. Vedele smo, da gremo na zmago. Rekle smo, da gremo na evropsko prvenstvo, to bomo tudi uresničile. Slovaška je odigrala pričakovano: vedeli smo, da se bodo zaprle in skušale z dolgimi žogami. Vedele smo tudi, da bomo prevladovale. Zavedale smo se tudi, da je treba vztrajati, tudi do zadnje minute, če bo treba.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | WU17
  S tekmo proti Srbiji sklenile priprave
  V Čatežu sta se še enkrat pomerile naše in srbske kadetinje, zmaga pa je tokat pripadla gostjam, 1:3 je bilo. Edini gol za Slovenijo je dosegla Jerca Plevel.
 • 16.09.2023 | WU17
  Spletni prenos iz Čateža
  V Kozjem se je med tednom zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na skorajšnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V četrtek so varovanke selektorice Tine Kelenberger doma z 2:1 premagale srbske vrstnice, danes ob 11. uri pa se bodo v Čatežu z njimi pomerile še enkrat.
 • 14.09.2023 | WU17
  Boljše od Srbije, v soboto prenos iz Čateža
  V Kozjem se je zbrala dekliška reprezentanca U17, ki je odigrala uvodno tekmo s srbskimi vrstnicami. Zmaga je ostala doma, 2:1 je bilo. Gola za zmago sta prispevali Lana Jakšič in Ula Osolnik.
 • 13.09.2023 | WU17
  Zadnji test pred kvalifikacijami za EP
  Danes se je v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca U17. „Vse igralke s prvotnega seznama so se javile in so zdrave. Veseli, da so tudi dekleta na čakalni listi v pripravljenosti,“ ob zboru pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 10.09.2023 | WU17
  Dvakrat proti Srbiji
  Dekliška kadetska reprezentanca se bo zbrala in pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za EP 2024 odigrala pripravljalni tekmi z vrstnicami iz Srbije. Tekmi bosta v Kozjem (14.9. ob 16.00) in v Čatežu (16.9. ob 11.00).
 • 23.08.2023 | WU17
  Priprave z mislijo na kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je v Kozjem minule dni opravila priprave, ki so se jih igralke in selektorica Tina Kelenberger izredno razveselile. Z mislimi pri kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
 • 14.08.2023 | WU17
  Na priprave v Kozje
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.06.2023 | WU17
  Kadetinje in mladinke na žrebu do tekmic
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, sta bila opravljena žreba skupin kvalifikacij za uvrstitev na evropski prvenstvi kadetinj in mladink.
 • 23.03.2023 | WU17
  Kljub srčni in dobri igri brez EP-ja
  Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Švici končala kvalifikacije za EP 2023. Švica se je z današnjo zmago (1:3) in skupno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo maja letos v Estoniji.
 • 22.03.2023 | WU17
  Proti Švici po vozovnico za EP
  Dekliška kadetska reprezentanca bo v četrtek s tekmo proti Švici sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 15.30 na štadionu v Krškem.

DELI NA